vektra b upravljacki mehanizam

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • markocrni
    CBC Član
    • 08.09.2007
    • 27
    • Kragujevac

ja sam nasao od 18 i njih sam stavio. Prvo mi je stavio te od 16, i gumica ne moze da se zatvori, nego zine jedno 3-4mm.

Comment

• mare-car
      CBC Član
      • 24.09.2008
      • 12
      • beograd

pa da. i ja sam našo u jednoj trgovini od 18mm. samo što jih nema, kaže da bi bilo za čekat od jedno 14 dana.

prvo ču opet leči pod avto i slikat kodu gumice, sada se malo slabije vidi. pa onda dalje na orginal servis da mi po toj kodi nađu nove.

Comment

• mare-car
        CBC Član
        • 24.09.2008
        • 12
        • beograd

eto, danas sam konačno i ja zamijenio gumice stabilizatora.
        našo sam jih na opel servisu po kodi. original od GM, 10€ 2komada.
        i promjena 15€ još. nisam još mnogo vozio, ali se več sada vidi razlika, čini mi se lakši volan. moram još iči do moje krivine gde se je uvijek osjetilo luft. ali zasada dobro kaže.

Comment

• markocrni
          CBC Član
          • 08.09.2007
          • 27
          • Kragujevac

@mare-car
          kazem ja...
          kada sam otisao kod tarzana u kragujevcu (koji mi je ugradjivao zeder) i kada sam ga pitao za ovo sto se desava (sumnjao sam da nije zeder) rekao mi je: a pa to ima skoro svaka... ako ti smeta kupi nov auto

Comment

• mare-car
            CBC Član
            • 24.09.2008
            • 12
            • beograd

neču novi avto, niti mi se bacaju pare za to. ovaj ima tek 50 000km, i izvrstno radi. a tko kaže da če biti kod novog avta sve uredu? i novi se kvare. inače, sam u zadnja 2 dana napravio 600km, i još sam osjetio ovaj tup. ali to so bile avtoceste, tako da moram ove dane još pratit u gradu kako je na krivinama. Desilo mi se kad sam išo jedno 30km na sat u koloni i malo ljuljam volan levo desno i svaki put kad sam ga okrenuo u levo je napravilo tup na volanu i stopalkama. samo tada sam to osetio, sada više ne. čudno. verovatno se guma morala usest još dobro. u zadnjih 400km nisam ništa osetio. nadam se da če tako i ostati

Comment

• markocrni
              CBC Član
              • 08.09.2007
              • 27
              • Kragujevac

dewsava se i meni da povremeno ima tako neki luft. taj luft je u glavi upravljaca, tj verovatno u onoj plastici gore, prcao sam o tome na prethodnoj strani... ali to je ec malo zeznutije....

Comment

• mare-car
                CBC Član
                • 24.09.2008
                • 12
                • beograd

da. mislim da je to u volanu sada negdje. dodje samo ako brzo motam volan. inače nema toga. ali mi ne smeta, jer to se poredko dešava. važno .mi je bilo da se riješim tup u krivinama. i mislim da je stvar riješena. hvala na pomoči. nikad ne bi pomislio na gumice stabilizatora

Comment

• Transferujoda
                  CBC Početnik
                  • 11.10.2009
                  • 4
                  • Beograd

Re:

Originally posted by panzer75
                  ni ja nisam bas najbolje razumeo kakav luft imas, ali sad cu ti ja reci sta se meni desava, mozda je slicno..

Meni volan zna da krcne kad ga motam levo-desno, ali samo u jednom odredjenom polozaju. To krckanje se cuje i kad volan ne okrecem, vec guram napred-nazad, ali ne direktno po sredini ceo volan, nego kad drzis volan normalno kao kad vozis i onda guras npr. levom rukom levu stranu volana napred, a desnom rukom desnu stranu volana nazad (ka sebi). Onda krcne i kao da ima malo lufta.
                  Nadam se da sam bar malo uspeo da objasnim
                  I kod mene skoro isti problem, nema lufta, ali ima tog krckanja kao što si ga ti opisao i koje ume da nervira.

Comment

Working...
                  X