Mazda 6CD - zamajac

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • CikaKure
    CBC Senator XXL
    • 14.08.2005
    • 668
    • Beograd

Re: Mazda 6CD - zamajac

Originally posted by mistermobil
    Neverovatno skup deo.140000din je ogroman novac i potpuno razumem ljude koji pokusavaju da se dovinuju i rese problem bezbolnije.Ako je resenje moguce.
    Bez zelje da ikoga uvredim ili kazem bilo sta lose sto bi neko pogresno razumeo:
    Taj deo se menja na recimo 80.000 km i kosta 140.000 dinara. Ako pogledamo sta matematika kaze, to je na svaki kilometar nekih 1.75 dinara. Puno ili mnogo - procenite sami.
    Primera radi, mene potrosnja dizela u gradu kosta oko 10 din/km, osiguranje i registracija oko jos 3.75 dinara po km, posle toga ide redovno odrzavanje (zamajac i sve ostalo), pa vanredno... Nije Mazda 6 u pitanju, vec Toyota, al manje vise se svodi na isto...

Autoindustrija je otisla u smeru u kom je otisla, i treba racunati da svaki luksuz kosta, pogotovo kada se prica o automobilima. Poslednji sam kome se to sve dopada, ali to su neke cinjenice, sa kojima treba da se suocimo. Mazda 6 dizel jeste luksuz kada ga poredite sa automobilima koje su ljudi ovde rado vozili decenijama: veca je od svakog golfa (1,2,3), keca ili juga, udobnija, sjajno ubrzava, osecaj u voznji fenomenalan kada poredimo sa pomenutim modelima, auto je daleko bezbedniji, radi kultivisanije i mirnije, pozdanija je, i treba prihvatiti da sve to sto taj auto nudi kosta vise kroz troskove posedovanja i koriscenja istog. Ko moze finansijski da izdrzi to - ok, ko ne moze - uvek je tu dacia, zastava 10, ili nesto trece, malolitrazno 1000-1400ccm, benzinsko, jednostavnije, manje udobno, manje brzo, estetski manje prihvatljivo.

Comment

• JAPANX
      CBC Senator XXL
      • 10.08.2006
      • 2159
      • Beograd

za toyotu je zamajac duplo jeftiniji, tako da imas duplo manje briga

Comment

• IBAH
        CBC Početnik
        • 29.10.2009
        • 9
        • Mladenovac
        • Peugeot 307

Originally posted by VVLAJKO
        Mislim da se niste dobro razumeli! Rade oni i remont zamajaca po malo vecoj ceni od fiksacije.
        Da, napomenuo mi je i tu varijantu, rekao je da je skuplja, ali na moje pitanje kakvu vrstu reparacije mi on savetuje, odgovorio je - jeftiniju, tako da je i prica otisla u tom smeru.

Originally posted by CikaKure
        Bez zelje da ikoga uvredim ili kazem bilo sta lose sto bi neko pogresno razumeo:
        Taj deo se menja na recimo 80.000 km i kosta 140.000 dinara. Ako pogledamo sta matematika kaze, to je na svaki kilometar nekih 1.75 dinara. Puno ili mnogo - procenite sami.
        Primera radi, mene potrosnja dizela u gradu kosta oko 10 din/km, osiguranje i registracija oko jos 3.75 dinara po km, posle toga ide redovno odrzavanje (zamajac i sve ostalo), pa vanredno... Nije Mazda 6 u pitanju, vec Toyota, al manje vise se svodi na isto...

Autoindustrija je otisla u smeru u kom je otisla, i treba racunati da svaki luksuz kosta, pogotovo kada se prica o automobilima. Poslednji sam kome se to sve dopada, ali to su neke cinjenice, sa kojima treba da se suocimo. Mazda 6 dizel jeste luksuz kada ga poredite sa automobilima koje su ljudi ovde rado vozili decenijama: veca je od svakog golfa (1,2,3), keca ili juga, udobnija, sjajno ubrzava, osecaj u voznji fenomenalan kada poredimo sa pomenutim modelima, auto je daleko bezbedniji, radi kultivisanije i mirnije, pozdanija je, i treba prihvatiti da sve to sto taj auto nudi kosta vise kroz troskove posedovanja i koriscenja istog. Ko moze finansijski da izdrzi to - ok, ko ne moze - uvek je tu dacia, zastava 10, ili nesto trece, malolitrazno 1000-1400ccm, benzinsko, jednostavnije, manje udobno, manje brzo, estetski manje prihvatljivo.
        Slazem se i sa ovom pricom, u globalu.
        Neko kupuje nov auto, pa gubi kasnije kada ga prodaje kao polovan, neko drugi, pak, placa vise na amortizaciji polovnog kroz vece troskove odrzavanja... Sve je stvar izbora, i u svakom slucaju kosta.
        Sto se mene tice - nikad vise CR dizel
        U svakom slucaju hvala svima na pomoci, sacekacu malo, da prikupim kes za novi set, necu da eksperimentisem sa remontom.

Comment

• CikaKure
          CBC Senator XXL
          • 14.08.2005
          • 668
          • Beograd

Originally posted by JAPANX
          za toyotu je zamajac duplo jeftiniji, tako da imas duplo manje briga
          Imam jos manje briga jer je na mojoj toyoti zamenjen pre nekih 15.000 km :-)
          Kostao je 80.000 dinara u Toyota MAG tada, mislim da je evro bio na nivou od 80 dinara.

@IBAH : Nekako mi se cini da to nije samo na CR dizelima. Ispravite me ako gresim, ali sam negde procitao da sva novija vozila koja imaju 4-cilindricni motor i brdo Nm imaju tu vrstu zamajca i da na svima to strada jer je napravljeno tako da bi stitilo menjac koji je losijeg kvaliteta izrade, u cilju pojeftinjenja proizvodnje i naplate "redovnog" odrzavanja.

Evo konkretno da pitam jos, kad smo tu: Da li Mazda CX7 ima plivajuci zamajac u benzinskoj varijanti?

Comment

• Car
            CBC Senator XXL
            • 07.07.2005
            • 900
            • Beograd

Ako zamajac stvarno crkava na 80-100 hiljada km, onda je to prilično čudno jer je mazda u pitanju - s obzirom da na fordovima, fiatima, renaultima i sl. (koji važe kao kvarljivija roba) potraje daleko više.

Comment

• CikaKure
              CBC Senator XXL
              • 14.08.2005
              • 668
              • Beograd

80.000km za crkavanje zamajca sam dao kao primer. I u tom losem scenariju, kosta 1,75din/km. U nekom boljem, npr 120.000 km bez otkaza zamajca kosta i manje. To je bila poenta. Mada, koliko razumem, dosta zavisi i od stila voznje.

Comment

• JNC
                CBC Senator XXL
                • 19.12.2006
                • 1332
                • Beograd

Naravno da traje vise od 80k kilometara, a sto se tice cene, pa ne kosta plivajuci 140k dinara, pre 2 meseca je kostao 80k dinara, otkud sada 140k, a i ima u onoj temi da je covek uzeo u Grandu za valjda 70k ili tako nesto, i po onome sto su meni rekli u servisu zamajac traje od 150k pa navise, zavisi naravno od stila voznje, a i nije da me se tice nesto posebno posto vozim benzinca, a dizela nikad vise

Comment

• mistermobil
                  CBC Senator XXL
                  • 09.11.2008
                  • 469
                  • pecinci

Slazem se CikaKure,ali i ako kojim slucajem boranija poput mene dodje u posed neke bolje makine tipa te mazde6 ili sl,ja cu opet probati da prodjem jeftinije,stap i kanap,pa sta bude,jer nemam puno love.Tako da bice ono sto kaze JapanX-skrnavljenje automobila,iliti stvaranje nove sklepane lomine na nasim drumovima Ako imas para,uvek bolje kupiti i uraditi kako bog zapoveda nego praviti``nestandarne modifikacije``.
                  Ko leti,vrijedi
                  Ko vrijedi,leti
                  Ko ne leti,ne vrijedi..
                  (Grunf,TNT..)

Comment

• Vocko
                    CBC Senator XXL
                    • 25.04.2005
                    • 4556
                    • nBGd

Ali ako zelis da kupis neki auto, zar nije logicno da se raspitas o ceni odrzavanja, vrlinama i manama, pa tek onda dobro isproveravati taj za koji si se odlucio.
                    Meni je to nekako logicno, nego da uzmem auto koji mi se svidja, a onda nemam ni da sipam benzin, ni da zamenim plocice... Sta ce mi onda auto, gde je tu zadovoljstvo?

Kada su u pitanju dizeli svi su srecni kako malo trose, odlicno idu, vuku iz mrtvih obrtaja, a onda dodje plivajuci zamajac ili nesto slicno, pa cvrc... To je najizrazenije kod polovnjaka, pogotovo kod onih sa predjenih "100.000km". Ne moze auto kod nas da kosta jednako ili manje od onog u, npr., Nemackoj sa manje ili jednakom kilometrazom, a uvezen je iz iste...

Comment

• CikaKure
                      CBC Senator XXL
                      • 14.08.2005
                      • 668
                      • Beograd

Niko ne rece za CX7 benzinca, jel ima plivajuci ili nema ili ne niko od ljudi koji gledaju temu ne zna?

Comment

• IBAH
                        CBC Početnik
                        • 29.10.2009
                        • 9
                        • Mladenovac
                        • Peugeot 307

Originally posted by JNC
                        Naravno da traje vise od 80k kilometara, a sto se tice cene, pa ne kosta plivajuci 140k dinara, pre 2 meseca je kostao 80k dinara, otkud sada 140k, a i ima u onoj temi da je covek uzeo u Grandu za valjda 70k ili tako nesto, i po onome sto su meni rekli u servisu zamajac traje od 150k pa navise, zavisi naravno od stila voznje, a i nije da me se tice nesto posebno posto vozim benzinca, a dizela nikad vise
                        Rece mi momak u profilu, kad sam bio poslednji put, da je to cena za zamajac, set kvacila i rad (nimalo naivna stavka). Verovatno ima da se nadje jeftinije, ali ne verujem da je razlika drasticna...

Originally posted by Vocko
                        Ali ako zelis da kupis neki auto, zar nije logicno da se raspitas o ceni odrzavanja, vrlinama i manama, pa tek onda dobro isproveravati taj za koji si se odlucio.
                        Meni je to nekako logicno, nego da uzmem auto koji mi se svidja, a onda nemam ni da sipam benzin, ni da zamenim plocice... Sta ce mi onda auto, gde je tu zadovoljstvo?

Kada su u pitanju dizeli svi su srecni kako malo trose, odlicno idu, vuku iz mrtvih obrtaja, a onda dodje plivajuci zamajac ili nesto slicno, pa cvrc... To je najizrazenije kod polovnjaka, pogotovo kod onih sa predjenih "100.000km". Ne moze auto kod nas da kosta jednako ili manje od onog u, npr., Nemackoj sa manje ili jednakom kilometrazom, a uvezen je iz iste...
                        Vocko, znas kakva je zajebancija kupiti polovan auto kod nas. Ja nisam imao nameru da kupim Mazdu, ali to je bio jedini auto u tom trenutku za koji sam bio siguran da je to sto stvarno jeste - auto kupljen kod nas, sve vreme odrzavan u ovl. servisu, i sl...
                        Sada tvrdim da u tom trenutku za te pare nisam mogao da kupim bolji! Jednostavno u takvoj sam situaciji trenutno, da imam druge prioritete po pitanju finansija, od auta...

A moja primedba za CR dizel se odnosi, ne samo na plivajuci, vec na kompletan sistem ubrizgavanja goriva, izuzetno osetljiv na kvalitet dizela, kao i na sistem redukcije emisije izduvnih gasova (DPF na primer), koji realno ne trpe nasu naftu tokom duzeg perioda eksploatacije...
                        To, moram reci, pre kupovine ovog auta nisam znao!

Comment

• VVLAJKO
                          CBC Senator XXL
                          • 23.07.2008
                          • 484
                          • Nis
                          • Audi A4, Primera p12

Niko ne rece za CX7 benzinca, jel ima plivajuci ili nema ili ne niko od ljudi koji gledaju temu ne zna?
                          Ima plivajuci zamajac, i CX-7 jos uvek postoji samo kao benzinac-prodaja dizela tek krece.
                          Glupost nas je do ovde dovela, glupost ce nas i izbaviti.

Homer J. Simpson

Comment

• Vocko
                            CBC Senator XXL
                            • 25.04.2005
                            • 4556
                            • nBGd

Originally posted by IBAH
                            Vocko, znas kakva je zajebancija kupiti polovan auto kod nas. Ja nisam imao nameru da kupim Mazdu, ali to je bio jedini auto u tom trenutku za koji sam bio siguran da je to sto stvarno jeste - auto kupljen kod nas, sve vreme odrzavan u ovl. servisu, i sl...
                            Sada tvrdim da u tom trenutku za te pare nisam mogao da kupim bolji! Jednostavno u takvoj sam situaciji trenutno, da imam druge prioritete po pitanju finansija, od auta...

A moja primedba za CR dizel se odnosi, ne samo na plivajuci, vec na kompletan sistem ubrizgavanja goriva, izuzetno osetljiv na kvalitet dizela, kao i na sistem redukcije emisije izduvnih gasova (DPF na primer), koji realno ne trpe nasu naftu tokom duzeg perioda eksploatacije...
                            To, moram reci, pre kupovine ovog auta nisam znao!
                            Znam koja je zajebancija kupiti auto, zameniti auto, uvesti auto, a bogme i prodati auto. Sve na sopstvenoj kozi isprobali moj otac i ja. Moja konstatacija nije bila namenjena tebi direktno, vec kao neko generalno razmisljanje, kada smo se vec dotakli cene odrzavanja.
                            Meni finansije trenutno ne dozvoljavaju da imam auto tj. mogu da ga kupim, ali ne i da ga odrzavam bez stapa i kanapa, a to, jednostavno, ne zelim. Iz tog razloga se trenutno vozim Dži-es-pijem.

Sto se tice osetljivosti na nasu faNtu, treba birati gde se sipa. Ja sam iskljucivo sipao na Eko pumpi i zaista nikada, ali nikada nisam imao ni najmanjih problema, a svaki put kada mi se ukazala sansa, sipao sam pun rezervoar pri ulasku/izlasku iz neke od zemalja u regionu. DPF se najcesce zapusi od lagane voznje sa nasom "kvalitetnom" naftom, iako je dizel u pitanju, treba i njega povremeno "izduvati". Za dizele je uvek vazilo pravilo da se isplate ako godisnje prelazite veliki broj kilometara, a sada sa manjom razlikom u ceni izmedju nafte i benzina i povecanom cenom odrzavanja, prag isplatljivosti se pomerio na gore.

Zaista se nadam da neces imati vise problema sa autom, mada sam video da si pomenuo nesto oko menjanja dizni, ali ne i tacno sta je problem.

Comment

• CikaKure
                              CBC Senator XXL
                              • 14.08.2005
                              • 668
                              • Beograd

Originally posted by VVLAJKO
                              Ima plivajuci zamajac, i CX-7 jos uvek postoji samo kao benzinac-prodaja dizela tek krece.
                              Vidim da kod nas to tek krece ili treba da krene, mada je u normalnom svetu (Nemacka) vec na raspolaganju neko vreme, taman od promocije.
                              CX7 benzinac ima jako lepu cenu u inostranstvu kao polovnjak, 1-2 godine star sa malo kilometara, pa reko da upitam.

Comment

Working...
                              X