Naravno da mozes i to. Pa sa njim se prskaju kederi na vratima protiv zamrzavanja (vlage) a to nije tvrda plastika. To ti i pricam. Jevtin je takav sprej i ima ga svuda.
uzeo sam vec neshto shto se bash zove silicone spray... a kasno sam video da cockpit spray takodje sadrzhi silicone oils... no, nece se baciti.. btw, u prodavaoni sam pored ovog koji sam kupio video i neki silikon sprej domaceg proizvodjacha, ali je na njemu pisalo rok trajanja: godinu dana, a datum proizvodnje je bio oktobar 2006.. ono shto me chudi je da na ovom stranom koji sam kupio pishe da rok upotrebe istiche tek u maju 2017. bash je velika razlika u trajnosti.. izgleda da ima raznih tih silikonskih ulja? ..ili mozhda ovi nashi to prave prirodno, bez konzervansa..
nego.. pre ove havarije sam hteo da vas pitam da li bih ja sam mogao da zamenim nosach? ..jer negde sam prochitao da je neko nekom rekao "mozhesh to i sam da zamenish, lako je.." (ne secam se za koji automobil..) ..i ako mi to preporuchujete, kako bi to otprilike ishlo.. poshto me kvar preduhitrio, pustio sam to majstorima, ali sad se neshto mislim da ja lichno zamenim ovaj drugi nosach.. problem je shto taj izgleda manje pristupachno... mozhda bih chak mogao i or'ginal deo da donesem iz germanlanda? nisam se pohvalio da sam dobio vizu.. angela, sve ti je oproshteno...
pa nije tesko uz alat.
otkacis sa motora sve ono sto sprecava da se podigne (razna creva, elektro instalaciju, cevi od klima sistema i slicno) , otvoris komplet haubu pod 90stepeni (potpuno vertikalno da stoji) ako moze.
ako ne moze, skines haubu motora.
postavis alat na predvidjena mesta na unutrasnjim krilima /blatobranima i podignes motor 15-20cm.
alternativno ako motor ima sa donje strane predvidjeno mesto za dizalicu, podmetnes drvenu gredicu i hidraulicnom dizalicom podignes motor.
ako nema na motoru ispod mesto za dizalicu zaboravi. suplji limovi poput kartera nemaju nosivost i ne smeju se koristiti.
pre podizanja motora odvrnes matice sa brezona nosaca, i srafove/matice na sasiji vozila.
moras 2 ili sva 3 nosaca da otkacis da bi podigao motor, znaci kada menjas jedan nosac sva 3 moras da oslobodis.
postupak sklapanja je u svemu isti, samo obrnuti redosled.
ako nemas alata za tvoje vozilo, pre svega gredu/nosac za podizanje motora servis je ipak najbezbolnije resenje.
Na vecini motora koje sam rasturao moguce je zameniti nosace bez rastavljanja elektro, klima i instalacije za hladjenje motora. Ima tu dovoljno mesta da se pridigne motor i izvuce nosac.
Comment