Ranije su gume bilo mnogo bucnije jer su proizvodile mnogo vise trenja a to je zato sto su u sebi imale mnogo vise "carbon black" supstance.
Gume prilicno bucne. postoji li neko objasnjenje!?
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Jedan od efekata koje je ABS ispunio je da upravo sprecava neravnomerno trosenje guma prilikom kocenja.Kada sistem preuzme kontrolu nad kocenjem tocak je i onako u fazi prelaska u blokadu kada bi se gazeci sloj gume ostetio.
kocenje sa abs-om:
tocak blokira,guma ima trenje za jedan momenat u tom polozaju,abs odradi...
Comment
-
-
potrosi ih talasasto
sta ABS ?
cime, kojim mehanizmom delovanja ???
ako se nesto desava po nekoj zakonitosti (ABS ima tacno odredjeni mehanizam, algoritam po kome radi) mora da postoji i objasnjenje uzrocno posledicnih veza.
guma se uopste ne trosi delovanjem ABS, zasto bi se uopste trosila usled sprecavanja kocenja punom silom i klizanja gume ?
talasasta povrsina gazeceg sloja je odavno pripisivana falicnom amrotizeru kao tipicna posledica.
jos od vremena mnogo pre nego sto je uopste izmisljen ABS taj oblik trosenja je poznat sa gumama.
kako to objasnjavas ?volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
posto vidim da vecina ima drugaciju tvrdnju o ovim stvarima,necu vise da komentarisem,iako ja na cetiri auta koja imam u dvoristo na kojima nema ABS gume su jednako potrosene na svima i ni jedna ne bruji u voznji a sve polovne iz uvoza sto sam vidjao imaju ono o cemu sam govorio,ja sa ovim komentarom zavrsavam moju teoriju i tacka.
bez uvreda ali nemam nameru ni sa kom da se svadjam i prepirem,to ostavimo za skupstinu oni su placeni za toko na nas krene iz mesta je naje&o
a sto nas je vise,jaci smo
Comment
-
-
Primjetio sam kod nekih auta(konkretno vectra c) da ostaje tanki trag nakon kocenja punom snagom, cuje se "skripanje" guma u odredjenoj mjeri. Prosjecan asfalt, ljetne gume, auto ima standardno ABS.
A i cuo sam od vulkanizera tu istu pricu "gume pojede abs", iako gume izgledaju ok za barem deset hiljada km....
Comment
-
-
sta ako stavim gume sa sirim kockicama? hoce li onda da ih jede na polovinama? i jos je referenca vulkanizer... prosecan vulkanizer jedva da ima osnovnu skolu, pa tako i izvodi zakljucke."dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"
Comment
-
-
I to sto kazes.
Za tvrdnje koje:
- VEZE sa zivotom i zdravim razumom nemaju
- pokazuju osnovno nepoznavanje automobilske mehanike i mogucih posledica koje one prouzrokuju
- ustanovljuju "cinjenice" bazirane na "licnom misljenju" nepotkrepljene BILO kakvom teorijom
...NEMA mesta ovde. Ovakvim lupanjima dezinformisete obicne korisnike koji su ovde da nesto nauce. Slobodno budite u zabludi, ali da zbunjujete i druge, to tesko.
Lock.
Comment
-
Comment