Deawoo lanos problemi sa stabilnoscu?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • opasnigusar
    CBC Član
    • 16.08.2010
    • 30
    • beograd

Re: Deawoo lanos problemi sa stabilnoscu?

hvala na odgovorima , zamenicu amortizere u svakom sl..iako su mi svi majstori do sada rekli da nema potrebe jos, a uz to i sve drugo sto bi moglo biti uzrok..Ako se neko seti jos necega sto bi moglo biti resenje nek napise...
    hvala.
    ko je brzi od ptice trkacice?!

Comment

• opasnigusar
      CBC Član
      • 16.08.2010
      • 30
      • beograd

Izvinnjavam se ako sam dosadan sa ovim problemom ali dali da promenim i opruge , posto je stajao mnogo vremena napolju i koje mi pasu ..odnosno dali i od kog opela mogu da stavim opruge?
      hvala
      ko je brzi od ptice trkacice?!

Comment

• kapitalac
        CBC Veteran
        • 06.08.2010
        • 107
        • Banjaluka

Ako ti auto ne legne previše kad je opterećen i ako ne sabije skroz oprugu da osjetiš udar kad sa opterećenim autom prelaziš neku uvalu ili preko ležećeg onda nemaš potrebe da mjenjaš opruge. Za stabilnost auta su bitni torziona osovina (balans štanga) uključujući i sve selene, amortizeri i pravilno podešena optika vozila (što uključuje da vozilo nije imalo težu havariju) kao i gume na vozilu. E sad bi ovi što voze relije rekli a krutost karoserije, a nisko težište..? Znači niki osnov kod običnih putničkih automobila bi po meni bilo to.
        I dragsteri koriste alkohol

Comment

• Radan
          CBC Član
          • 21.09.2013
          • 79
          • Grocka
          • Reno Megan 1

Tema je stara ko biblija ali da ne otvaram novu.Kod mene skoro isti problem sa Lanosom.Imam osećaj da mi je volan postao mnogo osetljiviji,kao da točkovi upravljaju volanom a ne volan točkovima .Na autoputu kao u kolotragu,a u krivinama čak i pri manjim brzinama (lokalni put) kao da sam na ledu.Imam osećaj kao da volan "premota",da se tako izrazim,odnosno više namota točkove nego što ja realno zadam.Ako je mokar kolovoz nemam skoro nikakav osećaj na prednjim točkovima.Nekad mi se čini da on ide kud on hoće.Tri pregleda trapa,sve na svom mestu.Nema nigde lufta.Kugle ,krajevi spona,silen blokovi,balans štanga.....sve je besprekorno.Gume skoro nove wintere,balansirane.Trap je ponovo pregledan centriran ovaj put kod Karla u SD.Konstatacije iz svih servisa su da su amortizeri malčice oslabili ali da to nebi moglo ni smelo tako da utiče na upravljivost.Dakle što se tiče trapa 100% je sve na svom mestu.Šta može još da napravi takav problem?Dali servo uređaj,staro ulje ili gumice ili šta već...neznam ni od čega se sve sastoji servo
          Bolje jednom dvaput nego nijednom triput

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Tako se ponaša auto kad je trap na granici korektnog ili je malo prešao na lošu stranu. Bez obzira što su pregledali svi redom imaš negde nešto loše, od trapa ili od podešavanja. Sve od pregleda se svodi na to da auto stoji a u vožnji je druga slika.
            Ako su amortizeri loši to utiče na "plivanje" auta a pogotovo na kolotrazima, kao i mekši silen blokovi i ostali luftovi ako ih ima.
            Loše gume takodje..

Sve je pretpostavka da se auto stvarno ponaša drugačije nego ranije.
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Radan
              CBC Član
              • 21.09.2013
              • 79
              • Grocka
              • Reno Megan 1

Znam Dora i meni je logično da je trap nešto pomeren ali gde.Znači dva relevantna servisa -Mihajlović iz Mladenovca i Karlo iz Smedereva tvrde da je trap ok i posle mog insistiranja da pregledaju bukvalno sve.Radili su i sa opterećenjem auta i bez.A i u ovom servisu Raka u Grockoj je urađeno centriranje i pregled,po njima skoro nepotrebno.Ajde oteraću još negde ako ima neki proveren servis Beograd i okolina,mislim ako neko ima preporuku.

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Možda to što su amortizeri "malo oslabili" možda ipak utiče, ako se auto malo izdigne kad se vozi onda se dobija baš taj efekat da "pliva"....

Ne sumnjam da su dobro pregledali pošto si ih očigledno jašio ali neki razlog mora da ima. Moraš malo više obratiti pažnju da li se auto diže, ide na bilo koju stranu pri nekoj brzini itd... I balans štangla ili ekvivalent utiče da se auto diže u vožnji.

Da si remontovao letvu volana pomislio bih da nije dobro pošto ako se "pretegne isto dobija taj efekat da pliva...

https.autogas.rs

Comment

• Radan
                  CBC Član
                  • 21.09.2013
                  • 79
                  • Grocka
                  • Reno Megan 1

Hm a ta letva volana može li onako sama od sebe da se "pretegne"?Jedino znači da se uhvatim za te amortizere i molim Boga da je to.

Comment

• b_samardzic
                    CBC Senator XXL
                    • 02.04.2005
                    • 1557
                    • Smederevo

Ako nista nije od trapa oce zadnje gume da prave problem.

Jednostavno izgube bocnu krutost i ljuljaju auto.

Comment

• Franjo
                      Banovan
                      • 14.08.2009
                      • 2831
                      • Inđija - Beograd
                      • Renault megan II res

A, moguće je, da je to samo boljka laganog auta! Kao nekada NSU Princ, čiju prednjicu je trebalo opteretiti balastom u prtljažniku. Pogotovo, ako se radi o limuzini. I na mom aveo, koji je znatno viši od lanosa, isti "simptomi" bili su izraženi, naročito sa Wintera gumama. Leti, sa mišelinkama, mnogo manje.
                      Zato, pored amortizera, tipujem i na gume. A i loše puteve!

Comment

• Radan
                        CBC Član
                        • 21.09.2013
                        • 79
                        • Grocka
                        • Reno Megan 1

Pa neće biti boljka laganog auta,isto se dešava i sa punim i praznim.Taj auto sam i ranije vozio i znam kako je ležao u krivinama i pun i prazan.Gume su bile letnje kontinentalke,pa sam ih zamenio sa winterama misleći da će se nešto promeniti.Elem,još jedan "pajser-pregled"je utvrdio da nema nigde lufta u silen blokovima da su u dobrom stanju itd...I opet sumnja ostaje samo na te moje amortizere Bog ih ubio.Pa bi sad trebalo onako napamet dati 100-tinjak evrića i videti rezultat .Šta je tu je moram da pokušam i na taj način da rešim problem.

Comment

• b_samardzic
                          CBC Senator XXL
                          • 02.04.2005
                          • 1557
                          • Smederevo

Wintera se ljulja ko blesava. Pre toga si imao stare gume. Lakse je naci neke dobre gume pa probati.

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

Raspitaj se, mislim da je Centar Boban imao mašinu za proveru amortizera na autu, ono izdrma ga i imaš rezultat. To nije neka retka sprava, možda ima još neko...

https.autogas.rs

Comment

• b_samardzic
                              CBC Senator XXL
                              • 02.04.2005
                              • 1557
                              • Smederevo

Moj poznanik je turio askonu na tu masinu pa na pola kukao da stranu. Kaze zamalo se raspade askona.

Comment

• Radan
                                CBC Član
                                • 21.09.2013
                                • 79
                                • Grocka
                                • Reno Megan 1

Originally posted by b_samardzic View Post
                                Wintera se ljulja ko blesava. Pre toga si imao stare gume. Lakse je naci neke dobre gume pa probati.
                                Ne ne ne nema potrebe da se sumnja u gume.Wintere vozim godinama (zbog cene da se razumemo ) i ni na jednom autu nisam imao problem.Lepo one prijanjaju za put.Njima je jedina mana što se brže troše od skupljih guma.A te gume letnje koje sam skinuo daleko od toga da su bile stare ili loše,naprotiv.

Comment

Working...
                                X