na tvom autu nema fabrickog spera, ja sam do skora vozio takav 528 i najveca smetnja mi je bila sto nema sper, kada iskljucis ASC (cim upalis auto ) onda nemas kontrolu proklizavanja i mozes da potpisujes auto ali ne i da uzivas u driftu, bar ne u potpunosti !
...e sad sto se tice spera zimi on je extra ako znas da vozis, kad sper blokira diferencijal zadnji deo auta ti naglo bezi u neku stranu( super za drift) posto oba tocka izgube trakciju u skoro istom trenutku(pod uslovom da se isporucuje na njih dovoljno snage) kad nemas sper uglavnom unutrasnji tocak u krivini a na pravcu onaj sa manje kontakta se vrti u prazno i nema nekih vecih problema, ako je uzbrdica i klizavo ili ces se popeti ili ne !
a kod spera oba tocka ce se vrteti i ako je klizavo i nagnuto na neku stranu zadnji deo kola ce ti bezati, pa bi bilo pozeljno malo iskustvo sa zadnjom vucom, ali sa malo znanja auto sa zadnjom vucom i sperom moze da izadje i tamo gde ne bi mogao onaj sa prednjom bez blokade difa !
na tvom autu nema fabrickog spera, ja sam do skora vozio takav 528 i najveca smetnja mi je bila sto nema sper,
isto Mercedes automatik menja? (taj bez špera) ?
koliko vidim nasumice, isto 220 d sa automatomo i šperom
--------
MERCEDES-BENZ C220 CDI SPORT COMBI 2003 ANTRACIET METALIC alle opties AUTO ... DAX RUSH 2.0 185 pk blauw aluminium 15" sportvelgen 4 versn. sper diff. ...
------------
na tvom autu nema fabrickog spera, ja sam do skora vozio takav 528 i najveca smetnja mi je bila sto nema sper,
isto Mercedes automatik menja? (taj bez špera) ?
koliko vidim nasumice, isto 220 d sa automatomo i šperom
--------
MERCEDES-BENZ C220 CDI SPORT COMBI 2003 ANTRACIET METALIC alle opties AUTO ... DAX RUSH 2.0 185 pk blauw aluminium 15" sportvelgen 4 versn. sper diff. ...
------------
...pa lepo pise "cvele", njemu sam se obratio konkretno !
mislio sam na BMW-a, u merdzane se slabo razumem ! =]
...pa za njegov konkretan model moze lako da proveri, krene sa potpisom pa se vrati i vidi jel ostaju strafte iza oba tocka, ako su dve onda ima sper !
jos bolje da jedan tocak bude na nekoj klizavijoj podlozi, pesacki prelaz ili malo prasine pa i ako u tom slucaju imaju dve strafte 100% je siguran da ima sper, naravno treba iskljuciti kontrolu proklizavanja pre probe ! =]
Hvala na uputstvima -moj auto c220 automatik god proizv.1997 /novembar/ ima sper diferencijal potvrdjeno u Mercedes Benz Srbija generalnom uvozniku i serviseru.Bio sam tamo /pokvario mi se daljinski-pao u vodu pa sam morao tamo da ga nosim da narucim duplikat/ i sve detaljno proverio
Comment