Udareni Civic

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Propeler
    CBC Veteran
    • 20.12.2007
    • 125
    • Subotica

Udareni Civic

Lep pozdrav svima.

Novi sam član od danas i ako sam povremeno svraćao na forum kao "visitor".
    LM, polupao sam svog Civic-a (Dec. 1996. 3-vrata) prošli petak kad je pao sneg i trebaju mi neki delovi. Pošto sam Ja iz Subotice jaaako mi je bilo teško da nađem šta mi treba ali mi je nekako uspelo.
    E sad moje pitanje je, vama iskusnijim članovima, da li sam nešto preplatio i da li bi mi se možda više isplatilo da pređem u Mađarsku ili odem naj dalje do NS-a,
    Preko neke radnje iz Subotice sam našao (dovoz iz Bg-a) sledeće:
    1. Hladnjak 12.600 din
    2. Prednji branik 9.100 din
    3. Zadnji branik 15.600 din!!!
    Delovi su novi a da li su originalni nemam pojma. Za branike će naravno trebati farbanje (silver metalic) jer dolaze neobrađeni.
    Trebao bih sutra da kaparišem ako želim da stignu pre nove godine ali mi je cena za hladnjak i POGOTOVO za zadnji branik nekako previsoka. Pa čisto ako je neko u toku da mi kaže da li su to realne cene (pretpostavljam da se i Subotičanin preko kojeg uzimam malo ugradio).
    Vozim ovog Civic-a već 5. godina i osim rednovnih godišnjih servisa (da ne ureknem) nisam menjao ništa osim zadnjeg lonca auspuha i nemam pojma kako idu cene za delove.
    I još jedno važno pitanje!!! Da li je moguće ispeglati haubu da izgleda kao nova (naravno moralo bi da padne i farbanje) ili da uzimam novu (vidi sliku)? Stvarno ne bih da fušerišem jer me ovih 5. godina služila besprekorno i hoću da tako i ostane.
    Pozdrav svima.
    Nemam potpis!
  • Vlada_nbgd
    CBC Senator XXL
    • 11.09.2005
    • 1066
    • Novi Beograd/Topcider
    • ford focus sport pack

Mislim da su cene sva tri dela visoke.Da li auto ima klimu?
    Za hladnjak pogledaj halo oglase,ima nekoliko firimi koje ih prodaju i nije nikakv problem da ti se to posalje u SU.Sto se tice branika baci pogled na http://www.yu-lucas.co.rs/ i ostale,takodje ih ima po halo oglasima.

edit: sto se tice haube moze da se opegla ali mislim da je deforimisana bas u delu gde je dupli lim.To zahteva secenje haube,dobrog majstora i malo vise materijala.Naravno i mogucnost postoji da se pojavi korozija koroz par godina ili da pukne kit od zatvaranja haube.Btw imao sam slican problem sa haubom pa ti pricam iz iskustva,jeftinije je peglanje,a kvalitetnije zameniti je,pa biraj...
    FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• level3
      CBC Senator XXL
      • 29.01.2006
      • 857
      • BGD, V.B. Karaburma

Pozdrav i dobro nam dosao u nasu skromnu Honda zajednicu!

Trebao si da se predstavis u sobi namenjenoj za to. Moderator ce to sigurno srediti uskoro.

Sve se svodi na to dali su delovi original?

Ako delovi nisu original, svaki deo ti je precenjen i to bogami najmanje od 20-60e.

Ja sam sa popustom za klub, pre 3 meseca kupio nov hladnjak by Accorda za 8.000 din.

U Novom sadu imamo prodavnicu rezervnih delova za Hondu, zove se "Trio motors" Pogledaj na sajtu: http://www.hondaclub.co.rs
      www.hondaclub.co.rs = SeXution - Revolution - Hondaution =

Comment

• Vlada_nbgd
        CBC Senator XXL
        • 11.09.2005
        • 1066
        • Novi Beograd/Topcider
        • ford focus sport pack

Jos jedno pitanje,da li si siguran da prednji branik mora da se menja,na slikam deluje da bi plasticar mogao da ga sredi bez problema.
        FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• NemaN
          CBC Senator XXL
          • 29.11.2004
          • 1560
          • munze

u bg-u

branci po 50e

hauba 80e

hladnjak ubedljivo najjeftiniji su velas nalaze se na altni u zemunu, (neko je vec trazio, tako da potrazi malo po delovima) od 60-100e ....
          I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• Propeler
            CBC Veteran
            • 20.12.2007
            • 125
            • Subotica

Hvala svima za sada.
            Nisam se predstavio jer mi je nekako promašena tema da se tamo raspitujem za cenu delova. Uradiću to, obećavam, čim zamenim šta treba i Honda zasija starim sjajem.
            Trenutno mi je samo da je opravim što pre, ne mogu da je gledam ovako!

@Vlada_nbgd
            Nema klimu.
            Na slikama se ne vidi najbolje, trebao sam da slikam s preda, ali kako mi je kuka uletela tako ima rupa u braniku. Krpljenje + farbanje mi je cca50e a slično nešto sam već radio na zadnjem pre par god. (neko me nagnječio na parkingu pa je se pojavila vertikalna pukotina). Tada je zalepljen staklenim vlaknima i prefarban ali... opet se vidi.
            Što se tiče haube, kad se otvori sa donje strane, konstrukcija nije oštećena nego je samo lim sa spoljne strane pritisnut (tačno kod "H" znaka) kako sam se podvukao taxisti ispod branika ili šta već.

@NemaN
            Jesu li to cene ya nove delove ili polovne? To je baš osetna razlika u ceni.
            Nemam potpis!

Comment

• Srdjan
              CBC Senator XXL
              • 30.09.2004
              • 2416
              • Bajina Basta/Beograd

A zar nema negde polovno da potrazis na otpadima i posle prefarbas sto treba i to je to. Izace te dosta jeftinije.
              Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

Reci mi koji je proizvodjac branika i hladnjaka, pa cu ti reci jesu li to realne cene ili ne?

Novo je najbolje, to je uvek tako, ali je nekad(skoro uvek), bolje uzeti polovnu original, nego kupiti novu kopiju..

Comment

• Propeler
                  CBC Veteran
                  • 20.12.2007
                  • 125
                  • Subotica

Ne znam ko je proizvođač. u stvari ja to uzimam na neviđeno zato sam i skeptik. U Subotici je jako teško naći delove za ovaj auto jer ima samo moj i još jedan ovakav Civic u gradu. Jedva sam našao radnju koja mi je našla neki lager, u BG-u valjda. To što sam naveo u prvom postu su cene koje su mi javili i ako želim, treba da kaparišem sutra jedno 50e i delovi stižu u ponedeljak. Sve što znam je da su sve novi delovi, tako su mi rekli u prodavnici auto delova za japanska vozila u kojoj sam bio. Što sam tiče otpada, to sam prvo obilazio, ima nekih delova za modele Civic-a pre ovoga ali za moj ništa! Od zadnjeg branika sam definitivno odustao, vozim ga zakrpljenog već 2 godine pa ću ga voziti i dalje ali hladnjak i prednji branik, koji visi, moram uzeti. Zvaću sutra u jutro još Trio motors u NS-u da vidim šta kažu a možda i odem u subotu pre podne za NS ako imaju nešto od ovoga što mi treba. Cenim da su se u radnji ugradili cca30e što je u redu jer bi me toliko izašao put do NS-a i nazad.
                  Za branike mi i nije frka ako nije original, to je manje-više plastika ali ako budem uzimao haubu, to još moram da vidim sa limarom da li će moći lepo da je ispegla, e onda već samo originalna dolazi u obzir.
                  Nemam potpis!

Comment

• starac vujadin
                    CBC Senator XXL
                    • 27.08.2005
                    • 2617
                    • Stari grad

Propeler - dobro dosao!

Znam da dolazi Nova godina, nece se raditi, tesko je biti bez auta, ali nemoj da te hvata frka da budes bez auta i da tu frku i zbrku neko iskoristi. Pusti te price za kaparisanje sad il` nikad i kupovanje na nevidjeno. Bolje biti bez auta cak i za Novu godinu, nego se zderati sto te neko odrao za pare ili sto je lose uradio posao. Pogotovu nemoj da dajes na dan-dva pred Novu godinu da ti neko radi zanatske stvari (limar, farbar) - u vecini slucajeva kod nasih majstora ce to biti odradjeno k`o nogama.

Comment

• Propeler
                      CBC Veteran
                      • 20.12.2007
                      • 125
                      • Subotica

Evo zvao sam brojeve na koje ste me uputili i nashao sam shta mi treba.
                      Hauba ne moze lepo da se ispegla, trebala bi da se ili sece pa krpi ili pegla sa dosta gitovanja i farba u oba slucaja, naravno.
                      Do haube sam doshao preko AC "Uroshevic" koji rade sa Deltom ali uglavnom novije modele (2000.+). Ostavio sam im podatke i bice tek krajem januara jer nemaju lager za ove starije modele. Cenu nisu znali da mi kazu ali shta god da bude bice novo + njihova ugradnja. Za hladnjak sam dobro proshao jer je cena manje vishe ista svuda (u stvari nashao sam 3 kom.) a na nekim mestima je i visha (cak 15.000), tako da sam uzeo za 11.000+post expres i stize sutra ili najkasnije u ponedeljak. Nashao sam i prednji branik nov za 100e, u stvari za 80e ali ce me isporuka koshtati josh cca 20-tak "e".
                      @starac vujadin
                      Hvala na savetu, nisam u opshte razmishljao o tome ali mislim da si potpuno u pravu, sacekacu da prodje sva ta euforija oko praznika. Taman i kad stigne hauba krajem januara svakako ce trebati da se farba i hauba i branik. Ne treba nishta na vrat na nos.
                      Hvala svima na info-ima josh jednom, puno ste mi pomogli.
                      Nemam potpis!

Comment

• NemaN
                        CBC Senator XXL
                        • 29.11.2004
                        • 1560
                        • munze

previshe si platio ....

apsurdno je stavljati nov branik na auto star preko 10god ...bolje da si se otvorio na boljeg farbara nego na nove delove....

ja sam hladnjak za mercedesa platio 7000din a imace veci je jedno 4X od tog koji ti imas ...a hladnjak je hladnjak nema tiu neke filozofije, mogao si i po dimenziji da ga trazis....
                        I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

Branik ja imam Hondin bas taj koji ti treba, i to kod mene u firmi, a haubu mogu da se raspitam, da li ima negde polovna, novu ti i ja mogu isto da nabavim..

Ne vidim po upitima da si zvao firmu(TRIO), tako da ti nisu ni mogli reci informaciju...

U maloj sam guzvi sa popisom, i ispitom, pa nisam stigao da obratim paznju detaljnije na ovaj post, ako dolazis sutra, okreni me na 063/561-562, ili na moj private 063/573-985, pa da se dogovorimo..

A odmah i mozes zameniti branik u NS, imamo tu Robiku, specijalistu za Hondu...

Zaboravih da napisem, dacu ti branik za 50 evra, jeste da negde mogu da dobijem vise, ovo je malo ispod cene zbog HCS.

Comment

• -Vedran-
                            CBC Senator XXL
                            • 03.10.2004
                            • 3255
                            • Beograd

To je stvarno OK cena skroz
                            Power of dreams !!!

Comment

Evo slike branika, da ti bude lakse:

Zvao si me, okreni me jos jednom, polozio sam ispit, sad mozemo da trgujemo...

Comment

Working...
                              X