POMAGAJTE ODLEPIO SAM, kocnice kadet suza 2.0i

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nightbaron
    CBC Član
    • 05.06.2008
    • 13
    • pirot

POMAGAJTE ODLEPIO SAM, kocnice kadet suza 2.0i

POSTOVANI MOJI ZNALCI,
    imam kadeta gsi 2.0i imam strasan problem s kocnicama , pola pirotskih majstora nisu mogli nista , potrosili smo 10L ulja i rezultata nema, dosad sam dao 100e samo na otklanjanju kvara na kocnicama i nemam vise resenja a problem je sledeci;

nisam imao kocnice , bile su nazad izlizane gurtne, kupio nove u prodavnicu ,obradio dobose i sve lepo napakovao majstor, medjutim , papucica mi koci skoro u patosu, jedan prednji tocak jedva i da koci a ostali ok, papucica mi je jako meka, medjutim sta se desava , prilikom ispustanja vazduha na koc.cilindru,glavnom, na bakarnim cevima , od mogucih cetri bekarna creva na 2 ima slabiji pritisak pa samim tim i na unakrs tockovima prednji levi zadnji desni isto slabiji pritisak, ispustali brdo vazduha u nogama sam od drukanja majstorima postao ko maradona ali resenja nema uvek isto pa sta da radimo, a zaboravio sam da kazem da sam skidao 2 glavna kociona cilindra od stranaca koji su u voznom stanju i opet isto , gde kocioni nema pritisak tu nemaju ni ta dva tocka, ja stvarno neznam sta vise da radim, menjali gumice, nigde ne curi i nije i pre gubljenja kocniva, menjao sam cak i sa sve servom i opet isto, daj pomazite bicu zahvalan do groba, ovde u ovom mom gradu mu nema leka. unapred zahvalan , sasa
  • Uča
    CBC Veteran
    • 24.01.2008
    • 168
    • Kruševac

Re: POMAGAJTE ODLEPIO SAM, kocnice kadet suza 2.0i

Tebi očigledno prodire vazduh u kočioni sistem. To može da bude i na crevima i na cevima. S obzirom da si menjao glavni kočioni cilidar zajedno sa servom onda ta mogućnost otpada. Interesuje me da li si ispitao ispravnost servo uređaja? Mislim na onu foru da pritisneš papučicu kočnice, držiš dok upališ auto i vidiš da li u tom trenutku papučice propadne. Ona i treba da se spusti nekoliko centimetara u tom trenutku. Neznam šta da ti kažem - promeni bakarne cevi i creva, jer ako ti je sve drugo menjano nema šta više da bude osim njih!
    Prvo: Ja sam uvek u pravu. Drugo: I kad nisam u pravu poštuje se prvo pravilo

Comment

• Eon
      Moderator
      • 10.03.2005
      • 4225
      • Beograd-NBG-44
      • Superb 2.0 4x4 DSG

Ako ti je pedala nisko, možda si i previše potrošio zadnje doboše. Takođe, proveri sva creva, bakarna i gumena tako što ćeš ih prebrisati, stisnuti kočnicu i sačekati koji sekund. Posle toga mora da ti pokaže gde vlaži, a ako ne pokaže nigde, onda verovatno ima problem sa glavnim kočionim cilindrom. Drugar je imao sličan problem i 2 nedelje su mu majstori menjali i čačkali oko kočnica i konstatovali tek sa novim kočionim cilindrom da nema više vazduha. On je primao vazduh ali nije ispuštao ulje napolje, suludo!
      Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
      Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Sigurni ste da niste izbrkali cevi na glavnom kočionom cilindru, da li su doboši još uvek na meri?
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• GadGet
          CBC Senator
          • 15.08.2007
          • 206
          • Nbgd, Vozdovac

A bre Dora to se obradjuje dokle god ima mesa

Comment

• gorans
            CBC Senator XXL
            • 09.03.2010
            • 1525
            • Beograd

Kakva ti je situacija sa vakuumom,mozda falsira?

Comment

• nightbaron
              CBC Član
              • 05.06.2008
              • 13
              • pirot

Originally posted by Uča
              Tebi očigledno prodire vazduh u kočioni sistem. To može da bude i na crevima i na cevima. S obzirom da si menjao glavni kočioni cilidar zajedno sa servom onda ta mogućnost otpada. Interesuje me da li si ispitao ispravnost servo uređaja? Mislim na onu foru da pritisneš papučicu kočnice, držiš dok upališ auto i vidiš da li u tom trenutku papučice propadne. Ona i treba da se spusti nekoliko centimetara u tom trenutku. Neznam šta da ti kažem - promeni bakarne cevi i creva, jer ako ti je sve drugo menjano nema šta više da bude osim njih!
              od sve muke , kad menjan kocioni , promenio sam i servo, isto ponasanje ko i sa starim

Comment

• nightbaron
                CBC Član
                • 05.06.2008
                • 13
                • pirot

Originally posted by Dora
                Sigurni ste da niste izbrkali cevi na glavnom kočionom cilindru, da li su doboši još uvek na meri?
                za dobose neznam , bas su dosta obradjivani, creva neznam , koce mi po pritisku pedale unakrsno, nisu mi zasebno prednji zasebno zadni vec prednji levi zadnji desni i obrnuto

Comment

• nightbaron
                  CBC Član
                  • 05.06.2008
                  • 13
                  • pirot

Originally posted by gorans
                  Kakva ti je situacija sa vakuumom,mozda falsira?
                  vakum mi se cini ok i menjan je na oba se isto ponasa, na leru lepo radi kada izudaram brzo papucu kocnice podigne malo ler gas

Comment

• nightbaron
                    CBC Član
                    • 05.06.2008
                    • 13
                    • pirot

Originally posted by Uča
                    nigde ni na jednom crevu ne vlazi sve ok ne gubim ulje, provera papucice pri paljenju je ok, padne kad upali,. mada na ne upaljen auto papucica stoji gde bi trebala kad je upaljen pa zamisli gde je kad je upalim ,skoro u patosu

Comment

• nightbaron
                      CBC Član
                      • 05.06.2008
                      • 13
                      • pirot

nigde ne pusta ulje ne gubi ga, pedela stoji na ugasen motor gde bih trebala da stoji na upaljen a kaada upalim ode u patos skoro, menjan, servo sa kocionim cil.zajedno, odradjivani dobosi bas podosta, na kocionom su mi vezana creva unakrsno, koce mi prvo prednji desni zadnji levi pa prednji levi zadnji desni, dal to tako treba sumnjivo mi je to ali majstor se nista tome ne buni/

Comment

imao sam vrlo slican problem na mom nissan ispostavio se 5 kocioni cilindar mozda bude i kod tebe on

Comment

• nightbaron
                          CBC Član
                          • 05.06.2008
                          • 13
                          • pirot

neznam dal kadet ima 5 kocioni, dali neko zna gde je ako ga ima i sta da mu radim

Comment

• aivan
                            CBC Senator
                            • 28.02.2006
                            • 247
                            • Bograd, Mirijevo

ne znam za ostalo ali prednji levi i zadnji desni idu zajedno, dakle to je u redu, ne brini, namerno je tako napravljeno da ako jedan sistem popusti (jedno crevo) i dalje imas kocionu silu na obe strane auta.

btw, znam da ima i peti, al ne znam gde je
                            Astra Classic II 1.4 Twinport (ex: Kadett E 1.3i )

Comment

• ragazzoni
                              CBC Senator XXL
                              • 24.02.2009
                              • 774
                              • Obrenovac i okolina
                              • Opel Omega 2.0i-16v

Proveri male nepovratne ventile na glavnom kočionom cilindru, koji stoje na vodovima zadnjih doboš kočnica. Proveri podešavanje paknova na zadnjem delu i da li su ležajevi zadnjih točkova ok., da li ne klimataju doboši pa im treba podosta ulja da napune do mere. Ispustanje vazduha ne bi trebalo da je nauka, nadam se kao i pravilna pozicija cevi.
                              ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
                              Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

Working...
                              X