Servo volan na remontu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by Delkan
    @vuja66
    I sama letva je morala na obradu,ali posto Milan nema masinu nego je nosio kod drugog,znaci ni to onda nije njegova zasluga...
    Strugar radio biksne?

Comment

• blackdelta
      CBC Početnik
      • 21.02.2007
      • 7
      • Vrsac

Eto mene posle popravke !

Majstor je bio u pravu, PUMPA je bila zrela za remont. Uzrok ? Najverovatnije fabricko ili mnogo staro ulje u servo sistemu koje prethodbi vlasnik(ci) nisu menjali. Kada je rastavio pumpu, delovi turbine nisu bili vise okrugli vec elipsasti, bas pojedeni. Tako da je promenio sve pokretne delove u njoj, sastavio je, zamenio ulje u sistemu i . . . niste se vise ne cuje ! naravno volan postao i za nijansu laganiji i precizniji ! Posto se ona vise ne cuje, ponovo sam otkrio stari dobri zvuk Lancijinog zadnjeg lonca !

Inace se na pumpi radilo dva dana, (zato se javljam tek sad) i kostalo me 125 EUR. Znaci "ruke", delovi, dva puta promenjeno ulje zbog sto boljeg ispiranja od opljaka od lose pumpe.

Facit : Ono sto moze zujati jeste pumpa, letva moze smo sisti ( kao busna guma ) i to neki od ventila na servo glavi. Inace prva sumnja u pumpu je meni potekla od clanka o servo upravljanju procitanom u " Auto Svetu " iz 2004 godine. Tamo sam prvi put procitao dijagnozu u zujanju kao znaku u losem stanju pumpe. I ispostavilo se da je tako .

Hvala svima na postovima i zelim sto manje ZZZZZZZZZZ !

Comment

• gavril
        CBC Početnik
        • 06.07.2008
        • 8
        • bgd

Re: Servo volan na remontu

Dal ima neko da mi preporuci dobrog majstora za remont servo pumpe a da nije mnogo skup(Beograd)

Comment

Working...
        X