Gume prilicno bucne. postoji li neko objasnjenje!?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dragon
    CBC Senator XXL
    • 15.11.2006
    • 963
    • Beograd

Tu su brate u pravu. Dadoh i Zeder i MP3 od 200 evra coveku koji je jedva cuo za MP3, a Zeder ne ume da koristi. Jbt, sve se tako brzo odigralo da cak ni mp3 nisam stigao bar da zamenim.

Mogao bih da prodam auto za iste pare i bez toga, al, tako je to...
    Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• sw.brick
      CBC Senator XXL
      • 09.10.2004
      • 8141
      • Beograd, barajevo-zemun
      • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Kupce, kad gledaju auto, primetio sam, boli uvo i za Zeder, i za alarm, i za xenone
      pa naravno, sto bi se neko zamlacivao oko stvari koje sve zajedno vrede 50tak eura (ako i toliko) posto nisu fabricka originalna ugradnja i nemaju bas nekog uticaja na cenu vozila.

pa klima uredjaj koji daleko skuplje kosta pri nabavci ne vredi vise od 100 eura na polovnom autu...

pricamo o polovnim autima i vrednosti na trzistu u realnosti.

najveci uticaj na cenu ima godiste, pa stanje i kilometraza, oprema ima uticaja <5% ona fabricka dodatna originalna.
      ono ostalo vredi po koji euro.

nove gume imaju vrednost na polovnom i podizu cenu (xenon je bukvalno bezvredan bilo da je aftermarket bilo da je original fabricki) kao i dokumentovani veliki reparaturni servis.

poenta je da ako ne kupujes auto za sebe da ga posedujes i vozis duze vremena (5 godina ili vise) svako ulaganje je manje vise bacena para pri pokusaju preprodaje (te opreme) kasnije kao polovno.
      ako vozis auto oprema sama sebe otplati kroz rad/ komfor zbog cega je uopste kao takva ugradjena.

to svi znamo ali se ispocetka svaki put iznenadimo na delovanje trzista kada krene cenkanje...
      volvo
      945 SE turbo lpg
      344 GL lpg

Comment

• iwcham1979
        CBC Senator XXL
        • 17.07.2007
        • 741
        • Nis
        • Seat Altea 2.0Tdi

Generalno si u pravu, ali ja bih ipak cenio kog sledeceg polovnjaka te stvari. Znam da sam dao za aftermarket bi-xenone 300e, Zeder 200e. cd 200e, vel servis 500e (ima jos 50k km da tera), mali 110e (radjen pre par dana), alarm 140e, i nove Tigar gume! Ipak treba sve to lepo da se stavi na papir. Da li se nekom isplati da uzme moj auto sa svim tim za 300e vise nego sto je trzisna cena tog auta istog godista "na ime" Mislim da da! Pri kupovini auta koji je "na ime" od cca 10000e, ide u startu bar 1000e plus na servis i osnovnu zastitu.

Comment

• Ivancho
          CBC Veteran
          • 11.02.2008
          • 199
          • Vracar - Zemun

Vidim da ste usli malo u off-topic, ja cu samo da odgovorim na temu Gume ti bruje zato sto su se "nazubile" tj tako si i uzeo, zato ti se cuju i pri malim brzinama. Ljudi sto se tice polovnih stvari,podjite samo od sebe,da nesto valja da li bi ga se rado resili?
          Zavisi o kojoj dimeziji se radi ali mozes slobodno da uzmes Tigar Hitris

Comment

• iwcham1979
            CBC Senator XXL
            • 17.07.2007
            • 741
            • Nis
            • Seat Altea 2.0Tdi

Tako je majstore. To mi je i rekao vulkanizer. Gume su nazubljene, nego dobro sto sam pitao da probam. Uzimam Tigar Hitris.

Comment

• Ivancho
              CBC Veteran
              • 11.02.2008
              • 199
              • Vracar - Zemun

Hehe izgleda da i mi nesto znamo

Slobodno uzimaj Hitris nema te boli glava

Comment

• sw.brick
                CBC Senator XXL
                • 09.10.2004
                • 8141

Generalno si u pravu, ali ja bih ipak cenio kog sledeceg polovnjaka te stvari
                lepo je da to vrednujes posebno kao kupac, i platis vise nego sto se vrednuje na trzistu. prodavac ce biti odusevljen..
                ali tako nece razmisljati uobicajeni kupac.
                ja samo kazem kako jeste generalno pravilo kod nas.
                volvo
                945 SE turbo lpg
                344 GL lpg

Comment

• zverko
                  CBC Senator XXL
                  • 19.08.2005
                  • 7085
                  • BGD
                  • Audi A4

iam ja sad jedno pitanje. sta znaci "nazubljene" gume i usled cega se to desava?
                  deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• prolupator
                    CBC Senator XXL
                    • 02.09.2005
                    • 3968
                    • Zemun

Nepravilno potrosen gazeci sloj.
                    Usled lose podesenog trapa i vesanja.
                    OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• ljube-kugla
                      CBC Senator XXL
                      • 04.05.2006
                      • 1531
                      • batajnica

najverovatnije potrosenost od ABS-a,to i moj drugar ima problem,uzeo je felne sa dunlop gumama,i vozene su na autu sa velikim nagibom tockova,pa su gume izuzetno ptrosene sa unutrasnje strane ali na sve to nejednako i kad ih je stavio na serisku visinu i normalne nagibe ima utisak kao da vozi na zubcnicima
                      ko na nas krene iz mesta je naje&o
                      a sto nas je vise,jaci smo

Comment

• 206
                        Admin od ispočetka :)
                        • 09.12.2004
                        • 9548
                        • Beograd
                        • 206

Kako izgleda, zbog cega se javlja, koji je to mehanizam koji izaziva i kako se tacno manifestuje "potrosenost guma od ABS-a"?
                        The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• sw.brick
                          CBC Senator XXL
                          • 09.10.2004
                          • 8141

jako zanimljivo pitanje, i mene zanima odgovor kako to ABS kvari gume ?
                          volvo
                          945 SE turbo lpg
                          344 GL lpg

Comment

• ljube-kugla
                            CBC Senator XXL
                            • 04.05.2006
                            • 1531
                            • batajnica

potrosi ih talasasto,svaka druga kocka na gumi je manja,sto je dovoljno za par uzastopnih naglih kocenja i to se pokaze na gumi
                            ko na nas krene iz mesta je naje&o
                            a sto nas je vise,jaci smo

Comment

• X9
                              CBC Senator XXL
                              • 28.06.2005
                              • 3179
                              • Wien-Sabac
                              • RX-8 i X-9

na vecini danasnjih guma svaka druga kocka je manja ali to je zbog smanjenja buke.e sada da se gume neravnomerno trose zbog ABS,to chujem prvi put.gume hoce neravnomerno da se trose ako se voze i sa nepravilnom pritiskom vazduha ili gasa u njima.ali je najcesci uzrok neispravan trap.
                              abs?ne
                              chak zamisli situaciju:
                              kocenje bez abs-a:
                              guma se trosi samo na jednom mestu jer je tocak blokiran i trenje se vrsi samo na jednom delu gume samim tim i skida se sloj sa iste.
                              kocenje sa abs-om:
                              tocak blokira,guma ima trenje za jedan momenat u tom polozaju,abs odradi ,tochak se okrene i guma vec ponovo ima drugu dodirnu tacku sa asfaltom,znachi kontinuirano menja polozaj dodirne tacke sa asfaltom.
                              po meni sa abs-om se bas u situacijama kocenja guma ravnomernije trosi .
                              "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• 206
                                Admin od ispočetka :)
                                • 09.12.2004
                                • 9548
                                • Beograd
                                • 206

Originally posted by ljube-kugla
                                potrosi ih talasasto,svaka druga kocka na gumi je manja,sto je dovoljno za par uzastopnih naglih kocenja i to se pokaze na gumi
                                ABS potrosi gume talasasto...? Kako, molim te objasni? Kako se to trose gume na autu bez ABS-a za razliku od talasastog trosenja koje uzrokuje ABS? Kako izgleda to "talasasto" trosenje i kako si zakljucio da ga ABS izaziva?

Svaka druga kocka na gumi manja i to je dovoljno za par uzastopnih kocenja...? Sta je dovoljno, ne razumem? I sta se desi posle par tih kocenja? Sta se pokaze na gumi?

Konfuznije objasnjenje odavno cuo nisam, te ces morati malo bolje da se potrudis, jer ovo sto pricas, kako objasnjavas i tvrdis neke stvari nema veze sa zivotom i argumentovanim objasnjavanjem, a takve teme mogu samo katanac da dobiju.
                                The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

Working...
                                X