Ozbiljan drift ili zafrkanstka varijanta?
Raspodela mase
Collapse
X
-
@IvanT
Hvala,trebao si i saleta odmah da eliminises,ne mogu da ga gledam vise
@206
Ne ozbiljan!!!
Vise neka street varijanta,ko jos u Srbiji ima ozbiljan drift auto?? Niko!!!
Kaze mi mario da ima dve vrste spera kod bmw-a , o cemu se tu radi??
Koja je to "druga vrsta"??
Comment
-
-
Mislio sam na to da li hoces da napravis auto koji ces moci da driftujes po stazi u 3-4 brzini na 130-140 na sat ( za sta ti treba ohoho jak motor) ili na nesto kao sto se vidja po ovim nasim zafrkancijama od driftova, neki malo bolje pripremljen 325i?
Comment
-
-
Originally posted by 206po ovim nasim zafrkancijama od driftova, neki malo bolje pripremljen 325i?
za te "ozbiljne" verzije gore koje si naveo,nema staze,nema para i treba puno puno vezbe sto iziskuje jos para, a i gde vezbati?? na adi huji??,tamo nema mesta ni za pola od te brzine, koja je veoma veoma ozbiljnja!
Ja zelim da driftujem za svoju dusu,ne kazem da se ne bih takmicio ali definitivno shvatam da nemam tolikih sredstava ,dovoljno je pogledati koliko se boki namucio do sad,uostalom to je jos uvek nezastupljen sport kod nas pa je tesko i sponzora naci!
mislim da se razumemo
@sale
Sale prvo nauci da pustis kvacilo da ga ne bi opet spalio pa onda udji u diskusiju samnom,pogotovo kad je drift u pitanju!
Zao mi je sto vise ne promovisem tvoj brend ali on me za sad vise ne interesuje i to prihvati objektivno,ne povezuj ljude sa kolima nego sa ljudima!
Ako mozes da me skapiras kao prijatelja onda skapiraj a ako ne mozes?? onda me zaobidji jel sam imao prilike da vidim kako postupas i sa pravim prijateljima!
Comment
-
-
Evo... odkopah za 325
E30 - 1988 BMW 325 Specs
2 door, Alpine white, black interior, leather seats
5-speed Getrag 260 (manual) i ovo je lepa stavka za mene!
Front suspension: MacPherson struts, coil springs, lower control arms, swaybar
Rear suspension: Semi-trailing arms, progressive rate coil springs, swaybar
Wheelbase: 101.2 inches
Weight distribution, F/R: 53%/47%
Fuel capacity: 16.4 gallons
Curb weight: 2765 lbs (2-door)
Idemo dalje. . . . . . . . .
Comment
-
-
-
Nemojte mnogo da se vezujete za raspored tezine.
Moze auto 60/40 bolje da se ponasa nego 50/50.
Bitno je gde i kako je ta masa rasporedjena, gde joj je teziste.
Primer.
Oba teska 1000kg jedan 60/40, drugi 50/50
Ali prvi dosta nisko teziste, motor zavucen pod tunel kabine i veci deo tezine postavljen iza prednje osovine. Dok kod drugog 50/50 motor u samom nosu auta ispred prednje osovine, dosta neogibljenih masa i naravno losije se ponasa na putu.
Govorim iz razloga jer kada uporedjujes E30 i E36 na papiru skoro da nema razlike dok je u praksi razlika ogromna u korist E36To date there has never been a faster car built for the public road and,
it has been suggested, there never will be. McLaren F1.
Comment
-
-
Jeste, al zato i slabog e30 zabacis i na suvom ako se potrudis, a slabog E36 samo na kisi
Comment
-
-
@M
Skroz si u pravu,postoji tu mnogo bitnija matematika o raspodeli nego sam odnos 50:50
Originally posted by M-powerAli prvi dosta nisko teziste, motor zavucen pod tunel kabine i veci deo tezine postavljen iza prednje osovine. Dok kod drugog 50/50 motor u samom nosu auta ispred prednje osovine, dosta neogibljenih masa i naravno losije se ponasa na putu.
I sama masa je znacajna!!!
Na primer auto koji ima 50:50 ali 1350-1400kg-a ili neki drugi sa odnosom 55:45 sa 1150 i 1200 kg-a......... pa trag tockova,razmak izmedju prednje i zadnje osovine,nize ili vise teziste,sistem ogibljenja i jos stotinu faktora koji uticu na lezanje automobila!!!!
Comment
-
-
Lagani OT ali vezan za drift
Citao sam negdje misljenja japanskih driftera. Vecina najboljih je tvrdila da je M3 E36 a pogotovo M3 E46 auto vec fabricki idealan za drift. Problem je u zastupljenosti ovih auta u Japanu kao i mogucnosti nabavke raznih performance dijelova. Po njihovim rijecima kada bi cijene M3, dijelova takodje, bile kao 200SX bio bi to najzastupljeniji drift-car u D1
EOTZovem se Miroslav i pravim igračke.
Comment
-
-
Comment
-
-
Comment