POMAGAJTE ODLEPIO SAM, kocnice kadet suza 2.0i

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Re: POMAGAJTE ODLEPIO SAM, kocnice kadet suza 2.0i

ne znam kakve su povratne opruge za pakne kod tog auta ali se često zamene gornje za donje pa nema kočnice. Slabija opruga ide na cilindar.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• nightbaron
      CBC Član
      • 05.06.2008
      • 13
      • pirot

nemogu se zameniti ,donja je dosta tanja a gornja dosta deblja , ja imam kocnice ali s papucicom u patosu

Originally posted by ragazzoni
      Proveri male nepovratne ventile na glavnom kočionom cilindru, koji stoje na vodovima zadnjih doboš kočnica. Proveri podešavanje paknova na zadnjem delu i da li su ležajevi zadnjih točkova ok., da li ne klimataju doboši pa im treba podosta ulja da napune do mere. Ispustanje vazduha ne bi trebalo da je nauka, nadam se kao i pravilna pozicija cevi.
      nepovratne ventile sam skinuo kod glavnog kocionog cilindra , sumanjao sam na nihj opet isto ponasanje,paknovi nazad sve ok, podeseni obradjeni itd, jedino me brine velika obrada dobosa pa mi ljipovi na zadnjim kocionim bas podosta izlaze da bi nategli gurtne

Comment

• milannis8080
        CBC Član
        • 12.11.2009
        • 21
        • nish

Imao sam isti problem na askoni ,menjao glavne cilindre naravno polovne i uvek ista prica.
        onda zamenio gumice na glavnom kocionom i resio stvar.skuplja varijanta je nov kocioni cil...

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Ako su doboši preko mere ili su pakne daleko do doboša može da menja cilindre i creva doveka a isto tako i da luftira...

https.autogas.rs

Comment

• milannis8080
            CBC Član
            • 12.11.2009
            • 21
            • nish

Dora slazem se za dobose i sve ostalo gore navedeno...ali takodje zamena starog kocionog slicnim polovnim (od dvadeset+ god starog auta plus koji je stajao recimo godinu dana skinut negde u supi) je problematicno resenje ,barem bilo u mom slucaju...
            kad sam zamenio gumice bio je to sasvim drugi auto-sto se tice kocnica...ne mora da znaci da je to i ovde ,samo izlazem svoje iskustvo...jer znam kako je kad se odlepi a dijagnoze nema na vidiku

Comment

• gorans
              CBC Senator XXL
              • 09.03.2010
              • 1525
              • Beograd

Neznam ima li neke veze ali posto vidim da nemamo logicno resenje ja cu navesti problem koji sam ja imao.Auto mi je prilikom kocenja mnogo vukao u desno i pedala je bila niska pa sam menjao cevi,cilindre,creva,paknove i plocice ali nisam resio problem.Takodje sam toliko drukao dok je cale ispustao vazduh da mi je desna butina 40% jaca od leve .Dan pre nego sto sam prodao auto stavio sam nove diskove i kad sam probao kocnice za malo da poljubim volan i mogao sam da kocim bez drzanja volana (nije vukao ni malo u stranu) a od propadanja pedale ni traga.Mozda kod tebe nije taj slucaj ali neznam vise sta moze da bude.Probaj da zamenis diskove,ne verujem da su vise od 50e!

Comment

• nightbaron
                CBC Član
                • 05.06.2008
                • 13
                • pirot

Originally posted by gorans
                Neznam ima li neke veze ali posto vidim da nemamo logicno resenje ja cu navesti problem koji sam ja imao.Auto mi je prilikom kocenja mnogo vukao u desno i pedala je bila niska pa sam menjao cevi,cilindre,creva,paknove i plocice ali nisam resio problem.Takodje sam toliko drukao dok je cale ispustao vazduh da mi je desna butina 40% jaca od leve .Dan pre nego sto sam prodao auto stavio sam nove diskove i kad sam probao kocnice za malo da poljubim volan i mogao sam da kocim bez drzanja volana (nije vukao ni malo u stranu) a od propadanja pedale ni traga.Mozda kod tebe nije taj slucaj ali neznam vise sta moze da bude.Probaj da zamenis diskove,ne verujem da su vise od 50e!
                diskovi je promenio neko pre mene i napred mi se cini sve ok, vise sumnjam na dobose a to je minut posla i probacu i to a nakon toga cu da ga zapalim i kupiti drugi gsi

Comment

• nightbaron
                  CBC Član
                  • 05.06.2008
                  • 13
                  • pirot

Originally posted by milannis8080
                  Dora slazem se za dobose i sve ostalo gore navedeno...ali takodje zamena starog kocionog slicnim polovnim (od dvadeset+ god starog auta plus koji je stajao recimo godinu dana skinut negde u supi) je problematicno resenje ,barem bilo u mom slucaju...
                  kad sam zamenio gumice bio je to sasvim drugi auto-sto se tice kocnica...ne mora da znaci da je to i ovde ,samo izlazem svoje iskustvo...jer znam kako je kad se odlepi a dijagnoze nema na vidiku
                  auto ,stranac,kadet doteran iz sabca,vozen 500km i ujutro sam ja skinuo kocioni a do veceri mu zamenio gumice . i opet corak

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Ne treba da ga zapališ, dovoljno je da izmeriš zazor izmedju pakni i doboša, ne sme biti velik.

https.autogas.rs

Comment

• nightbaron
                      CBC Član
                      • 05.06.2008
                      • 13
                      • pirot

Originally posted by Dora
                      Ako su doboši preko mere ili su pakne daleko do doboša može da menja cilindre i creva doveka a isto tako i da luftira...
                      dobosi su sigurno preko mere ali nove pakne lepo nastelovane do sam dobos

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Onda uzmeš lepo parče lima od milimetra, staviš izmedju pakni i doboša pa probaš, ako imaš pedalu baci doboš u vis koliko možeš i odbi ga glavom u gol Ako i dalje nemaš pedalu, samo ih baci bez glave

https.autogas.rs

Comment

• nightbaron
                          CBC Član
                          • 05.06.2008
                          • 13
                          • pirot

Ne treba da ga zapališ, dovoljno je da izmeriš zazor izmedju pakni i doboša, ne sme biti velik.
                          nije, skoro da blokiraju

Comment

• nightbaron
                            CBC Član
                            • 05.06.2008
                            • 13
                            • pirot

Onda uzmeš lepo parče lima od milimetra, staviš izmedju pakni i doboša pa probaš, ako imaš pedalu baci doboš u vis koliko možeš i odbi ga glavom u gol Ako i dalje nemaš pedalu, samo ih baci bez glave
                            probacu i to, ako opet nemam pedalu pojescu dobose, mada milimetar je malo ja sam s dobose skinuo najmanje 2mm a koliko li su pre mene jb li ga

Comment

• Srdjan035
                              CBC Član
                              • 28.08.2009
                              • 44
                              • Basel - Schwitzerland

Prijatelju,kakve sam ja muke imao na mom kadetu sa kocnicama,veruj mi da mi doslo da ga poklonim nekome.Kocio je izuzetno lose,levi prednji tocak je medju prvima blokirao,a od zadnjih nista,nije hteo ni rucnom da zablokira tockove,a sta sam bio uradio.Kupio sam polovne (skoro kao nove) zadnje gurtne,skinute sa stranca i bunilo me sto mi dobosi imali riseve te sam resio da ih obradim,sredio ja sve to,sklopio i od kocenja nista,isto kao i pre.Posumnjam ti ja na glavni kocioni cilindar,kupim nove gumice,zamenim ja to i isto tako drukao sam i levom i desnom dok mi oci nisu umalo ispale a nikako da protera ulje te pomislim da je stvarno crko glavni kocioni.Resim da kupim prvo nove gurtne pa nove zadnje kocione cilindre i nove dobose,sklopio sam i to,ali je problem i dalje stojao u glavnom,resim i njega da kupim ali na zalost ne nadjem ga novog te odem kod coveka koji menja gumice ima servis za te zajebancije,nasao je po broju na gumicama da to nisu te gumice,stavio je on neke nove i sta se desilo,stavio sam ga na autu,prisrafio cevke,nalio ulje i u 5 druka izduvao vazduh po tocku.Napred sam samo nove plocice kupio a diskove vrlo malo obradio bili su dobri.Rezultat,nisam mogao da verujem,pedala propada mozda manje od 1cm,a koci ko lud,mislim da bih pritiskom na pedalu malim prstom na ruci mogao da zakocim da svi tockovi zablokiraju.Bio nakon 3-4 dana na tehnickom pregledu i registraciji oni na tehnickom se cudili,kazu da nisu imali auto slicnih godina da tako dobro i podjednako koci.Potrosio sam nesto malo preko 100e ali zadovoljniji nisam mogao biti.Tako da bih ti savetovao da pod obavezno kupis nove gutne i dobose,a za glavni kocioni najbolje u nekom servisu da zamenis gumice jer stvarno prodaju svasta i zadaju ti veliku glavobolju zbog 500-600din. Kada budes to sredio javi mi se sa rezultatima. Veliki pozz

Comment

• zli mario
                                CBC Član
                                • 19.05.2005
                                • 90
                                • novi sad

cisto da se nadovezem
                                ako se ne varam kadett na zadnjim kocnicama tj.paknama ima stelere ,tj navoj koji se odvija kako se pakne trose,okrece ih limic koji stoji na navoju,kada pritiskas noznu kocnicu klipovi razdvajaju pakne i pritiskaju ih uz dobos,a steler se zateze i kada pustis kocnicu pakne se ne vrate puno nazad nego su uvek blizu dobosa,pod uslovom da ste to dobro sastavili

usput da rucnu ne stelujes na dobosim i da rucna uvek radi podjednako dobro,a ne kao yugo koji nema te stelere pa sto se vise pakne trose rucna slabija, mislim slabija,vislja ili hvata pri kraju ,ili ako nije rucna dobro nastelovana,tj pakne su predaleko od dobosa,samim tim je i nozna losa jerbo ti treba vise ulja da napuni ,pogura klipove od zadnjih kocionoh cilindara,pa bi onda i pedala propadala ili imala duzi hod,ali bi imao dobar pritisak ulja na zadnjoj kocnici

tako da
                                ili imas previse ostrugane dobose,mada kazes da su pakne nove i da stoje do dobosa tako da sumnjam da je to ili niste stelere dobro sastavili,ili je nesipravan glavi kocioni cilindar ili neko crevo ili cev

sistem radi na pritisak fluida,tako da ako imas dobar pritisak ulja na zadnjim kocnicama ,auto mora kociti,ako nemas dobar pritisak onda se trezi kvar na drugoj strani,glavni kocioni,ventili ,cevi ili creva,

vrlo bitna stvar

nekad se desi da kada luftiras polovan glavni kocioni
                                klipovi posto nikada ne idu punim hodom jer ih drzi pritisak ulja, nekada naprave riseve samo kuda imaju hod u samom cilindru
                                i kada pocnes da luftiras ,tj pumpas punim hodom,gumice se pocepaju o te riseve
                                to je situaciju 1 u 1000 ali moze da se desi

ako ste sigurni da je sve ispravno,glavni kocioni,ventili,cevi creva i da naravno nigde ne pusta ulje na cilindre
                                nadnjite negde spravu za luftiranje kocnica
                                poenta je da ona gura ulje pod pritiskom ali kroz posudu za ulje i sigurno ce izgurati sav vazduh iz sistema koji moze da se zadrzi i napravi slicne simptome

nadam se da sam bar malo pomogao
                                niste gore od sporog kompjutera
                                i sporog interneta

Comment

Working...
                                X