vektra b upravljacki mehanizam

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • markocrni
    CBC Član
    • 08.09.2007
    • 27
    • Kragujevac

Zvuci neverovatno, ali luft o kome sam pricao je nestao zamenom gumica na prednjoj balans stangli, koje na oko nisu bile toliko lose. I dalje je ostao onaj luft ispod karadana, ali se ne oseca na volanu!

Comment

• mare-car
      CBC Član
      • 24.09.2008
      • 12
      • beograd

i ja imam na svojoj vectri več par mjeseci sličan problem.
      dok ulazim u lijevi zavoj se ponekada osjeti na volanu i na kocnici tup.
      ništa se nečuje, samo se osjeti. kako da bi bilo mm lufta. kada vrtim volan na mjestu toga nema. nekad se osjeti i kad naglo zakočim in malo u lijevo skrenem. to se več par mjeseci dešava.več smo skinuli amortizer, i sve izgleda uredu. a sada čitam, da je to često kod vektre b.

da li možeš pokazati na gornjoj slici gdje si zamijenio gumicu na prednjoj balans stangi, gdje je to? nebavim se previše avomobilima. ima li puno posla, para?

hvala za odgovore

Comment

• markocrni
        CBC Član
        • 08.09.2007
        • 27
        • Kragujevac

Evo ja sam danas zamenio ponove gumice na balansu posto sam prosli put menjao samo jednu i to je stavljena pogresna. Evo o cemu se radi, po katalogu prednja balans stangle nosi gumicu sa promerom od 16mm ali vektra b restajling ima balans stanglu od 19mm. Majstor kod koga sam bio je ugurao ovu gumicu ali to nije kako treba. Danas sam nasao gumice balans stangle sa rupom od 18mm i njih ugradio. Luft se javlja kada se sekrece pri maloj brzini itd... oseca se i na kocenju tj papucice poigravaju....

Comment

• markocrni
          CBC Član
          • 08.09.2007
          • 27
          • Kragujevac

Na oko i moja gimca je izgledala 'dobro' ali tek kad je skines mozes da vidis koliko je pojedena. Pricamo o jako sitnim luftovima, tako da tu ako ima 1mm lufta + opterecenje, + kad skreces onda se to jednostavno oseti da mrda.
          Te gumice su febijeve 200din. Nalaze sa na na 20tak cm od kraja balans stangle. Kazes majstoru gumice balans stangle i svi znaju sta je to. Prednje se razlikuju od zadnjih.
          Sutra idem da promenim i kod caleta na vektri i on ima isti luft kad skrece, pa cu da javim. Sva kola su presla preko 150.000 km.

Comment

• 404_not_found
            CBC Senator
            • 18.08.2007
            • 278
            • Beograd, L.Brdo

Da li i dalje imas taj tup? Mene zivo interesuje jer imam isti prakticno problem na svojoj vectri b restyling.
            "Kume, mogao si da iseces nokte"

OPCS BIBLIJA

Comment

• markocrni
              CBC Član
              • 08.09.2007
              • 27
              • Kragujevac

Evo kako u Kragujevcu 'majstori' 'popravljaju' ovu gumicu .

Ovo je gumica prednje balans stangle, a ovo ispod nje je parce zupcastog kajsa.

Comment

• 404_not_found
                CBC Senator
                • 18.08.2007
                • 278
                • Beograd, L.Brdo

A odgovor za mene?

OPCS BIBLIJA

Comment

• markocrni
                  CBC Član
                  • 08.09.2007
                  • 27
                  • Kragujevac

Ne, ovo sa gumicom je kod mene resilo problem. Sutra teram caletov auto sa istim simptomom, i javljam kako je proslo. Cela popravka je ovde 200din gumice i 500din zamena. A resio sam i krcanje zadnjeg trapa,

Comment

• 404_not_found
                    CBC Senator
                    • 18.08.2007
                    • 278
                    • Beograd, L.Brdo

Hvala ti jer su informacije vise nego korisne.

OPCS BIBLIJA

Comment

• mare-car
                      CBC Član
                      • 24.09.2008
                      • 12
                      • beograd

znači, misliš da bi ove gumice riješile i moj problem? ja imam vectru b, 1996. znači da kupujem gumicu sa premerom 16mm? jel to teško zamijeniti, mogu sam ili kod majstora? i oko 20cm od gume kažeš se to nalazi. malo ču da provirim sutra

neko mi je reko da je možda volanski zglob?
                      moja vectra ima tek 50 000km. zato me čudi ovaj kvar. ali gumice su preparjele sigurno zbog starosti. moj je avto stajo 6 godina u garaži. tek je prije godinu dana počeo disat nanovo

Comment

• Manijak
                        CBC Član
                        • 25.05.2008
                        • 26
                        • Austrija

Ee kad smo kod letva.

Meni se čuje neki zvuk kad na mjestu okrećem upravljač iz centralne pozicije u desno..

Onako zvuk sliči kao kad se čuje onaj škljoc kad se ubaci u rikverc ali dosta tiho..

jel može netko dijagnosticirati šta bi moglo biti.. Kugle i krajnici su novi tako da nije do njih, ali zvuk se čuje onak po sredini auta....

Comment

• markocrni
                          CBC Član
                          • 08.09.2007
                          • 27
                          • Kragujevac

Pa vektra b napred ima vrlo malo pokretnih elemenata. Imas glavu upravljaca, na cije krajeve se kaci aksijalni zglobovi (proveri njih) pa na spone. Imas balans stanglu sa stabilizatorima i jedino jos amortizer sa soljom i to je to. Na nekom kanalu to moze lako da se utvrdi sta je... ja doduse nisam jos cuo da se neko zalio da mu je skljocalo kad okrece volan...

Comment

• markocrni
                            CBC Član
                            • 08.09.2007
                            • 27
                            • Kragujevac

@Manijak
                            evo sad sam se setio, kada mi je bila leva gumica balans stangle skroz razvaljena desavalo mi se da kada motam volan u desno cujem (i oseti se na volanu) tup. posle toga mozes da motas i levo i desno i nista se ne cuje. znaci jednom krcne i posle toga nece. Posle pomeris malo auto, napred nazad, motas levo desno, i onda opet krcne...
                            Moj auto je na negde oko 200k i na njemu nisu bile menjane gumice.
                            Sta je bitno: ta gumica je 18mm a balans stangla je 19mm, tako da kada se namesti gumica se nategne. Meni dok je stajala na autu delovala je samo da se malo pojela, ali kad je skines tek onda vidis koliko se deformisala i pojela.

Comment

• mare-car
                              CBC Član
                              • 24.09.2008
                              • 12
                              • beograd

je li to ova gumica koja se nalazi pod brojem 13 na prvoj sličici na prvoj strani?

ako nije, molim te reci gdje se to nalazi kad se gleda ova sličica.

hvala

Comment

• markocrni
                                CBC Član
                                • 08.09.2007
                                • 27
                                • Kragujevac

ne, ova gumica drzi glavu upravljaca, ali je po istom sistemu uradjena i gumica i drzac gumice za balans stanglu. Jel ima neko sliku prednjeg trapa, i jel moze da okaci?

Comment

Working...
                                X