Pa kad nisu prilagodili servisni interval pre isporuke.A lepo se zove Primopredajni servis...
Audi A6 Multitronik
Collapse
X
-
Re:
Originally posted by CacaninRS-4 naravnoooo ko zeli nek dodje vodim na teletinu ispod saca , kod Guta tacnije.
Pedja i Ja cemo Vas rado ugostiti.
PS: Tek sad videh' kod tebe da je "lokacija" Norveska... onda mi kod tebe na ribu
Pozdrav svima.
P.S. 1litar ATF kod Audi servisa sam placao 18€ posto u njega ide samo ulje koje je predvidjeno samo za Multitronic (Stufenlose getriebe) u prevodu bez stepeni menjac a ne i za Automatic (Castrol)koje sam mogao uzeti za 8€ litar.Tu mnogi ljudi isto prave gresku zamalo da je nisam uradio i ja.
Comment
-
-
Re:
Originally posted by CacaninJa odgovorno tvrdim da ljudi koji rade u ovlascenim servisima 90% njih nisu kvalifikovani iliti strucni za poslove koje rade!
NAZALOST!Samo vas gledam ...
Comment
-
-
Re: Re:
Slozio bih se sa ovim nisu kvalifikovani,imaju opremu ali dzaba,silom ne biva,ne znaju da koriste![/quote]
I ja se slazem sa tim jer kad ovde od 6 ovlastenih servisa samo njih 2 u ovom slucaju skidaju menjace ali ne i popravljaju.Eh da ovo sam zaboravio da kazem u Americi su okupili vlasnici Audia sa Multitronic menjacem i podneli sudsku tuzbu protiv Audi koncerna i naravno dobili sud a nove menjace onako dzabe.Steta da sam preko sad bih imao novi menjac.
Comment
-
-
Re: Audi A6 pomoc...
ajde i ja da kazem koju mozda pomogne. elem, tiptronic ima sito (filter) multitronic ga nema. oba menjaca imaju uljno hladjenje preko hladnjaka koji je pola za vodu pola za ulje u menjacu. tiptronic se manje kvari u odnosu na multitronic. kada multi pocne da cima i brljavi, vreme je za reparaciju a ne samo zamenu ulja a do toga dolazi bas zbog ili kasnjenja sa zamenom ili nestrucnog rada oko menjaca pri zameni ulja. od sad pa na dalje ako ikada bilo ko bude imao problem sa automatskim menjacem bilo kojeg tipa, pravac Novi Becej. majstor se zove Iveges i doktor je za VW-Audi. reparacija/servis Multitronic menjaca kod njega je od 800 do 1500e u zavisnosti sta se radi. inace, set za reparaciju kosta oko 300e.
Sto se servisa tice i ovlascenih i ne ovlascenih situacija je sledeca. Jedino u porscheu "majstori" (monteri) idu na seminare. ostali niko jer gazda nece da placa nesto sto je papreno skupo jer se boji da ce nakon toga ostati bez radnika jer mu je u startu dao platicu sa kojom ovaj nit je da ide iz servisa a nit je da ostane. znaci nije sve tako crno, ima i kod nas neko ko zna i ume, ne morate ici u Austriju jer i tamo je situacija sto se toga tice vrlo slicna ako ne i ista. Dakle, kakvu god muku imali ne vezanu za menjac ovo sam sad pomenio jer se o tome prica a i znam coveka koji je terao svoj A6 sa MT menjacem na servis, Iveges, Novi Becejdeutsche gemacht-gut gemacht...
Comment
-
-
Originally posted by zverkoajde i ja da kazem koju mozda pomogne. elem, tiptronic ima sito (filter) multitronic ga nema. oba menjaca imaju uljno hladjenje preko hladnjaka koji je pola za vodu pola za ulje u menjacu. tiptronic se manje kvari u odnosu na multitronic. kada multi pocne da cima i brljavi, vreme je za reparaciju a ne samo zamenu ulja a do toga dolazi bas zbog ili kasnjenja sa zamenom ili nestrucnog rada oko menjaca pri zameni ulja. od sad pa na dalje ako ikada bilo ko bude imao problem sa automatskim menjacem bilo kojeg tipa, pravac Novi Becej. majstor se zove Iveges i doktor je za VW-Audi. reparacija/servis Multitronic menjaca kod njega je od 800 do 1500e u zavisnosti sta se radi. inace, set za reparaciju kosta oko 300e.
Sto se servisa tice i ovlascenih i ne ovlascenih situacija je sledeca. Jedino u porscheu "majstori" (monteri) idu na seminare. ostali niko jer gazda nece da placa nesto sto je papreno skupo jer se boji da ce nakon toga ostati bez radnika jer mu je u startu dao platicu sa kojom ovaj nit je da ide iz servisa a nit je da ostane. znaci nije sve tako crno, ima i kod nas neko ko zna i ume, ne morate ici u Austriju jer i tamo je situacija sto se toga tice vrlo slicna ako ne i ista. Dakle, kakvu god muku imali ne vezanu za menjac ovo sam sad pomenio jer se o tome prica a i znam coveka koji je terao svoj A6 sa MT menjacem na servis, Iveges, Novi Becej
Comment
-
-
I ja da kazem nesto za dnevnik! ATF ulje se u hladnjaku ne hladi, vec ga rashladna tecnost zagreva da bi sto pre dostiglo radnu temperaturu. hvalaGlupost nas je do ovde dovela, glupost ce nas i izbaviti.
Homer J. Simpson
Comment
-
-
Originally posted by VVLAJKOI ja da kazem nesto za dnevnik! ATF ulje se u hladnjaku ne hladi, vec ga rashladna tecnost zagreva da bi sto pre dostiglo radnu temperaturu. hvala
Comment
-
-
Ali znam ja! ratujem godinama sa tim menjacima koliko sam upoznat jedini u Nisu i okolini,mada za sada oni(menjaci) pobedjujuTaj multitronik je nesreca od menjaca, stariji tiptronic su nesto bolji, njima je na primer boljka sto izbiju semering na ulaznoj(spojnickoj) osovini, iscuri ulje i zvekne
Kod tebe ako menjac kasnije normalno salta narocito u automatskom rezimu moze da bude problem u nekom od senzora ili ventila! Sta kaze dijagnostika?
Glupost nas je do ovde dovela, glupost ce nas i izbaviti.
Homer J. Simpson
Comment
-
-
Originally posted by VVLAJKOI ja da kazem nesto za dnevnik! ATF ulje se u hladnjaku ne hladi, vec ga rashladna tecnost zagreva da bi sto pre dostiglo radnu temperaturu. hvala
ti ovo pouzdano znas ili je to samo tvoj teorija.deutsche gemacht-gut gemacht...
Comment
-
-
Tendencija proizvodjaca je da se prave automobili koji ne traju "vecno" i da se za skoro apsolutno sve mora ici u servis,mislim onaj ovlasceni,da bi se ostvarili prihodi i po tom osnovu i malo sta vise prolazi na foru uradi sam.To su valjda tekovine savremene civilizacije i potrosackog drustva!Samo vas gledam ...
Comment
-
-
kad neko ko hoce da pazari a6 i to automatik procita ovako nesto sta moze da pomisli?
bez i od automatika i od a6...?
mada meni je a6 najlepsi autona plin se vozi na dizel se greje a benzinom ispolivaj i zapali krntije na drumu
Comment
-
Comment