BMW 5, Kljesta blokiraju

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • b_samardzic
    CBC Senator XXL
    • 02.04.2005
    • 1557
    • Smederevo

Jel rucna u tim klestima ili posebno?

Comment

• Chubbs
      Everybody lies
      • 29.01.2006
      • 5807
      • Novi Sad
      • Audi A6 1.8T

nije od tog auta ali je tako na svim bemveovima, pakne unutar diska

You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
      Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
      Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Chubbs
        Everybody lies
        • 29.01.2006
        • 5807
        • Novi Sad
        • Audi A6 1.8T

meni se dva puta desilo da blokira zadnji tocak, jednom celjusti a drugi put ove pakne unutar diska. Oba puta je tocak posle 2km bio vreo i smrdelo je na kilometar.
        You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
        Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
        Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• ukk
          CBC Član
          • 10.11.2013
          • 23
          • Beograd
          • bmw 523, e60

Originally posted by Chubbs View Post
          meni se dva puta desilo da blokira zadnji tocak, jednom celjusti a drugi put ove pakne unutar diska. Oba puta je tocak posle 2km bio vreo i smrdelo je na kilometar.
          Kod mene je cudno da nema tih simptoma, vreo disk/tocak i nema nikakvog mirisa/smrada a ipak na dva tehnicka u dva razlicita servisa pokazuje da blokira

Comment

• b_samardzic
            CBC Senator XXL
            • 02.04.2005
            • 1557
            • Smederevo

Ako je staro ulje hoce da apsorbuje vlagu u sebe.

E sad ta vlaga hoce da se pretvori u paru i da blokira tocak al treba bas da se zagreje preko 100 stepeni.

Kad se ohladi nema blokiranja.

Ima li taj auto sper dif.?

Comment

• kalimero1
              CBC Senator XXL
              • 01.11.2010
              • 318
              • zagreb
              • c5

ako su zbilja sve provjerili zašto onda mijenjat čeljusti prije če biti da blokira ventil
              u abs-u.moj ti je savjet da odeš u servis koji ima valjke i dijagnostiku jer češ
              sigurno proči jeftinije nego da mijenjaš dijelove napamet.

Comment

• gorky
                CBC Senator XXL
                • 08.06.2007
                • 860
                • Vojvodina,Kikinda

b samardzicu,molim te povedi racuna,i pisi samo ono sto znas,jer ima ovde ljudi koji se bas jako dobro razumeju u tematiku,i nije im prijatno kad citaju ovakva,oprosti ,najblaze receno lupetanja...

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

E nek si mu rekao, ja sam ga banovao neki dan pa nisam hteo da misli kako ga mrzim
                  Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• b_samardzic
                    CBC Senator XXL
                    • 02.04.2005
                    • 1557
                    • Smederevo

Ovo nisam ja izmislio nego sam procitao na blogu expendibl-a sad mozda ste vi strucniji od njaga al covek kaze da je ulje za kocnice hidroskopno.

Sta pokusavate vredjanjem?

Mogli ste na netu da nadjete mnogo clanaka o tome.

Evo jednog

Oprez: Stara kočiona tečnost može prouzrokovati otkazivanje kočnica | Mojauto

Comment

• b_samardzic
                      CBC Senator XXL
                      • 02.04.2005
                      • 1557
                      • Smederevo

kocioni sistem je otvoren, i nalazi se na atmosferskom pritisku sve do pumpe (glavnog kocionog).tek iza njega (tj pumpe) jeste zatvoren sistem.
                      prakticno time je ceo sistem otvoren, jer se vlaga "prenosi" kroz celu tecnost u sistemu, a kada je kociona tecnost vise ne moze apsorbovati u sebe onda se talozi na najdonjem delu.

"ulje" kupi vlagu jer je alkoholna baza, hemijska osobina da se alkoholi i voda odlicno mesaju. izmedju ostaloga, alkohol se dodaje u benzin da bi ga isusivao (od kondenzata) od vode u rezervoaru.

koliko dugo moze da ostane kociona tecnost pre svega od vlaznosti klime u kojoj se nalazi vozilo.

kako raste sadrzaj vode tako boja kocione tecnosti postaje sve belja.
                      kada se sipa voda u kocionu tecnost ona pobeli.

niti je tehnicki pregled pokazao slabljenje kocionog sistema ukoliko je sve bilo ok (diskovi, plococe

kod nas se ne radi tehnicki pregled kocione tecnosti, i to (gotovo) nikoga ne zanima.
                      kocioni sistem slabi usled vrenja kocione tecnmosti, tj prelaska vode u njoj u vodenu paru, a time i tecnost postaje gas, a posledicno nestaje koiconi pritisak u sistemu.

rezultat celog lanca dogadjaja je da stisnes pedalu a kocenja nema ni u tragovima.

da bi se doslo do te faze kocioni sistem treba da bude opterecen neko vreme a to se na improvizovanom i blagom (kratkom) tehnickom naravno ne moze dosegnuti.

inace u Hrvatskoj je uvedeno na tehnickom kontrola tacke vrenja kocione tecnosti nedavno.

to da niko besplatno pod garancijom ne menja kocionui tecnost mi je poznato, jos niko nije odgovarao zbog neispravnih kocnica pa sto bi se zamlacivali jos i time.

inace zamena kocione tecnosti nema veze sa markom, modelom ili cenom auta- potpuno je isto kod svih auta za datu klimu tj spoljnu temperaturu u kojoj se vozilo upotrebljava.

da je skupa zamena pa ajde, ili nesto komplikovana.

ali kako to nije slucaj opravdanje bi moglo da bude recimo nemarnost, nemanje zelje, ili jednostavno nepoznavanje normi redovnog odrzavanja vozila.

na autu moze da se pokvari motor, nista strasno stace.
                      na autu kada se pokvari kocnica, nastaje problem kada treba da se stane.
                      ili neka prepreka, ziva osoba ili predmet, omoguci zaustavljanje (i tragediju).

moja preporuka bi bila da se insistira na zameni kocione tecnosti kod servisera, zbog samih sebe i mirnog sna/ savesti.
                      mislim da ni 5 eura ne kosta materijal da se zameni kociona tecnost.
                      i to jednom u 24 meseca.

Made by sw-brick

Comment

• vujke
                        Admin
                        • 29.09.2004
                        • 1673
                        • Mladenovac
                        • Daewoo Lanos 1.5SX

Mrzi me sad da citam sve ovo jer sam imao problem sa 'kljucanjem' vlage u starom ulju na starom autu, izgubio sam kocnicu na kratko ali tocak nije ostao blokiran...
                        while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• Franjo
                          Banovan
                          • 14.08.2009
                          • 2831
                          • Inđija - Beograd
                          • Renault megan II res

Inače u Hrvatskoj je uvedeno na tehničkom kontrola tačke vrenja kočione tećnosti nedavno.
                          Znam sigurno, da su mi to radili od 1999-te, pa do povratka u Srbiju, na svakom tehničkom, radi produženja registracije.

Comment

• Delkan
                            CBC Senator XXL
                            • 14.06.2005
                            • 829
                            • 60 km From BG,West

Originally posted by b_samardzic View Post

kocioni sistem slabi usled vrenja kocione tecnmosti, tj prelaska vode u njoj u vodenu paru, a time i tecnost postaje gas, a posledicno nestaje koiconi pritisak u sistemu.

rezultat celog lanca dogadjaja je da stisnes pedalu a kocenja nema ni u tragovima.

da bi se doslo do te faze kocioni sistem treba da bude opterecen neko vreme a to se na improvizovanom i blagom (kratkom) tehnickom naravno ne moze dosegnuti.

Aj` molim te pojasni ovo.
                            Da bi kociona tecnost prokuvala,treba DOBRO da zagrejes kocnice i dobices efekat propadanja pedale, a ne blokiranja tocka.
                            Mislim da ovde neko nije nesto dobro proverio...

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

Originally posted by b_samardzic View Post
                              Ovo nisam ja izmislio nego sam procitao na blogu expendibl-a sad mozda ste vi strucniji od njaga al covek kaze da je ulje za kocnice hidroskopno.

Sta pokusavate vredjanjem?

Mogli ste na netu da nadjete mnogo clanaka o tome.

Evo jednog

Oprez: Stara kočiona tečnost može prouzrokovati otkazivanje kočnica | Mojauto

Vidi ovako, ako nastaviš da lupetaš, banovaću te trajno. Ja sam to učio u školi kad si ti pišao u prašinu i pravio topove od blata. Znam šta je feding za razliku od tebe ne moram da tražim po netu, zna i Gorky kao i svaki ebeni majstor na ovom forumu samo ti odvališ da kad ulje proključa onda blokira točak.. Šta si mislio da je to pretis lonac pa naparavi pritisak.. Najveća greška da sam video, pročitao, znam da lupaš i ostavim tako da te en izvredjam i sad umesto da pomognemo čoveku mi se raspravljamo.

Sad tupiš o hidroskopnosti ulja i ostalim andrmoljam i citiraš Svetog Bricka zvani udav koji je ovo isto radio i smorio sve i jednog majstora koji je pokušao da mu objasni kad nije u pravu.

Daklem bilo kakav odgovor u ovoj temi će ti biti poslednja poruka na ovom forumu.

https.autogas.rs

Comment

• Dora
                                Nadzornik!!!
                                • 24.10.2004
                                • 17451
                                • Novi Sad
                                • FIAT

Aj` molim te pojasni ovo.
                                Ma nema šta da pojašnjava, izlupetao je i sad umesto bar da ćuti će da tupi do nesvesti. Obrisaću sve poruke koje nemaju veze sa temom...

https.autogas.rs

Comment

Working...
                                X