Kocnice kadett c14nz 91g.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ragazzoni
    CBC Senator XXL
    • 24.02.2009
    • 774
    • Obrenovac i okolina
    • Opel Omega 2.0i-16v

Re: Kocnice kadett c14nz 91g.

Uz dužno poštovanje, izrazi tipa MENJAO OVO PRE 3OOOOKM, A OVO STAVIO NOVO..... ništa ne vrede. Zašto, zato što može doći do oštećenja i deformacije i posle samo jednog udara ili USIJAVANJA diskova. Ja sam ti namerno napisao KOMPARATEROM PROVERITI diskove, a nisam rekao zameniti i td..... Ovo za tvoje dobro, čisto kao savet, a kad bi samo znao koliko sam novih delova vratio prodavcima, pitao bi se da li išta i valja kod njih. Ne mora sve biti firmirano, ako je dobro dobro je, ako nije.... Guma ne mora biti kriva bočno, gledaj gazeći sloj na mašini za balansiranje da li je kružnica. Dobar vulkanizer je saradnik mehaničara i vlasnika vozila i kao takav je od neprocenjivog značaja. Itekako ima razlike kad je MICHELIN iz Francuske ili iz Poljske, a kamo li iz PIROT. Marketinški trik da PIROĆANKA guma ima doživotnu garanciju, kod mene ne prolazi. Javi se posle povratka iz servisa. U nadi da ćeš rešiti problem, pozdravljam te.
    ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
    Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

• legenda
      CBC Senator XXL
      • 28.03.2009
      • 1345
      • Beograd

Ragazzoni,da li Vi mozete da mi pogledate ovu kotaricu...mogu ja za Uzice i preko Valjeva,najverovatnije cu ici za Jovanjdan...a koje delove preporucujete(konkretno disk ploce)ne bih ja to nista obradjivao...volim originale,ali ne patim toliko...koji vulkanizer da mi pogleda gume,kad oni prodaju polovare 7puta gore od ovih mojih na autu...mozete li gume da mi preporucite(imaju miselinke za oko 5000kom)ili neke druge recimo ja bih uzeo toyo(u ap sportu moja dimenzija 4880-ako je jos uvek aktuelna cena)...da li je moguce da su mi krive felne,pa to pravi problem...jos mi padaju na pamet i nosaci motora,mada menjac ne podrhtava...Vi ste profesionalac,skidam Vam kapu,ja sam po vokaciji nesto 10-to,sto nema veze ni sa vozilima ni sa sus motorima,pa nemojte da mi zamerite ako sam napisao nesto pogresno...p.s.ako neko zna dobru vracaru,da mi preporuci,stalno imam neke vanserijske probleme

Comment

• legenda
        CBC Senator XXL
        • 28.03.2009
        • 1345
        • Beograd

Ragazzoni,Ragazzoni bio si u pravu...ti i tvoj komparater...razgovarao sam sa majstorom kome je to alat i saznao sledece...nove disk ploce koje se kupuju u radnjama nisu prosle period(po njegovim recima sazrevanja) a ja bih rekao kaljenja i onda kada se stave na vozilo normalno da ce da se iskrive...dovoljno je da se sa zagrejanim diskovima prodje kroz baru,ili da stoje savijeni tockovi na nizbrdici ili cak jace kocenje...jedini lek je obrada na strugu...e sad mene zanima sledece...da li da stare diskove skinute sa auta(marke min thick 382(9.7)) nosim na obradu ili da skidam postojece abs(koji su inace 8mm) ili da ih ostavim za narednu obradu

Comment

• ragazzoni
          CBC Senator XXL
          • 24.02.2009
          • 774
          • Obrenovac i okolina
          • Opel Omega 2.0i-16v

Ja bih obradio deblje i stare ako sam dobro razumeo. OBRATITI PAŽNJU DA SE SVE URADI IZ SAMO JEDNOG STEZANJA, CENTRIRA KOMPARATEROM PREMA POVRŠINI KOJA NALEŽE NA GLAVČINU. Ne bih da pametujem...... pa napominjem. Pozdrav

Comment

• legenda
            CBC Senator XXL
            • 28.03.2009
            • 1345
            • Beograd

Nema sta da pametujes kad si najpametniji Moram ovo zapamtiti,samo je problem kako da mu kazem,a da me ne otera u pm...hvala ti puno...

Comment

• mexa
              CBC Veteran
              • 13.04.2009
              • 154
              • lazarevac

ti orginalni diskovi su strasne stvari

Comment

• ragazzoni
                CBC Senator XXL
                • 24.02.2009
                • 774
                • Obrenovac i okolina
                • Opel Omega 2.0i-16v

Nekada je AK.''Šumadija'' bila vodeća u mašinskoj obradi, imali su jednu mašinu-strug za obradu doboša sa sve glavčinom i ležajevima se montirala. ODGLUMI osovinu na vozilu, a posle montaže kamionskog doboša prečnika 420mm, BACANJE bude 2-3 stota milimetra, prihvatljivo sasvim. U suprotnom ja sam gledao doboše koji su obrađivani sami na strugu, ekscentričnost-ovalnost bude 5-9 desetih pa i ceo mm. To su oni točkovi kamiona ili autobusa, malo starije konstukcije, kojima u saobraćaju zablokira samo jedan točak, viđao si to. Veruj mi i ja imam sličnih problema, ne znam kom strugaru da odnesem da uradi nešto, kad treba.

Comment

• mexa
                  CBC Veteran
                  • 13.04.2009
                  • 154
                  • lazarevac

ja mislim da je za dobrog strugara to igracka

Comment

• legenda
                    CBC Senator XXL
                    • 28.03.2009
                    • 1345
                    • Beograd

Ovaj covek mi deluje korektno,sad jbg videcemo...nisam valjda toliki baksuz,ili ce mozda i dobosi morati na obradu

Comment

• legenda
                      CBC Senator XXL
                      • 28.03.2009
                      • 1345
                      • Beograd

Diskovi obradjeni,bili krivi 3-4 deseta,obradjeno odjednom i to obe strane

Comment

• ragazzoni
                        CBC Senator XXL
                        • 24.02.2009
                        • 774
                        • Obrenovac i okolina
                        • Opel Omega 2.0i-16v

Kad je svečano kočenje???

Comment

• legenda
                          CBC Senator XXL
                          • 28.03.2009
                          • 1345
                          • Beograd

Ne mogu kuco hladno mi ovih dana da skidam...u ponedeljak,utorak dok drugaru bude slobodna garaza,pa cemo da testiramo...ako budu trebali i dobosi obradicemo...hvala ti Ragazzoni da si ziv i zdrav...nadam se da cu sada drhtati samo od zime(kocnice nece imati uticaja na to)...veliki pozz

Comment

Working...
                          X