Ford Capri

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Bivan
    CBC Član
    • 19.02.2008
    • 13
    • Kikinda

Sto se tice kljesta, sve ce biti uredu, samo da kupim gumice. A sto se tice glave sve to lepo zvuci, i voleo bih da ima toliko snage. Danas sam tek saznao da u glavi nema vodjica, nego se kupuju ventili u specijalama, nadam se da sam upravu. Da li znate neku prodavnicu u kojoj bi to mogao da nabavim. Obisao sam ovde po kikindi sve i nisam mogao da pronadjem, jako su slabi ovi sa delovima, samo yugo, lada ...

Van, sad danas cu ici u garazu pa cu videti koja strana mi fali, pa mi posaljes na PP koliko ti tu lajsnu cenis, uostalom cemo se dogovoriti.
    Hvala na informacijama. Cujemo se kasnije, a sto se tice slika trnutno nemam aparat (a mob i je shit ), moracu da nabavim nesto.
    Pozdrav.

Comment

• Van
      CBC Senator XXL
      • 16.02.2007
      • 1425
      • Nbgd

Lajsnu dobijes , za dz.
      Ta glava nema kalasicne vodjice , zato sto je od gvozdja . Mogu da se razbuse rupe i stave vodjice ili da se kupe ventili sa sirim stablom . Nesto kao specijala za klipove . Glavu sredi malo , obrusi sve ostre ivice u kanalima i zaobli ih . To traje jedno 4-5 sati , sve zajedno sa skipanjem i montazom ventila . Veruj mi to ti je najeftiniji nacin da osetis da auto ide bolje . Imam knjigu u pdf-u kako se tuniraju fordovi ohc ( pinto ) motori . Sve je lepo opisano i slikam podkrepljno sta trebas da radis .
      ...zivi , Franjo je ziv !!!

Comment

• Van
        CBC Senator XXL
        • 16.02.2007
        • 1425
        • Nbgd

Obecao sam slike .
        Danas sam vratio motor u kola posle 8 godina !!!
        Mislio sam da ce biti veca zahebancia , ali sve sam zavrsio za 20 min . Koliko je sve lakse kada nema menjaca .
        Posto mu stavljam petostepeni menjac , a tu idu neke modifikacije , nisam stigao i menjac da montiram

Comment

• 911s [SK]
          CBC Senator
          • 21.11.2007
          • 242
          • Beograd

Daj još neku sliku enterijera, deluje vrlo zanimljivo.

In those early days the Golf only had one serious rival - Ford's XR3, which was just as fast and handles just as well. It was the same size as a Golf, and about as a same price, but the drivers - they were completelly different...

Comment

• Van
            CBC Senator XXL
            • 16.02.2007
            • 1425
            • Nbgd

Auto je mnogo lep . I iznutra i spolja . Enterijer mu je jedna od meni najlepsih u kojima sam sedeo . Uradjen je u plavo - tamno braon kombinaciju sa homiranim detaljima i mesnatim tapacirunzima .
            E sada ne znam da li sam ja pristrasan ili je auto stvarno prelep . Inace izgled mu nije jaca strana u odnosu na preformanse . Ide za 8 sec do 100 km/h

Comment

• starac vujadin
              CBC Senator XXL
              • 27.08.2005
              • 2617
              • Stari grad

Jedan od mojih najomiljenijih trkackih automobila - Zakspeed Capri turbo Gr.5...izaziva strah i preko slika, a mogu samo da zamislim kako je to izgledalo na pisti...kako su to bile dobre trke...

Comment

• Van
                CBC Senator XXL
                • 16.02.2007
                • 1425
                • Nbgd

Juce popodne sam ugradjivao menjac u kaprija . Stavio sam mu petostepeni od siere xr4 . Menjac je zakacen za motor , ali nije i za nosac posto je na drugom mestu pa moram da prepravlajm postojeci nosac ili pravim nov .

Comment

• Van
                  CBC Senator XXL
                  • 16.02.2007
                  • 1425
                  • Nbgd

Ljudi imam problem . Ne mogu da nadjem parce el. instalacije koje ide na + klemu . Ima samo onaj debeli kabl koji ide na alnaser , ali nema nista sto se spaja sa klemom ili permanentnim plusom na alnaseru . Posto je proslo mnogo godina od kada sam to skidao sa kola , ne secam se kako je bilo povezano , da li sam izgubio neko parce instalacije ili sam lud . Dzek na alterntoru ima sve tri spulne , a instalacija je u fabrickom budziru ... A dela ka + klemi nema

Comment

• Bivan
                    CBC Član
                    • 19.02.2008
                    • 13
                    • Kikinda

Probaj ovde.

http://www.autozone.com/az/cds/en_us/09 ... oPages.htm

http://www.ford-capri.fsnet.co.uk/white ... nition.htm

Poz.

Comment

• 911s [SK]
                      CBC Senator
                      • 21.11.2007
                      • 242
                      • Beograd

In those early days the Golf only had one serious rival - Ford's XR3, which was just as fast and handles just as well. It was the same size as a Golf, and about as a same price, but the drivers - they were completelly different...

Comment

• Van
                        CBC Senator XXL
                        • 16.02.2007
                        • 1425
                        • Nbgd

Gde si slikao ovaj zuti ?

Comment

• 911s [SK]
                          CBC Senator
                          • 21.11.2007
                          • 242
                          • Beograd

Originally posted by Van
                          Gde si slikao ovaj zuti ?
                          Bilo okupljanje oldtimera kod Saobraćajnog u subotu prepodne. Pričao sam malo sa čovekom, 2.0 V6 je unutra, sveže sredjen, ofarban i registrovan, 78. godište.

Comment

• Van
                            CBC Senator XXL
                            • 16.02.2007
                            • 1425
                            • Nbgd

Originally posted by laki
                            Nasao sam juce u halooglasima caprija 2 1.3 1976 god, naravno odmah pozvao, covek kaze da nije los, motor pali, limarija solidna, u svakom slucaju kompletan trazi 400eur, ali nije fiksno, sta vi mislite o tome, malo me odbija 1.3 ja trazim 1.6

Izes motor , baci ga odmah cim ga kupis , i stavi neki zetec , i kapri ima da leti i a da trosi menje nego taj 1.3 . Covek ti u halo oglasima prodaje 1.6 za 70e .

Comment

• Van
                              CBC Senator XXL
                              • 16.02.2007
                              • 1425
                              • Nbgd

Pa u halo oglasima . 100 e je plafon za ohc motor . Ko trazi vise moze samo da saceka rome da mu daju 500 din za staro gvozdje .

Comment

• kresa capri
                                CBC Veteran
                                • 27.01.2008
                                • 110
                                • kladovo

capri za 400 evra? to je djabe odma ga pazari a sto kaze van lako ces naci drugi motor

Comment

Working...
                                X