Ocena nije neka, cak i po proceni tvojih na onom kombiju sto je bio parkiran, rekao bih da su skoro identicno nastelovani, kod tebe je "nesto" jace ali snop je isti!
Rekao sam mu da kupi malo bolje sijalice da bar malo poboljsa a postoji mogucnost da ce da ugradjuje i xenone
U poslednje vreme zbog toga vozim iskljucivo na poziciji, samo ponekad kada vozim na auto putu preko 250 ukljucim oborena svetla i to ako nema nikog i ako je mlad mesec. Dugacka svetla nikad nisam ukljucio, plasim se da ne prizovem neki NLO da sleti...
jel velika razlika kod ovih xenona sto se ubacuju izmedju 6000k, 8000k i 10000k?! gde to ima jeftino da se stavi?! imam ponude na 150e a znam da su u nabavci 75e...
pise na kutiji CEBT HID! nisu fals nego su to te sto sad svi ugradjuju, drug mi je ugradjivao i njemu je taj majstor dao po nabavnoj ceni od 75e posto su dobri drugari. cena je 1000% tacna! ne znam samo gde nabavljaju za te pare!!!
8000k i 10000k ni ne pomišljaj, a i 6000k su previše plave.
Najbolja varijanta su 4300k, u smislu da pružaju najbolju vidljivost po različitm vremenskim prilikama.
8000k i 10000k ni ne pomišljaj, a i 6000k su previše plave.
Najbolja varijanta su 4300k, u smislu da pružaju najbolju vidljivost po različitm vremenskim prilikama.
Ja sam se bas danas ponovio sa 10000k a imao sam Osram coolblue halogenke.
Osvetljenje i vidljivost je bolja jedno 3 puta minimum, sve je nekako mlecno, pravi dan. Ne znam o cemu pricas a plus izgleda ko svemirski brod kad se mimoilazis. Extra su 10k
gde bre ima (u nabavci) za te pare??? nema sanse da zaradjuju 100%... pazi da ti ne prodaju one halogene sto ih zovu (pise na njima) Xenon...
Ljudi koji se bave uvozom xenona imaju ih po ceni od nekih 70 EUR, dakle zaradjuju min. jos toliko na samom proizvodu ako su prva ruka + naplacuju ugradnju... Dakle trenutno jedan od unosnijih poslova...
Kelvini ne oznachavaju jachinu svetla vec boju. Sa tom bojom necesh nishta videti po kishi.
Najbolji optimum su 5000K, to ti je belo svetlo koje vuche na plavkasto.
A boja koja daje najvishe svetla je 4300K.
Uostalom postoji ogromna tema o xenonima ovde, odgovoreno je na sva pitanja pa ako te ne mrzi chitaj.
Comment