set kvacila na kadetu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • xzagor
    CBC Član
    • 03.10.2011
    • 49
    • banjaluka
    • opel kadet 1.6i lpg

niko osim samardzica nema dobro objasnjenje za ponasanje kvacila,tako da cu njegovo misljenje uzeti kao tacno i to sa malo rezerve. danas sam probao ovo sto je rekao sa trecom,i auto nakon toga ide 35-40 km bez ikakvih smetnji. pricam o samo gradskoj voznji,kreni stani,i slicno.
    da je teco mogao objasniti svoje misljenje,tj malo slikovitije prikazati sta se tu desava,...
    da ne zaboravim i Dora je isto naveo moguci problem ulja na lameli,mada nisam jos dobio odgovor da li je to menjacko ili motorno ulje. logicno je da semering radilice spada u sklop motora,i da ako pusta na njemu da je motorno,ali postoji li mogucnost da je menjacko ulje dospelo tu?
    samo da upozorim ko god pomisli da proba ovaj trtman na kvacilu da uzasno smrdi nakon kretanja 3om,i ako jos neko bude morao to da primeni bolje da je sam u autu.o stetnosti za citav sklop i da ne govorim,mislim da ce kada dodje vreme da vadim ovaj lukov set mozda biti vise komada nego kad sam ga stavljao.
    moze li mi neko odgovoriti da li menjac mora ici dole kada bih skidao zamajac?
    za sada planiram terati ovako,pa koliko izdrzi. hvala na pomoci

Comment

• xzagor
      CBC Član
      • 03.10.2011
      • 49
      • banjaluka
      • opel kadet 1.6i lpg

Originally posted by TECA View Post
      1.Sa uljem biva to da ga lamela upija,natapa se i kao takva nema vise frikciona svojstva,ne moze se vise oprati,mora da se baci
      2.Na kojoj temp.ulje koksuje,nemam pojma,ta hemijska reakcija me nije nikada zanimala,vec samo kao pojava
      3.Korpa poplavi zbog prevelike temperature,odnosna mankija koji ne ume primetiti kada je dosalo do proklizavanje,pa tera li tera
      Prosla korpa koja je isla dole nije imala neke naznacene tragove termickog ostecenja,vise brazde od istrosenosti,kao stari diskovi.
      proklizavanja sa otpustenim kvacilom nisam nikad imao,lamela koja je bila tad nije ni potpuno potrosena tako da ne vidim razlog zasto bi se to desavalo.
      ako nekad i proklize,onda je to zato sto mi se desi da nekad ne stignem skinuti nogu do kraja,ali to se desilo toliko retko i vrlo kratko,tako da...
      i jos nesto,na garanciju sam zaboravio od onog momenta kad je majstor rekao "otisli aksijalni,nema tu pomoci".

Comment

• chaboo
        CBC Veteran
        • 17.06.2012
        • 195
        • Beograd V.Mostanica
        • citroen C5 hdi

Posto je lamela menjana bez skidanja menjaca znaci zamajac nije diran a na njemu garant ima tih plavih fleka zbog temperature. Lepo ti je majstor rekao da skines sve i odneses zamajac ,korpu i lamelu da se poravnjaju i da se na stolu stegne korpa sa lamelom za zamajac i izmeri se i potisna sila koja je potrebna za sabijanje opruge korpe

Comment

• comi 1342
          Moderator
          • 28.09.2005
          • 1126
          • NS
          • Giulietta ,PUG 106,

Idi krštenom majstoru, menjač mora dole, i puno više će se znati.
          Teoretisati se može još 20 strana, nije svrha da se posvađaju ljudi koji imaju mišljenja, i moraju da ih brane na neviđeno.
          Ako bude nedoumica po skidanju menjača, pitaj ...
          "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
          "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• xzagor
            CBC Član
            • 03.10.2011
            • 49
            • banjaluka
            • opel kadet 1.6i lpg

zamajac nema nikakve fleke,pa valjda sam i ja toliko krsten da prepoznam prepaljen metal? bio sam prisutan zameni seta,postoji mogucnost da je isti kriv ali...konstatacija komse mehanicara je da bi obradom zamajca mogao izgubiti kvacilo,previse stanjen zamajac=previsoka papucica kvacila ili da uopste ne odvaja.
            svedno,evo maloprije smo otvarali poklopac koji se nalazi na korpi,ja i prijatelj koji mi je menjao nosace motora,prvo sam na njih sumnjao,i pogadja li iko?
            ma pliva sve u ulju,sa druk lezaja vise kapi ulja,i moze li mi iko objasniti od kuda na njemu ulje kad je na suprotnoj strani od svega ostalog. nismo doduse nista vise dirali,isli smo videti bas ima li ulja i naravno da je bilo.
            nas utisak je da se ne moze nesto posebno primetiti samo skidanjem tog poklopca,ako neko ima nekog iskustva neka slobodno napise.

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Ulje može biti od motora ili od menjača, vidi se po boji ili po pravcu odakle dolazi. Od motora je iza zamajca a od menjača je sa spojničke osovine, iza druk ležaja.
              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• xzagor
                CBC Član
                • 03.10.2011
                • 49
                • banjaluka
                • opel kadet 1.6i lpg

druk lezaj je kao umocen u ulje kapa sa njega. znaci bilo bi da je iz menjaca,ali kada bi bilo drukcije boje od motornog ulja? jer ovo je upravo te boje,motornog,i nije mi jasno kako je dospelo tu. pomisljam ispustit ulje iz menjaca,proslo auto mi je tako vozeno 50k km,skoro bez kapi. secam se da sam kad je bio menjan neki dio na trapu trazio od majstora da malo dospe u menjac jer nisam nikako kontrolisao,i da se cova krsteo sa obe kad je zavrseo nalivanje

Comment

• xzagor
                  CBC Član
                  • 03.10.2011
                  • 49
                  • banjaluka
                  • opel kadet 1.6i lpg

ili da sipam piljevinu u menjac,da ga malo zadihtujem

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Aleva paprika je bolja... šalim se naravno. Promeni se semering pa napred... Ulje iz menajča je većinom boje kao kad se sipa, retko kad je prljavo i zamućeno a iz motora je crno... Iz motora bi trebalo da zaobidje zamajac da bi došlo do druk ležaja a to znači da bi sve u zvonu bilo da ne kažem šta od ulja. Nema druge, menjač dole pa kompletan pregled. Neko je izbio semering od spojničke kad je menjao kvačilo ili je jednostavno dotrajao.

https.autogas.rs

Comment

• b_samardzic
                      CBC Senator XXL
                      • 02.04.2005
                      • 1557
                      • Smederevo

Nema tu sta vise da ti se prica. Ako nastavis da vozis moze da dodje do pucanja korpe zbog tresenja

i zagrevanja iste. Skine se menjac i zamene oba semeringa i na motoru i na menjacu.

Sve delove lepo isperes faminom pa vodom i resio si problem.

Comment

• xzagor
                        CBC Član
                        • 03.10.2011
                        • 49
                        • banjaluka
                        • opel kadet 1.6i lpg

jasno mi je,ali po svemu sudeci nece biti mogucnosti da do proleca ista uradim,bar ne planirano. ako se i desi neka havarija,uglavnom sam tu po gradu pa cu slepati. a ako nesto budem mogao prije,to ce verovatno biti zamena komplet menjaca jer imam neke kombinacije da to uradim.
                        videcemo jos,hvala na savetima.

Comment

• xzagor
                          CBC Član
                          • 03.10.2011
                          • 49
                          • banjaluka
                          • opel kadet 1.6i lpg

pozdrav forumasima,evo ima jedno 15ak i vise dana da nemam problema sa kvacilom,jest da doduse auto nije vise u tolikoj meri vozeno,samo za licne svrhe,ali problem kao da se resio sam od sebe.
                          trenutno sam veoma zadovoljan kako se ponasa u voznji tako da ako tako i ostane necu nista ni dirati.
                          i jedan mali offtopic,prekljuce je pao neki posr....ni sneg i nakupilo se na sajbi jedno 2 canta,meni bilo mrsko izaci i ocistiti jer je lokvi kao u prici,i upalim brisace da odrade mesto mene.rezultat je pucanje polugice na makazama brisaca,steta nije velika,polovne su 20 km,ali ih je pravi sex zameniti pogotovo ako nemate garazu a sneg i dalje pada.
                          jednostavno,plasticni delovi veoma lako pucaju kada je hladno,pogotovo oni stari 20 i kusur godina.
                          pozdrav

Comment

• b_samardzic
                            CBC Senator XXL
                            • 02.04.2005
                            • 1557
                            • Smederevo

Verovatno nestalo ulja u menjacu!

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

Ma nije, sipao je aleve paprike

https.autogas.rs

Comment

Working...
                              X