Audi A6 Multitronik

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sw.brick
    CBC Senator XXL
    • 09.10.2004
    • 8141
    • Beograd, barajevo-zemun
    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

@miKimazda, moje izvinjenje- lapsus tastaturis..

@cacanin, to moras da pitas nekoga ko se razume u Audijeve menjace.

tu cev sto pominjes ne ide u hladnjak vode vec hladnjak ulja, cisto radi preciznosti ako budes narucivao da ne bude zabune.

to sto su oba hladnjaka u istom kucistu ne menja stvar.

filter se po pravilu menja kada se zaprlja, i kada u sebi zadrzi otpatke do te mere da pocne da ometa protok tecnosti.

mogu da ti kazem za moj tip menjaca (AW71L) da u karteru postoji filter u obliku metalne mrezice i taj se ocisti /ispere obicno na oko 300-350.000km kada se i prvi put otvara menjac radi zamene lezaja sa semeringom izlazne osovine. (to mu je konstrukciona mana, poznato je da se na do 400.000km redovno pojavljuje taj kvar pa pocne da curka ulje).

po fabrickoj specifikaciji sinteticko ulje u automatiku je for life, ne menja se a kada se koristi mineralno onda se menja svakih 80.000 km.
    ima fabricki hladnjak ulja menjaca sa termostatskom regulacijom.

ponavljam da je to za moj menjac, a ti se raspitaj za tvoj kakva je praksa sa njim.
    volvo
    945 SE turbo lpg
    344 GL lpg

Comment

• Cacanin
      CBC Senator XXL
      • 10.10.2005
      • 343
      • Cacak

@sw.brick

Hvala puno raspitacu se jos pa cu videti sta da radim a cekam i @RS-4 da odgovori posto sam mu ostavio nalepnicu koja se nalazi u gepeku !

Pozdrav.

Comment

• RS-4
        CBC Veteran
        • 29.04.2008
        • 162
        • Norway

Na br. 9 se nalazi filter i menja se samo ako dodje do havarije menjaca pa se vrsi remont ili zamena istog

Nema drugog filtera sem ovog na br.9 a ostalo je nadam se sad malo jasnije.

Pozdrav

Comment

• Cacanin
          CBC Senator XXL
          • 10.10.2005
          • 343
          • Cacak

@RS-4 Hvala puno gde samo iskopa ovo

Znaci koliko sam ja razumeo na multitronic CVT menjacu postoji samo jedan filter i to ovaj na broju 9, koji se nalazi unutra-u menjacu zar ne?

Kada si mi trazio nalepnicu koja se nalazi u gepeku da li si odatle video koji je meni tip menjaca posto sad ni sam nisam siguran da li je ovaj CVT multitronic ili samo tiptronic(ostaje sumnja 5%)

A zbunjen sam jer sam zvao 3 ovlascenja servisa i postavio pitanje :

Da li na Audiju ..... menjac multitronic od 6 brzina... kada se na 60.000 menja ATF ulje da li se menja filter i da li uopste postoji filter?

Slusaj odgovore molim te.....!!!

Necu da imenujem servise ali ako neko bude zeleo mogu da mu kazem.

1. servis

Decko mi trazi saobracajnu i kuca u racunar broj sasije i odmah kaze moras jedan dan da dodjes da se proveri odvod vode od klime koji se nalazi ispod akumulatora da nije zapusen od lisca , kaze to mi stoji u napomeni za tvoj model

Ja mu kazem ali interesuje me za menjac i filter, onda naravno zove nekoga u servis i dobija odgovor da se filter i ulje menjaju na 60.000 ja kazem znaci ima filter on potvrdjuje da, da!

2.servis

Postavljam naravno isto pitanje ... Odgovor da da ima filter ali on se i menja i ne menja, ja pitam kako to menja i ne menja i onda mi covek 'ladno kaze pa taj filter ne nalazi u crevu koje ide od hladnjaka vode(tako nesto) do menjaca valjda hladi ulje i kosta oko 200eura i ako ces da menjas auto ne treba da ga menjas

3.servis

Kazu mi da na mom tipu menjaca se samo menja ulje ATF na 60.000 i da nema filter.

Pa sta covek da kaze na sve ovo i sta je uopste i na sta je ovaj strucnjak hteo da kaze kad je pominjao neki filter u crevu ???

Comment

• Cacanin
            CBC Senator XXL
            • 10.10.2005
            • 343
            • Cacak

Izvinjavam se sto pisem post za postom ali ovako stoje stvari pa sam morao da podelim sa Vama!

Upravo idem iz ovlascenog servisa ...

Moj tip menjaca kao sto je prikazano na slici medju prvim postovima je FRY multitronic, kod mene u servisnoj knjizici pise da se na svakih 60.000 hiljada menja ulje u menjacu (ne pominje se filter)

U servisu su mi pokazali slicne slike kao sto mi je @RS-4 poslao i rekli da bi se zamenio ovaj filter mora maltene da se skida i rasklapa ceo menjac(zvono menjaca) ali ovo mi ne pada na pamet da radim

Ja ih pitam pa treba li da se menja ovaj filter jer nigde ne pise da treba oni mrmljaju da treba valjalo bi.......

Comment

• TETAK
              CBC Senator XXL
              • 30.09.2004
              • 3034
              • Čačak, Srbija

Dragi moj druže, lepo ti zameni ulje i uživaj!
              Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• Cacanin
                CBC Senator XXL
                • 10.10.2005
                • 343
                • Cacak

Oooo druze mojjj... vidis u kakvom sam ja problemu i nedoumici a ti se tek sad javljas

Ulje zamenjeno pre par hiljada odnosno ispusteno i doliveno koliko je stalo (5 litara)

A za ovu drugu stvar sto se tice filtera .... nadam se da tu nema nista vise ...

PS: Off Nema potrebe da se sekiramo bolje kad budes imao vremena javi se da idemo da platim pice ili jos bolje neku laganu "cackalicu"

Comment

• RS-4
                  CBC Veteran
                  • 29.04.2008
                  • 162
                  • Norway

Ma nemoj, a sta je sa nama ostalima ?????????????????????????

Moze i na onu teletinu ispod saca tamo na izlazu iz Cacka prema (sa leve strane) Ovcar Banji.

Pozdrav

Comment

• Cacanin
                    CBC Senator XXL
                    • 10.10.2005
                    • 343
                    • Cacak

RS-4 naravnoooo ko zeli nek dodje vodim na teletinu ispod saca , kod Guta tacnije.

Pedja i Ja cemo Vas rado ugostiti.

PS: Tek sad videh' kod tebe da je "lokacija" Norveska... onda mi kod tebe na ribu

Pozdrav svima.

Comment

• TETAK
                      CBC Senator XXL
                      • 30.09.2004
                      • 3034
                      • Čačak, Srbija

Vidi ti njih kako su informisani!
                      Što reče brat Zoki tu smo ( nemamo kud)!
                      Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• RS-4
                        CBC Veteran
                        • 29.04.2008
                        • 162
                        • Norway

A vala i na krabe...

Pozdrav

Comment

• gt nebojsa
                          CBC Senator XXL
                          • 11.05.2007
                          • 348
                          • Preljina,Cacak

Malo kasnim,ali vidi:
                          ogradio sam se na vreme,o multitronicu ne znam puno.Ali,kad nekome ko radi u ovl.servisu za Audi treba info o nekom automobilu,postoji Elsa koja resava sve nedoumice.Ja i kad nisam znao odgovor iz glave,znao sam gde da ga nadjem.A ti sto Elsu koriste samo za vece praznike,svaka cast...
                          Ja nemam Elsu(sto je logicno,jer je pogolem programski paket,uvek on-line "vezan" sa VW Portalom;ima piratska,ali nije isto,ne rade sve opcije)ali posao onog sto sedi na prijemu u servisu je da ti da ovakve informacije.Drugo,Elsa sama ima opciju cek-liste servisa na odgovarajucoj kilometrazi;sta se menja,sta proverava,itd...Ne moz' da omane...
                          Daj da navedemo servise,sto da ne...
                          1.AC Manik
                          2.Porsche Ada
                          3.Asta.
                          Jel' sam pogodio redosled?
                          Toyota Čačak

Comment

• subicd
                            CBC Senator XXL
                            • 20.06.2008
                            • 463
                            • Novi Sad

Ma nemaju oni pojima, tj. mozda 2 coveka od celog ovlascenog servisa se razume u automobile, a taj jedan ili dvojica su sefovi servisa pa uglavnom ni ne rade vec ''savetuju'' ako ih i to ne mrzi.
                            Ja juce bio do Audijevog servisa u NSu da mi nasteluju pokazivac za servisni interval. Jel verujete da je decko-klinac iz 5-6 puta uspeo da nasteluje da pokazuje koliko dana i koliko km je ostalo, strasno. Pa ako je to nauka preko racunara izmeniti podatak, onda o cemu dalje da pricamo.
                            Znaci kako ti se potrefi tako i prodjes. Ovde se radi o premijum brendu gde vlasnici ocekuju i odgovarajuci nivo usluge i profesionalnosti, jer su samom kupovinom takvog auta i odlaskom u ovlasceni servis spremni da plate nadoknadu za istu, oceivajuci da ce sve biti po PSu.

Comment

• gt nebojsa
                              CBC Senator XXL
                              • 11.05.2007
                              • 348
                              • Preljina,Cacak

Dobro,nije bas da svi nemaju pojma.A i taj klinac da bi sledeci put znao gde je tacno na VASu prilagodjavanje servisnog intervala,mora nekad da nauci...e a sto se bas tebi to zalomilo,desava se Inace,moze "peske"-pratis opcije u meniju,ili ko zna kanale prilagodjavanja,moze brze...
                              Mene drugo buni-zasto si za to isao u servis?To se radi na servisu,tj zameni ulja.Prilagodi se interval nakon zavrsenog servisa.
                              Da vidis kakva je tek fora kad majstor-pocetnik zaboravi da na MMIu ukljuci transportni mod na A8,pa posle majstor ispizdi kad ne moze da izvuce sape od dizalice ispod auta jer se ovaj u medjuvremenu posle podizanja na dizalici spustio na najnizi nivo...
                              Toyota Čačak

Comment

• subicd
                                CBC Senator XXL
                                • 20.06.2008
                                • 463
                                • Novi Sad

Pa zato sto sam vec bio drugi put, jer prvi put nisu uradili kad sam im rekao, sa njihovom napomenom da jesu.

Elem, auto sam preuzeo tako, pisalo je 7800km i 35x dana do uljnog servisa.
                                A info za servis na 2 godine i 30.000km je bio uredno nastelovan.

Comment

Working...
                                X