Mini Morris,MG

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Sasha
    CBC Senator XXL
    • 04.10.2004
    • 4126
    • Novi Sad

www.arcs.org.rs/forum

Comment

• Sasha
      CBC Senator XXL
      • 04.10.2004
      • 4126
      • Novi Sad

MG TF 1500 (1955)

www.arcs.org.rs/forum

Comment

• sasa bg
        CBC Član
        • 18.09.2005
        • 44
        • Belgrade

Imao sam 3 minija, dve hiljadarke i jednog 850. Prvi je je bio Mini 850 oprema od specijala, nabudzen, radio sam mu motor sa prijateljem i rodjakom. Drugog sam restaurirao (malo je presao, ali je karoserija propala), treci je bio u fabrickom stanju. Lepi i posebni automobili.

Pozdravljam kolegu "Alfistu".

Comment

• Sasha
          CBC Senator XXL
          • 04.10.2004
          • 4126
          • Novi Sad

www.arcs.org.rs/forum

Comment

• Mix
            CBC Početnik
            • 09.04.2007
            • 3
            • Beograd

Evo jos jednog ljubitelja Minija

Vec neko vreme razmisljam o kupovini ali posto ja skoro nista ne znam o njegovoj mehanici nekoliko puta su me komentari tipa *to je samo za ljude koji imaju para pa ga voze jednom godisnje i nigde nemas delova za to kad se pokvari a pokvarice se za dva meseca* naterali da se dvoumim i odlazem kupovinu.
            Nadam se da cu ovde saznati nesto vise o njegovom odrzavanju i cenama kako za delove tako i za ceo auto,takodje bi mi dobro dosla preporuka koji kupiti(prvenstveno mislim na motor) i koji su mu najcesci kvarovi,takodje da li mu je moguce ugraditi neki drugi motor(to bi naravno radio majstor)

Comment

• AEROX
              CBC Član
              • 08.02.2006
              • 93
              • Nish

Poz, ja imam minija koga sam dosta sredjivao i koga sam dosta slabo vozio. Sada ga prodajem za ne bash veliku sumu.. Sto se tice delova, nije uopste problem. Sve se moze naci za ok cenu.

Comment

• crazy
                CBC Početnik
                • 12.11.2008
                • 2
                • gm

...

ko god hoce da proda starog mini morisa neka mi se javi. hitno... aaaaa.... plz . obozavam ih. =]

Comment

• sasa bg
                  CBC Član
                  • 18.09.2005
                  • 44
                  • Belgrade

Kada sam trazio neki poseban auto, kao sto je neka starija legenda poput Minija, Bube, BMW-a serije 2... najbolje sam prolazio preko klasicnih pisanih oglasa, zatim usmenih informacija od kolega petrolheads-a, poznanika, prijatelja i dr. o nekom autu koji negde dugo stoji, a treba i prosetati starim naseljima, i biti spreman da ostavis poruku ili pozvonis na necija vrata. Tako sam, pre desetak godina dosao do garaziranog Minija 1000, 1976. u fabrickom stanju. Pre svega strpljenje i najbitnije je da je auto priblizan orginalu, da nije pakovan menjan, prepravljan puno. Srecno!

Comment

• 504zauvek
                    CBC Član
                    • 01.04.2009
                    • 33
                    • serbia

Re: Mini Morris,MG

Kočnice su im rak-rana (bar na starijim modelima), jer imaju neki grozan jednokružni sistem protoka fluida sa glavnim cilindrom potopljenim u posudu za ulje. Menjač i motor dele karter, ali tu nije bilo problema. Moj otac je imao mk2, 1000ccm, 68. god., međutim limarija je bila u očajnom stanju, pa je završio kao izvor delova kod jednog istinskog ljubitelja. Ni manjeg auta spolja - ni prostranijeg unutra. Motori su OK, naš model je imao dinamo umesto alternatora i šiber stakla (kao R4). Pri kupovini otvoriti 4 oči , mada ih ima zaista jeftinih.

Comment

Working...
                    X