Bas lepo da si setio da pripremis nesto o "muscle cars". Drago mi je i da je spomenut MOPAR, pojam koji nije Evropljaniima nije bas lako objasniti. "Moparovci" su najzagrizenija auto komuna u USA, vezana za Chrysler grupu, odnosno za delove za doradu muscle cars. Chryslerovi muscle cars su bili na nesto vecem tehnickom nivou od konkurencije (osim mozda Shelby-ja), a kvalitet MOPAR-ovih delova dosta visok i dan danas su jako trazeni. Mozda bi se u Srbiji to moglo porediti za Zastavom i Abarthovim delovima.
Predlog za dopunu: Shelby GT 500 KR (King of the Road) - najekskluzivniji muscle car svih vremena, AMC Javelin/AMX - nesto slabiji, ali izbalansiraniji muscle cars "preminulog" nezavisnog americkog proizvodjaca, vrlo uspesni na trkama. Pontiac Firebird (ipak je to bolji i poznatiji auto od Camara)...Mislim da Dodge Challenger zasluzuje malo vise prostora.
Cobra nije muscle car, ali nema veze neka ljudi citaju...pa cak ni Corvette nije to u pravom smislu reci, to je ikona za sebe.
Predlog za dopunu: Shelby GT 500 KR (King of the Road) - najekskluzivniji muscle car svih vremena, AMC Javelin/AMX - nesto slabiji, ali izbalansiraniji muscle cars "preminulog" nezavisnog americkog proizvodjaca, vrlo uspesni na trkama. Pontiac Firebird (ipak je to bolji i poznatiji auto od Camara)...Mislim da Dodge Challenger zasluzuje malo vise prostora.
Cobra nije muscle car, ali nema veze neka ljudi citaju...pa cak ni Corvette nije to u pravom smislu reci, to je ikona za sebe.
Comment