Kocnice kadett c14nz 91g.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • legenda
    CBC Senator XXL
    • 28.03.2009
    • 1345
    • Beograd

Kocnice kadett c14nz 91g.

Postovani,imam problem sa kocnicama na kadetu...pri brzini od 80km/h prilikom stiskanja papucice,auto podrhtava kao da su krive disk ploce...na manjim brzinama se ne oseca nista...ne osecam nikakvo podrhtavanje na papucici...prvo sam zamenio dobose(marke lpr i paknove-mada su bili kao novi,marke ferodo premier ili tako nesto-uglavnom najskuplji)...posto je auto isto podrhtavao,onda su zamenjene i disk ploce(marke abs i disk plocice original gm)...nikakva promena...mehanicar je licno probao auto i posle svega izjavio,da su disk plocice Gm grafitne,isuvise meke i da treba da prodje neko vreme da nalegnu(mada meni nije nista jasno)...presao sam od tada 15 000km i sada isto podrhtava kao i kada je zamenjeno(smorio sam se ne mogu vise da idem kod mehanicara)...takodje sam primetio,da prilikom naglog kocenja po klizavom auto vuce(prednji kraj u levu,a zadnji se kosi obavezno u desnu stranu)...ne znam da li mi blokira neki tocak,ili ne hvataju ravnomerno...napred su zimske gume sava eskimo s3 a pozadi letnje barum bravuris...moze li to nekako da se resi i koga od mehanicara mi savetujete unapred hvala
  • Kubikaza
    CBC Veteran
    • 01.10.2008
    • 169
    • Nis

Re: Kocnice kadett c14nz 91g.

I meni se isto to desava na vectri,sve je novo obradjeni zadnji dobosi,nove plocice novi paknovi trese na brzini preko 80,90 km/h,promenjene gume,isto sava eskimo kao nove,vozene samo jednu zimu,opet isto.Doduse mene ne zanosi ali isto tako mi desni tocak slabije koci od levog,napred.Sumnjam da nije nesto oko sapa.
    OPEL ne može da se opiše,to mora da se doživi!
    http://www.youtube.com/watch?v=ChXau3ka-vo

Comment

• mexa
      CBC Veteran
      • 13.04.2009
      • 154
      • lazarevac

najverovatnije su klizaci disk klesta dobili lufta pa neravnomerno nalezu na plocice a one na diskove i onda zna da trese.Proveri ih pa zameni sa novima

Comment

• M-power
        Moderator
        • 10.01.2005
        • 10060
        • Bg; Banovo Brdo
        • CorsaC, astra H,

Proveri klizace na kljestima ali bice da su silenti na viljuskama pa ih zameni to nije skupo.
        To date there has never been a faster car built for the public road and,
        it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Uča
          CBC Veteran
          • 24.01.2008
          • 168
          • Kruševac

Na osnovu cele priče koja je ispričana sve ukazuje da su diskovi na prednjim točkovima nepravilno pojedeni. Međutim, s obzirom da si kupio nove diskove to ne sme da se događa. Ja bih pre bacio akcenat na neki luft u prednjem trapu gde tebi prividno deluje da su u pitanju kočnice. Može da se ispostavi da zbog lufta u nekoj kugli... celi tap radi pri pritisku na papučicu. Da su u pitanju klizači koje navode drugari, ne bi trebalo da dođe do podrhtavanja, već samo do neravnomernog trošenja pločica - unutrašnjih u odnosu na spoljašne. Možda grešim ali i ja sam imao više puta problem sa klizačima ali mi auto nije podrhtavao pri pritisku na papučicu kočnice. Podrhtavao mi je zbog neravnomerno pojedenih diskova što je nakon obrade sve bilo kako valja. U slučaju da grešim primi moje izvinjenje ali bih te ipak zamolio da pogledaš i diskove i da li ima lufta u nekoj kugli.
          Prvo: Ja sam uvek u pravu. Drugo: I kad nisam u pravu poštuje se prvo pravilo

Comment

• legenda
            CBC Senator XXL
            • 28.03.2009
            • 1345
            • Beograd

Prvo da se zahvalim svima na pomoci,ali ako mozete da mi objasnite sta su klizaci na kljestima...selen ili silen blokove(ne znam kako se pravilno kaze)sam menjao pre 50-tak k km,zamenicu ih opet ako je to problem...na kljestima sam pre 40 k km menjao neke klipcice i gumice na njima, i gumicu na velikom klipu jer su mi blokirali prednji tockovi...sto se lufta u volanu tice,nisam primetio,auto ide na 120km/h pravo,ne vuce ni u jednu stranu...mozete li da mi kazete kod koga da odem da se to pogleda,jer ja ne mogu sam nista da resim...disk plocice,odokativno su podjednako pojedene i nema nekih riseva na disk plocama...jos jednom hvala svima

Comment

• mexa
              CBC Veteran
              • 13.04.2009
              • 154
              • lazarevac

ako neznas o cemo se radi najbolje da odes kod nekog vulkanizera koji radi i trap na mojoj kockici koju sam imao treslo je kada kocim zbog klipcica klesta i to bas kada nabodem kocnicu jace kada ide sporije nije se toliko primecivalo

Comment

• ragazzoni
                CBC Senator XXL
                • 24.02.2009
                • 774
                • Obrenovac i okolina
                • Opel Omega 2.0i-16v

Mogući uzroci: Krivi diskovi, proveravaju se komparaterom sa jedne i druge strane, pohabani klizači, loši amortizeri, nepravilni zazori u silent blokovima, sponama, kuglama, neparalelnost kočionih čeljusti sa napadnom površinom diska, neispravan pneumatik-balansiran jeste, ali nije centričan, gazeći sloj nije pravilna kružnica.....Ah da ovo važi kako za prednju tako i za zadnju osovinu naravno sa konstrukcionim razlikama-doboši i sl. Proveriti prohodnost kočionih creva. Problem obrade doboša i diskova je taj što retko koji MAJSTOR sačuva centričnost datih elemenata posle obrade. Proveri da nije nešto na trapu labavo, kao i letvu volana da nema zazora. Uglavnom to je to, za detalje pitaj.
                ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
                Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

• legenda
                  CBC Senator XXL
                  • 28.03.2009
                  • 1345
                  • Beograd

E ovako mister Ragazzoni:1.diskovi stavljeni novi marke abs(holandski)po katalogu,nije radjena nikakva obrada
                  2.dobosi,takodje novi,marke lpr,bez ikakve obrade 3.klizaci(ako su to ona 2 klipcica na kandzi)zamenjena nova pre 40.000km sa sve gumicama i takodje zamenjena gumica na onom najvecem klipu na kandzi,razradjeno i podmazano 4.amortizeri lip qh stavljeni novi napred pre 66 000km a pozadi isto qh pre 65000km(ne znam kako da ih proverim,stiskanjem na parkingu,nemaju nikakvog ljuljanja),vrate se u prvobitni polozaj i mozda jos malo zatresu(mada po km-trazi nije iskljuceno da su gotovi) 5.silent blokovi,menjani pre 50-tak k km,marke febi bilstein(ne znam kako njih da proverim) 6.spone,kugle-bio sam kod Djola u M.bulevaru pre 3 meseca kaze da je sve ok(jedino da u medjuvremenu nije nesto stradalo) 7.neparalelne kocione celjusti(to stvarno ne znam kako da proverim i kod koga bih isao) 8.pneumatici-napred sava eskimo s3(presle 30 k km)dobra sara,podjednako poderana,znaci nema nista na bokovima,ni na sredini,niti baloncici,izbalansirane pre mesec dana...pozadi barum bravuris(presao 50 k km)ima jedno 3 mm sare,isto ravnomerno potrosen i izbalansiran 9.kociona creva nisam nikada menjao(menjam ulje dot 4-ferodo na svake 2 godine i ne znam kako se to proverava)... 10.kako da proverim da na trapu nije nesto labavo i da letva volana nema zazora(primetio sam da mi je volan posle udesa-29.10.09 dosta laganiji,mada ne vuce nigde u stranu-proveravao sam vise puta)...hvala ti puno

Comment

• legenda
                    CBC Senator XXL
                    • 28.03.2009
                    • 1345
                    • Beograd

Danas ili sutra ujutru idem u servis...ako su otisli amortizeri koji su bolji febi bilstein ili neki meyle,cena skoro ista...gume ako ne valjaju,sta je bolje tigar hitris ili kleber(cena slicna)

Comment

• 4motion
                      CBC Veteran
                      • 07.01.2009
                      • 112
                      • Beograd
                      • Opel Kadett E 1.3NB 5b

Originally posted by legenda
                      Danas ili sutra ujutru idem u servis...ako su otisli amortizeri koji su bolji febi bilstein ili neki meyle,cena skoro ista...gume ako ne valjaju,sta je bolje tigar hitris ili kleber(cena slicna)
                      i tigar i kleber su michelin, ako se ne varam
                      bilstein su dobri amortizeri.

Ti si uglavnom menjao sve pre 45-60 000km, tako da je sigurno doslo vreme za zamenu tih istih delova, naravno ne svih!!!

letvu ce ti proveriti trapadzija kao i sve ostale delove kako na prednjem tako i na zadnjem trapu, al nemoj da bude u fazonu majstor "ma moze to jos da izdrzai, teraj", nego ako je za zamenu, menjaj.

Comment

• legenda
                        CBC Senator XXL
                        • 28.03.2009
                        • 1345
                        • Beograd

Sada sam se vratio od majstora...auto dizan na dizalicu...proveravano sa pajserom(stanglom ili vec kako se zove)...utvrdio sledecerednji trap,nema nigde lufta(dobre kugle,spone,krajevi spona,upravljacka letva)...selen blokovi provereni ok...kandze nemaju lufta(tresao je dugo)...creva za kocnice ne blokiraju(po njegovim recima slobodno se okrece tocak)...amortizeri nisu nigde procureli,nijedan(kaze nema potrebe da se menja,odlicni po njegovim recima)...za prednje gume je pitao gde sam kupio,odlicne su(ravnomerno pohabane sve cetiri)...za zadnje je iskulirao(verovatno nisu sjajne,ali ravnomerno pohabane)...sve u svemu,odlican auto sipaj i vozi...ja jedino da kupim nove letnje gume pozadi,jer je po recima servisera sve ispravno

Comment

• mexa
                          CBC Veteran
                          • 13.04.2009
                          • 154
                          • lazarevac

sumnja pada na te orginalne diskove

Comment

• legenda
                            CBC Senator XXL
                            • 28.03.2009
                            • 1345
                            • Beograd

Nemaju kuco drugi da se kupe,a da dajem 200e za ate ne isplati mi se...lpr je isto njesra...kad bude astrica bice originala...ako znas kako da ih proverim pre stavljanja na auto,pa i da kupim neke

Comment

• mexa
                              CBC Veteran
                              • 13.04.2009
                              • 154
                              • lazarevac

pa nesto mora biti ako si proverio trap i klipcici na klestima dobri (razradjeni lako klizaju) onda su ostali samo diskovi,rekao sam orginal zato sto moras znati da je samo prva ugradnja orginal sve ostalo je malo bolje ili lose.Probaj odnesi te diskove negde na strug proveri ih ako su i oni dobri onda moras kod vracare

Comment

Working...
                              X