Fiat 850 kupe

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • kira
    CBC Član
    • 19.05.2006
    • 25

U pitanju je moj 850 sport coupe. Automobil je iz 69, ima 903ccm i 52ks. Auto je bio uradjen i zavrsen pre dve i po godine i igledao je ovako

i sa druge strane

ali limar nije odradio posao kako treba, automobil je lose pripremljen pre nego sto je ofarban. Tako da je vec posle godinu dana poceo na bubri i truli. Limari (svi koji su radili na automobilu u poslednjih 30 godina) nisu sekli truo deo, vec su preko njega varili novu fleku. Tako da na podu je bilo i po 4 sloja trulog lima. A da nepricam da je zadnji "majstor" vario sa limom od kucista racunara! Tako da je nazalost sav trud oko sredjivanja propao.
    Tako da se automobil ponovo radi, ali iskljucivo uz moje prisustvo kako bi proverio sta se radi. A onda kad se vec mora da radi palo mi je napamet da napravim custom 850 sport i to tako sto je automobil ubacen motor od alfe, tacnije ceo prednji kraj je ukrojen tako da udje u postojecu karoseriju. Ovo je slika sa ubacivanja alfinog prednjeg kraja u fiat

Ideja je da spolja automobil izgleda

tj. da podseca na Fiat 850 - 2000 otc Abart

Trenutni status je:
    Ubacen Aflin prednji kraj u Fiata.
    Rollbar
    Srecena jedna polovina poda. Pod se sece, pravi rostilj i na to ide alu. rebrasti lim.

Treba da se uradi
    Sirenje rubova (Alfin trap je siri za po 5 cm sa svake strane) Stavicu rubove od Golfa I
    Sredjivanje poda i prednih krila
    Menjaje prednjeg trapa i ogibljenja
    Ubacivanje motora i povecizanje menjaca sa rucicom menjaca (motor stoji centralno, odmah iza prednjih sedista, a menjac iza zadnje osovine - tako da poluge moraju da zaobicu motor)
    Ugradjivanje el. podizaca prozora,
    Izbacivanje brava sa vrata (el. otvaranje)
    ....
    sredjivanje enterijera

i jos milion stvari

Konacan cilj:
    Piccolo Ferrari (karoserija Fiatova, srce Alfino)

Comment

• kira
      CBC Član
      • 19.05.2006
      • 25

Sa pocetka teme se vidi kako je automobil izgledao, kupljen je 250 Eura. I za prvo ulaganje potroseno je jos 1500. Za ovo drugo sky is limit

Inace zanimljivo je da sam video slican projekat u toku, u pitanju je cinimi se ubacivanje motora iz Citroena GS u 850. Taj projekat se obavlja na trotoaru u ulici Desanke Maksimovic

Comment

• luci
        CBC Senator XXL
        • 13.03.2006
        • 1103
        • odzaci

znaci sve u svemu tezak posao puno love i jos uz sve to moze da se desi da me zezne los limar.. videcemo sta ce biti samnom

Comment

• starac vujadin
          CBC Senator XXL
          • 27.08.2005
          • 2617
          • Stari grad

Baviti se klasicima u Srbiji podrazumeva puno truda, muka i nerviranja. Tako je i na zapadu, ali ovde je jos teze. Ali, ipak, ako neka kola mogu da se nadju i odrade ovde to su Fiati. Naravno, i ovde postoje ljudi koji znaju da odrade neki posao, ali treba pripremiti teren i novac.
          Fiat 850 coupe je dobar za pocetak, posle ces pozeleti nesto drugo. 850 spider moze da se nadje i ima par originalnih komada. Ostali su doziveli neke "frankenstajnovske" promene i daleko su od originala ili ih je pojeo zub vremena.

Comment

• luci
            CBC Senator XXL
            • 13.03.2006
            • 1103
            • odzaci

mene zanima odakle da pocnem da trazim, ne mogu bas tek tako da lutam... pa kad naidjem na nesto odlucicu da li vredi da se ulazi u to ili ne

Comment

• kira
              CBC Član
              • 19.05.2006
              • 25

Kad sam pocinjao da vozim moj auto je bio fica, a mastao sam kako bi bilo super da umesto fice imam 850 sport kupe. Tako da je ta ljubav pocela od prvih vozackih dana i traje vec 15-tak godina.
              Pre par godina sam shvatio da bi mogao sebi da priustim jos jedan automobil koji bi radio sebi za dusu. Od tog prenutka sam jednostavno cekao da se pojavi takav automobil na halo oglasima. Jer automobile koje sam nalazio po gradu, vlasnici ili nisu hteli da prodaju ili su ih previse cenili. Tako da se znalo svaki ponedeljak i cetvrtak u 9 ujutro pravac sajt halooglasa i trazi.

850 je automobil za sopstveno zadovoljstvo, nemoj racunati da ces prodajom izvuci pare koje ulozis u njega. Taj auto se radi iskljucivo za sebe.

Ja sam napravio neku listu u glavi automobila koje bih voleo da imam.
              Fiat 850 Sport Coupe
              Fiat Spider
              Fiat 128 Sport
              Fiat 1300
              Opel GT
              Triumph Spitfire
              VW 1303
              Citroen DS - Ajkula
              Citroen Spacek
              Mini - imao

Comment

• gt junior
                CBC Član
                • 08.09.2005
                • 41
                • NOVI SAD

Comment

• luci
                  CBC Senator XXL
                  • 13.03.2006
                  • 1103
                  • odzaci

jel to tvoj daj neko slovo u kakvom je stanju...

Comment

• gt junior
                    CBC Član
                    • 08.09.2005
                    • 41
                    • NOVI SAD

Evo slika Fiata!Jos nisam nista radio na njemu jer radim Alfu GT Junior pa nisam odlucio sta cu pre.Auto je u originalnom stanju fali samo znak na prednjoj haubi.Sto se tice sredjivanja ne planiram nista radikalno ,radice se spustanje glave,poliranje u**** i izduva veci dvogrli karburator i to je otprilike to.Trazim felne za njega 13"-ke 6J pa ako neko prodaje ili zna gde ih mogu nabaviti neka javi.

Comment

• luci
                      CBC Senator XXL
                      • 13.03.2006
                      • 1103
                      • odzaci

a da ga prodas meni da ga ja sredim.. ti vec radis alfu

Comment

• HEMI 426
                        CBC Senator XXL
                        • 23.12.2005
                        • 1833
                        • Novi Sad -United States of Liman

Stvar je u tome sto je Fiat daleko realniji projekat od Alfe. Fiat je kompletan, bez rdje ( ili bez mnogo rdje, nisam imao prilike da mnogo zagledam ), mehanicki ispravan. Koliko sam ja razumeo GT Juniora, restauracija nije najveci deo posla nego je to tuning, odnosno, modifikacija. Lako ce on srediti limariju, dovesti u red enterijer, pod i trapove, ali covek se interesuje da napravi Abartha od njega. Iako sam to rekao pre, recicu ponovo...ima svu nasu pomoc!

Vidimo se!

Comment

• gt junior
                          CBC Član
                          • 08.09.2005
                          • 41
                          • NOVI SAD

Auto nije na prodaju jer sam ga cekao dve godine a i jako mi se dopada.Sto se tice Hemijevog posta ,necu praviti Abartha od njega nego cu pokusati da uradim laksi tjuning motora i truditi se da sve ostalo ostane u originalnom stanju.

Comment

• luci
                            CBC Senator XXL
                            • 13.03.2006
                            • 1103
                            • odzaci

ma nisam ni mislio da je na prodaju zezam se ja ....

Comment

• g60
                              CBC Senator XXL
                              • 20.10.2006
                              • 1011
                              • Vrachar je majka ;)

Drugar je imao do pre par godina fiata 124 sport coupe sa dve sive strafte preko krova (moje maslo) i kada ga je prodao, bukvalno je pomeo trule komade sa trotoara metlom... Posle nekoliko meseci ga je zvao lik da ga otkupi nazad za 200 evra mislim... Raspao se skroz.

Ja sam pre 5-6 godina jurio spajdera cabrio i naisao na nekoliko katastrofalno trulih primeraka pa sam digao ruke.

Zna li neko dal ima neki Fiat topolino 500 A ili B, na prodaju u bilo kakvom stanju?
                              Hvala svima.

Comment

• djape1977
                                CBC Senator XXL
                                • 08.03.2008
                                • 401
                                • bg
                                • fiat 132 i lada 2103

novi farovi za 850 sc, kome treba na pp

Comment

Working...
                                X