Mazda 6CD - zamajac

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • IBAH
    CBC Početnik
    • 29.10.2009
    • 9
    • Mladenovac
    • Peugeot 307

Mazda 6CD - zamajac

Dakle, posle nekog vremena bezbrizne voznje, krenule su zajebancije sa autom. Menjao sam remenicu alternatora, trenutno je aktuelan neispravni injektor, a kako stvari stoje stize na red i njegovo velicanstvo G. Zamajac.
    Javljaju se pojacane vibracije na nizim obrtajima motora (1000-1200rpm), i uglavnom se osecaju na leru, kao i karakteristican zvuk prilikom pritiska na pedalu kvacila.
    Dakle nista drasticno ali ipak primetno.
    Nisam nesto bas voljan da se ovog trenutka otvaram za novi set, pa rekoh da malo cujem iskustva ljudi koji su imali isti problem, kako bih eventualno procenio da li smem da cekam.
    Hvala!
  • Vocko
    CBC Senator XXL
    • 25.04.2005
    • 4556
    • nBGd

Re: Mazda 6CD - zamajac

viewtopic.php?f=197&t=42577
    viewtopic.php?p=701050#p701050

E sad, cuo sam da je moguce uraditi reparaciju plivajuceg zamajca i to oko 200e (ogradjujem se od cifre, posto nisam siguran dal' sam dobro zapamtio). Ne znam da je iko to radio, al rekose mi da ima covek u BG, cini mi se Rakovica, koji to radi.

Comment

• IBAH
      CBC Početnik
      • 29.10.2009
      • 9
      • Mladenovac
      • Peugeot 307

Hvala na linkovima, pratim forum vec neko vreme, tako da sam upoznat sa temama...
      Reparaciju rade i u Profilu, 500 evra je cifra, ali bez garancije.
      Posto je u toku nabavka injektora, ne daje mi se lova i za zamajac u ovom trenutku, ako bas ne mora!

Comment

• VVLAJKO
        CBC Senator XXL
        • 23.07.2008
        • 484
        • Nis
        • Audi A4, Primera p12

Kvacila Gajic -Beli Potok
        Odlicno rade remont zamajaca, prvi put su mi remontovali zamajac na jednom Avensisu D4D pre oko 3 godine i jos uvek ne pokazuje nikakve znake umora.
        Remontovali su mi i mazdine zamajce, a ugradjivao sam i nove, sto originalne, sto LUK- ove zamenske i nisam primetio neku razliku u radu, cak sam i misljenja da su originalni i najgori
        Glupost nas je do ovde dovela, glupost ce nas i izbaviti.

Homer J. Simpson

Comment

• IBAH
          CBC Početnik
          • 29.10.2009
          • 9
          • Mladenovac
          • Peugeot 307

Hvala na informaciji!
          Zvao sam coveka i kaze da standardno radi remont plivajucih, cak je odradio 10ak komada za neko taksi udruzenje iz Austrije...
          Remont se svodi na fiksaciju plivajuceg zamajca i eventualnu ugradnju opruga na lameli.
          Cifra je cca. 100-200 evra, sto je neuporedivo povoljnije od kupovine novog seta, pa sve i da traje mnogo krace!
          Ipak nisam siguran koliko ce menjac u toj situaciji trpeti, tj. u kojoj ce meri lamela sama moci da odradi posao!?

Comment

• JAPANX
            CBC Senator XXL
            • 10.08.2006
            • 2159
            • Beograd

bolje prodaj automobil nego da ga tako oskrnavis!!

ako je fabrika rekla da treba da ima plivajuci zamajac a majstor iz belog potoka kaze da ne mora, kome ces da verujes??

uostalom, ne moras da ga kupis u mazdi, za te pare kupis nov zamajac...

Comment

• Dragon
              CBC Senator XXL
              • 15.11.2006
              • 963
              • Beograd

Cuo sam da je to par ljudi radilo na Stilu JTD i da voze bez problema. Sad koliko trpi menjac, ne znam, ali da ranije zamajac nije bio plivajuci nego obicni, a da je kvacilo ulazavalo vibracije, i to je istina.

Cini mi se da je Mazda 6 ipak malo preveliki zalogaj za takvo eksperimetisanje.
              Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• JAPANX
                CBC Senator XXL
                • 10.08.2006
                • 2159
                • Beograd

naravno, ima i cela tema o plivajucim zamajcima i njihovoj funkciji pa necu da trosim slova

stvar je u tome da lamela ne moze da ispegla tolike oscilacije kao plivajuci i nije dzabe stavljen.. ko ima 200 evra+auto+majstor na bacanje uvek moze da proba

uostalom, zamajac se menja na 100.000km u proseku tako da se mora prihvatiti cinjenica kako automobil trosi 1 litar vise za taj potrosni deo

Comment

• Dragon
                  CBC Senator XXL
                  • 15.11.2006
                  • 963
                  • Beograd

Ovo nazalost retko ko shvata. Plivajuci je deo koji se menja i koji je prilicno skup, a kod nas dolaze dizeli koji uglavnom imaju plivajuce pred izdisajem. Pitanje je samo da li ce to da pogodi tebe ili nekog posle.

Elem, misim da imas tri varijante, da kupis nov originalan deo i da si onda miran, da pojuris polovan, ili da prodas auto.

Za JTD moze da se kupi Valeo zamajac nov za oko 300 evra, ali ne znam za te motore. Raspitaj se.
                  Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• JAPANX
                    CBC Senator XXL
                    • 10.08.2006
                    • 2159
                    • Beograd

set kvacila sa zamajcem kosta 1700 evra asco aisin japanski

Comment

• CikaKure
                      CBC Senator XXL
                      • 14.08.2005
                      • 668
                      • Beograd

Originally posted by JAPANX
                      ako je fabrika rekla da treba da ima plivajuci zamajac a majstor iz belog potoka kaze da ne mora, kome ces da verujes??
                      .
                      Kad je Srbija u pitanju, mislim da u Beli potok nije jedino mesto u kome su nadmasili znanje projektanata vodecih svetskih fabrika. Mislim da ima nebrojeno mnogo primera...

Comment

• IBAH
                        CBC Početnik
                        • 29.10.2009
                        • 9
                        • Mladenovac
                        • Peugeot 307

Ja se u potpunosti slazem sa svim prethodno iznetim!
                        Sutra bih otisao u Profil, pljusnuo 140000 din i zavrsio posao!
                        Ne bih ni razmisljao!
                        Al' cinjenica je da nemam sad te pare...
                        Ta intervencija ce morati da saceka par meseci, zato sam i postavio ovu temu, kako bih, kroz iskustva drugih, pokusao da shvatim da li mogu da cekam toliko.
                        "Majstor iz Belog Potoka" je samo nesto sto se javilo kao opcija, koju sam uzeo u razmatranje, nista drugo...
                        Na kraju krajeva covek mi je i sam rekao da ne moze nista da garantuje!
                        Sto se tice prodaje automobila, to mi ne pada na pamet...

Comment

• VVLAJKO
                          CBC Senator XXL
                          • 23.07.2008
                          • 484
                          • Nis
                          • Audi A4, Primera p12

Mislim da se niste dobro razumeli! Rade oni i remont zamajaca po malo vecoj ceni od fiksacije.
                          Glupost nas je do ovde dovela, glupost ce nas i izbaviti.

Homer J. Simpson

Comment

• mistermobil
                            CBC Senator XXL
                            • 09.11.2008
                            • 469
                            • pecinci

Neverovatno skup deo.140000din je ogroman novac i potpuno razumem ljude koji pokusavaju da se dovinuju i rese problem bezbolnije.Ako je resenje moguce.
                            Ko leti,vrijedi
                            Ko vrijedi,leti
                            Ko ne leti,ne vrijedi..
                            (Grunf,TNT..)

Comment

• JAPANX
                              CBC Senator XXL
                              • 10.08.2006
                              • 2159
                              • Beograd

i obavezno se menja sa lamelom, korpom i drukom dakle set kvacila i zamajac tj takozvani SUPERSET

Comment

Working...
                              X