Slini ulje u blizini menjaca, Z10

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bax76
    CBC Senator XXL
    • 07.11.2006
    • 605
    • BG

Slini ulje u blizini menjaca, Z10

Evo obelezio sam mesto, koje je zamasceno, guma nije masna vec ova debela metalna osovina na koju je guma navucena i pricvrscena selnom. Ono sto me je zbunjivalo je sto je masan bio i deo iznad, koji predstavlja zglob koji radi prilikom menjanja brzina, kao neki cilindar koji ide prema menjacu (ima ih dva komada koji rade, kad se menjaju brzine)

Bio sam i na servisu posto je auto u garanciji, ali oni rekose da nije strasno da je nesto curilo i da sad vise ne curi ?!?

Ono sto je mene nateralo da pitam za savet, je to da me nije mrzelo da to malo prebrisem, i ovaj deo prema manzetni se ubrzo ponovo zamastio, mada ovaj zglob iznad koji ide prema menjacu, kao da nije curio...

Jos jednom sam sve ocistio, pa cu sutra videti kakvo je stanje.
    Sta ovde moze da bude problem i da li da idem ponovo da reklamiram?
  • mishio
    CBC Senator XXL
    • 29.05.2007
    • 1204

hm zbunio si me samo ovim da si prebrisao i opet bilo kasnije masno, jer sam mislio da je u pitanju mast koja se inache stavlja kad se menja manzetna poluosovine (kod menjaca), i cesto zna ljude da zavara da je kvar.. mada ako si obrisao i opet se pojavilo, ne znam sta bi moglo da bude, jel ti vise deluje na ulje ili mast ?

Comment

• bax76
      CBC Senator XXL
      • 07.11.2006
      • 605
      • BG

Pa evo malopre sam ponovo sve prebrisao onako temeljno i napravio ceo krug sa tockom, cisto da ne bude da sam nesto prosli put prevideo tokom brisanja. Nema tu nista da curi, nego je onako masno a navata se prasina, nigde nema da s vidi nesto da se sliva... Dok kad pogledam istu tu gumu sa druge strane suvo ko barut.

Probacu sutra da vidim novo stanje, posle malo voznje.

Comment

• mishio
        CBC Senator XXL
        • 29.05.2007
        • 1204

deluje i dalje kao mast ... koliko je presao auto i jel menjana manzetna skoro ?

Comment

• bax76
          CBC Senator XXL
          • 07.11.2006
          • 605
          • BG

Auto je presao 12.000km, nista nije menjano do sada. U garanciji je, ali su mi oni tamo rekli da to OK. Te da je nesto curilo a sada kao da je sve u redu...

Comment

• bax76
            CBC Senator XXL
            • 07.11.2006
            • 605
            • BG

Provalio sam sta curi, obrisao sam sve, i vozio nekih 400km, po auto-putu.
            Ulje koje curi uzlazi bas na mestu gde poluosovina ulazi u menjac (diferencijal). Tamo gde je na slici i zaokruzeno.

Vidi se i fleke na zidu izmedju kabine i motora.

Sta uraditi dalje, da li je normalno da to piski na Puntu, ili treba nesto sredjivati. Imao sam utisak da ove u servisu mrzi to da rade.

Comment

• Viper
              CBC Senator XXL
              • 25.11.2004
              • 700
              • Kać

Pa nije normalno sam si rekao da je druga poluosovina na istom mestu suva kao barut, nece majstori da ti nameste cekaju da istekne garancija pa da ti to naplate.
              Uglavnom ostaje ti da odes u servis i da trazis da ti to urade, da ne curi nista ako krenu da se vade kao to je u redu zapretis malo inspekcijom ili se direktno zali zastavi u kragujevcu da taj servis nece da ti to uradi.
              Moras biti samo uporan da bi ti to uradili inace ti negine placanje kasnije.
              I DONT NEED SEX
              goverment fucks me every day!

Comment

• mishio
                CBC Senator XXL
                • 29.05.2007
                • 1204

pa jel pukla manzetna ?

Comment

• bax76
                  CBC Senator XXL
                  • 07.11.2006
                  • 605
                  • BG

Vidi se ulje samo na drugoj strani, gde poluosovina ulazi u diferencijal(menjac), deo prema rebrastoj gumi, i oko gume je suv.

Comment

• bax76
                    CBC Senator XXL
                    • 07.11.2006
                    • 605
                    • BG

Bio sam u servisu AK Vozdovac, i opet nista nisam uradio, sad treba da cekam da se pojavi veca mrlja jer ovo nije dovoljno, i kao curi od biraca brzina, koji je pomeren par cm u stranu.
                    I poce da me ubedjuje kako ne moze da radi dok nema vece mrlje, a pre kad je bila veca mrlja, onda je kao bilo staro ulje. A kakvi su "profesionalci" i da krenu nesto da rade, garantovano ce nesto i da zajebu...

Comment

• Dren
                      CBC Senator XXL
                      • 24.08.2005
                      • 1068
                      • Sarajevo

A imas li neki drugi ovlasteni servis da probas ? Ne daj da te vuku za nos !

Comment

• bax76
                        CBC Senator XXL
                        • 07.11.2006
                        • 605
                        • BG

Ima drugi servis, ali oni nece da rade jer nisi kod njih radio redovan servis...
                        Do sada sam zamenio ventilator hladnjaka, ali za ovo eto prave problem.

Comment

• 206
                          Admin od ispočetka :)
                          • 09.12.2004
                          • 9548
                          • Beograd
                          • 206

Semering poluosovine u menjacu.
                          The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• bax76
                            CBC Senator XXL
                            • 07.11.2006
                            • 605
                            • BG

I meni deluje da je semering poluosovine u menjacu.
                            Ali kako ti sad ovima da objasnis da to nije neki visak sto se izbacuje, i sta ti ga ja znam...Meni je garancija jos mesec dana.
                            Oticicu kod svog majstora za Peugeota da se konsultujem.

Comment

• Dren
                              CBC Senator XXL
                              • 24.08.2005
                              • 1068
                              • Sarajevo

Originally posted by bax76
                              Ima drugi servis, ali oni nece da rade jer nisi kod njih radio redovan servis...
                              Do sada sam zamenio ventilator hladnjaka, ali za ovo eto prave problem.
                              ???

Kakve veze ima gdje si radio servis (ukoliko je bio u drugom ovlastenom) s njima ? Oni ako ti naprave nesto sto je podlozno garantnom roku, to fakturisu zastupniku/proizvodjacu... A i taj prvi servis ima to da ti napravi, da ne curi, jer da treba da bude masno, ne bi stavljali semeringe, manzetne, selne i ostale zajebancije... Ili misle da je fabrika glupa sto dopusta da joj se takvi "nepodmazani" dijelovi vrte...?

Rijesi to u garantnom roku, ne budi ovca... Zvrcni i prodavce, fabriku, sta li, i digni frku da nece da te prime, a i u servisu isto, reci da ces ostaviti auto kod njih dok ga ne poprave kako treba, i naostri se pravilima iz garantnog lista... To sto jenjima to mrsko raditi, nije razlog da im ti to pustis.

Comment

Working...
                              X