Alfa 156 farovi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bkns
    CBC Član
    • 05.12.2007
    • 92
    • novi sad

procitao sam skoro sve, sad mi je sve jasno... gde u ns ugradjuje kvalitetne i jeftine???

Comment

• bkns
      CBC Član
      • 05.12.2007
      • 92
      • novi sad

@igorkrnic mozes li da slikas auto sa upaljenim farovima danju i nocu da vidimo kako izgleda 10k?! posto kontam da su najlepse...

Comment

• 230
        CBC Senator XXL
        • 02.04.2007
        • 775
        • Semberija

Evo ti fotografija na kojoj su 6000k i 4300k:

Kao što vidiš, 6000k daje plavlji ton, ali 4300k bolje osvetljava. Što ideš većoj temperaturi boje, to imaš više plave ili ljubičaste nijanse, i slabije osvetljenje. Plava svetlost je jako loša kada je kolovoz mokar.

E sad, pitanje je da li hoćeš da ti auto svetli plavo, ili da imaš dobre farove u svim prilikama.
        155+75=230
        VIVA LA VITA!!!

Comment

• igorkrnic
          CBC Senator XXL
          • 02.12.2007
          • 572
          • Kikinda

Originally posted by 230
          Evo ti fotografija na kojoj su 6000k i 4300k:

Kao što vidiš, 6000k daje plavlji ton, ali 4300k bolje osvetljava. Što ideš većoj temperaturi boje, to imaš više plave ili ljubičaste nijanse, i slabije osvetljenje. Plava svetlost je jako loša kada je kolovoz mokar.

E sad, pitanje je da li hoćeš da ti auto svetli plavo, ili da imaš dobre farove u svim prilikama.
          Druze, ne znam da li si ti ovo slikao ili si ovu glupost nasao na netu, bez uvredee li to je obicna glupost, pa pogledaj bre malo bolje, kako moze da ima samo tako mali trag i gde je trag svetlosti na podu? Ako je ovo neka tehnika koju ja ne znam onda se izvinjavam ali ne pije vode, ne znam da li pricas iz iskustva ili si samo citao, ja pricam ono sto vidim svojim ocima tako da nemas potrebe da mi objasnjavas da li su mi sijalice lose ili ne.

Uostalom evo izvolite svi pa vidite fotke u mojoj temi u virusu:
          http://www.cannonballforums.se/viewtopi ... 139#435139

A evo postavicu i ovde:

U pitanju su xenoni 10000k a kupio sam ih od Nina iz Chachka 063 408 889 decko je krajnje korektan i preporucujem ga, ja sam zadovoljan

Evo slike nekih novih londoskih pozicija, sijaju belo, preporucio mi ih je da mi ove zute svece ne kvare boju xenona:

Slika jednog fara iz bliza nocu sa ulicnom rasvetom

Komplet izgled sa ulicnom rasvetom

Sa strane + ulicna rasveta

Pogled u zid malo dalje

Pogled u zid malo blize

Izgled na otvorenom putu (mrkli mrak) iz auta

Pogled na pun van kabine, otvoren put

Pogled sa male razdaljine na otvorenom putu

Pogled na put sa strane auta

Pogled od nazad

Xenoni su napravili otkrovenje, bre 140 vozim sa njima bez dugih a ono dan, samo sad ima problem, moram da menjam i duga

Napomena: Ugradjivao mi ih je jedan elektro servis ovo i bili su nastelovali kako "treba" ali sam video samo 2 linije na putu jer su farovi suvise nisko pucali pa sam onda naknadno morao da dignem manuelno farove (preko motora) i sad je pravi dan, kao sto se vidi na slikama.

p.s. Bivsi gazda moj ima bmw e90 sa fabrickim 4300k i isto se slabije vidi po kisi, nema to veze...praksa

Comment

• 230
            CBC Senator XXL
            • 02.04.2007
            • 775
            • Semberija

Fotografija je preuzeta sa http://www.s10forum.com/forum/f62/43...-6000k-216312/

Originally posted by Vlada Trion
            Na svojoj Alfi imam 6000K Xenon u oborenim svetlima, zute 3000K u maglenkama, i kvalitetne halogene 4000K sijalice u dugim svetlima.

6000K je preporucena boja svetla za svakodnevnu upotrebu, u svim vremenskim uslovima. Dve nedelje sam vozio 10.000K (plave boje) i "pod hitno" ih skinuo. Mozda to nekome izgleda interesantno ali se sa njima duplo manje vidi.
            Najjasnija razlika izmedju 6.000k i 5.000k se vidi na mokrom asfaltu. Sledeca vidna razlika je po magli. Svakako, nije frka 6.000k. Nije bas najpravilnija. Frka je 8.000+...
            Originally posted by BOOST

----4300K (3200 lumen)---------6000K (2900 lm)----------8000K (2300 lm)

Na duze staze uvek pobedjuje 4300, 6000K prolazi na ali nije za preporuku, stvara previse direktne refleksije na vlaznoj podlozi i zaslepljuje vozace iz suprotnog smera.
            8000K je sminka, styling a ne svetlost
            Originally posted by BOOST

Nema tu nista specijalno da se objasnjava, ako svetlis sa zelenom svetlosti na zeleni papir, podloga ce izgledati belo. Poenta sa takozvanim belim svetlom je da ima u sebi vishe od spektra boja koji udruzeni cine belu svetlost.
            Tako ce u tom spektru biti zastupljenja i boja podloge puta te ce opticki reagovati na beli osvetljen odsjaj. Jer ti kad gledas iz auta, negledas u izvor svetla vec u sve refleksije istog.

Fizika je tako jednostavna

Kad budu pravili plave puteve 8000K ce biti ultimatno resenje za izbor sijalica No drugs please

Jasnije???
            8.000k i plavlje - ne radimo. To nije osvetljenje, to je sminka. Mi ne shminkamo...
            P.S.
            Meni sada ova tvoja oborena svetla izgledaju kao duga.
            155+75=230
            VIVA LA VITA!!!

Comment

• Player
              CBC Senator XXL
              • 13.04.2006
              • 458
              • Novi Sad
              • Alfa Romeo GTV V6 TB

@igorkrnic

Svidjaju mi se pozicije Posle ugradnje pozicija, jel ti gori ona lampica da ti ne radi neka sijalica?
              Objects in the mirror appear
              TO BE LOSING !!!

Comment

• igorkrnic
                CBC Senator XXL
                • 02.12.2007
                • 572
                • Kikinda

Ljudi da pojasnim , ne kapirate me, ja ne goovorim da koje su bolje vec potirem vase tvrdnje da 10000k ne valjaju, ne znam da li ja imam jako dobre sijalice ali made in Germany mozda su te vase china

Ja sam imao halogene Osram coolblue i svetlelo je kako je svetlelo, nije bilo lose ali nisam bas bio zadovoljan. Hteo sam znaci malo da ulepsam izgled auta a i da poboljsam vidljivost. Znaci uspeo sam u oba. Ovo izgleda ko svemirski brod a svetli 3x bolje od halogenki. To da li su duga ne znam ali ovo je nemacki original komplet i izgleda da malo potire te vase teorije ali ov je ****ni dan, ne moze bolje da ga ****m...navozao sam se ko lud, 100 auta mimoisao niko mi nije ablendovao a zamisli sa onim halogenkama mi svaki 5. ablendovao. E sad ostaje da cekam kisu pa da vidim sta ce biti mada i sa halogenkama mi je bilo ocajno.

Uglavnom, nije ni bitno...ja sam ovim zadovoljan a vi stavljajte zute xenone

@player, pozicije su obicne sijalice, tj ovako kad ih vidis su kao perla ljubicasto ofarbane tako da nemam gresku na tabli mada i to kad vidis na upaljenim xenonima izgleda zuto tako da verovatno cu kod vlade triona na ugradnju dioda belih a imam i neku ideju dole da ugradim diode kod maglovki u sredinu i u krug ceo

Comment

• bkns
                  CBC Član
                  • 05.12.2007
                  • 92
                  • novi sad

meni ove 10k fenomenalno izgledaju, nema sta! e sad kakva je vidljivost po kisi to ne znam, pretpostavljam da su svakako bolje od obicnih sijalica! za pocetak cu staviti LED pozicije dok se ne odlucim koje cu xenone...

Comment

• igorkrnic
                    CBC Senator XXL
                    • 02.12.2007
                    • 572
                    • Kikinda

Evo sinoc sam se vracao iz BG i padala je kisa pa kad je prestala slikao sam iz auta kako se vidi kad je put mokar.
                    Put nije bio samo vlazan vec bas mokar sa bljuzgavicom i to nov put crne boje , u ovim uslovima mi se sa osram halogenkama bas lose videlo i nisam vozio preko 100 a ovo je slikano pri brzini od oko 130km/h:

Comment

• atasic
                      CBC Član
                      • 22.08.2007
                      • 43
                      • NS

super su ti svetla.......kolko to ajvara kosshhta sto bi se reklo ovdi u vojvodini

Comment

• igorkrnic
                        CBC Senator XXL
                        • 02.12.2007
                        • 572
                        • Kikinda

ove moje 10000k su 130e ali ima 6000k za 120e + ugradnja oko 30e
                        063 408 889 - nino

Comment

• bkns
                          CBC Član
                          • 05.12.2007
                          • 92
                          • novi sad

gde ste kupovali ove LED pozicije? u ns nisam nasao za 147...

Comment

• igorkrnic
                            CBC Senator XXL
                            • 02.12.2007
                            • 572
                            • Kikinda

Ako mislis na ove moje, to su prave sijalice, ne diode, imas da narucis od Nina iz Cacka, eto ti gore mob

Comment

Working...
                            X