Pozdrav ljudine Uskoro cemo biti kolege. Trenutno imam ''B'' kategoriju a uskoro cu da polazem za ''C''. Sledece godine cu upisati opet srednju skolu Vozac motornog vozila pa cemo da vozimo kamione.
Sloboda i divljina, nesputanost i zivot van formalnih drustvenih okvira.
Tako nekako Otici cu ovih dana do skole da vidim sta i koliko se doplacuje. Jedna auto skola mi je favorit jer tamo imaju Merca 1213. http://www.ffbkomerc.co.yu/images/truck ... age009.jpg
Meni deluje veci od Atega kojeg svi imaju.
Sloboda i divljina, nesputanost i zivot van formalnih drustvenih okvira.
aleker jer znas kako se 1213 smori u brdu salu na stranu ali stvarno u auto skolama sto kaze milord za c kategoriu samo sto nestave putnicka auta mislim po gabaritima
milorade ovo sam ja vozio sad sam trenutno na drugom radnom mestu u firmi a sto se tice 1213 vozio sam turu za podgoricu 800kg semafora sa 1213 samo sto me bicikla nije pretekla uz put, ja sam mirko
Koliko je tesko voziti u rikverc takvu prikolicu sa 3 osovine pozadi i duplim tockovima?
Koliko tona ovde vuces?
Ma ja se divim ovim starijim vozacima koji su vozili takve masine,pa pre je sleper imao 180-200 konja,toliko sad imaju neki kombiji.Treba to voziti do Crne Gore i nazad i ne spaliti kocnice.
da iveko trakker ima 380ks i zf menjc sa 4+4 brzine + pomocne , nije tesko voziti ovu prikolicu u rikverc za svaku prikolicu ili polu prikolicu je bitnjo da je povozna odnosno da prati vucno vozilo kad je prikolica povozna onda nema problema sa rikvercom. Da pojasnim prikiolica nije povozna samo kada je udarana izuzetno uvijena sasija itd. Kod ovakvih tereta kao na slici je jako bitno da kad se vozi prikolica u rikverc da se neprave ostri manevri u rikverc vec sto blazi jer u protivnom pucaju osovine zbog velikog torzionog uvijanja.Sto se tice tereta nema bas tacnih podataka zato sto beton varira sa tezinomn u zavisnosti od vlaznosti betona ali odstupanja su od500 do 1000 kg. Na kamionu je oko 19t a na prikolici oko 32 t.Kamion je prazan tezak 15 t a prikolica 6800 i to je sve ukupno 72.800 t na tockovima. Sto se tice ovih matorih sofera to je bila muka ja pripadam ovoj generaciji mladjih sofera ali mi se tast penzionisao u ratku mitrovicu na specialnim teretima 40 god staza pa mi je pricao o njihovim mukama u trnsportu
Aleker slazem se sa tobom sto se tice 1213 treba poceti ucenje voznje teretnjaka na sto vecim i sto tezim kamionima za upravljanje ja sam ucio voznju na daicu sa duplim kvacilom u saltanju i medju gasom u spustanju brzina iz vece u manju
Comment