Predlazem da se na ovom delu foruma, da bi ovaj deo foruma bio u rangu sa ostalima (npr. sa http://www.tovornjak.net ne reklamiram ga samo navodim primer) otvori neka tema, u koju bi se slivali podaci o nekadasnjoj ex-yu proizvodnji teretnih motornih vozila i autobusa, koja moramo priznati je bila kompetentna sa ostalom evropskom konkurencijom kako po kvalitetu, dugotrajnosti, ceni... Znaci da se ubacuju slike TAM-ova, FAP-ova, kako solo kamiona, tako i tegljaca, zatim zagrebacke tvornice karoserija (ne znam tacan naziv, znam samo da je postojala tvornica u Zagrebu), Torpedo Rijeka, Ikarbus, nekadasnji Ikarus, cini mi se, ispravite me ako gresim, Zastava kamioni, zatim ona fabrika autobusa iz Novog Sada da li Neoplan ili Neobus, stalno brkam itd. I uz slike neke tehnicke podatke, bilo bi pozeljno. Ko zna naravno. Kako o kamionima, tako i o odredjenim sklopovima istih. Ne bi bilo lose ni da se pokrene neka tema o istorijatu ex-yu tvornica karoserija, motora (moze i o IMT, IMR...) i teretnih motornih vozila i ostale pratece opreme.
I imam jos jedno pitanjce: da li ste ikada uzivo videli neki TAM-ov tegljac, i zasto su toliko retki kod nas, tj. bolje receno nijednog uzivo nisam video za svog zivota, a nasao sam da se prodaje jedan u oglasu davno. Sumnjam da je u pitanju kvalitet. TAM 331 T17 bruka kako izgleda, i 190 T15 isto. Cazma trans ih je koristila, ali jos nisam imao priliku ama bas nijednog TAM-ovog tegljaca uzivo da vidim. Inace, veliki sam ljubitelj TAM-a, posto izgledaju izuzetno robusno i sto bih ja rekao kao prave "kamioncine". Dajc je to
. I FAP-a naravno. A i RABE mi se svidjaju itd itd...
Pa da pocnemo, ako nemate nista protiv
:

I imam jos jedno pitanjce: da li ste ikada uzivo videli neki TAM-ov tegljac, i zasto su toliko retki kod nas, tj. bolje receno nijednog uzivo nisam video za svog zivota, a nasao sam da se prodaje jedan u oglasu davno. Sumnjam da je u pitanju kvalitet. TAM 331 T17 bruka kako izgleda, i 190 T15 isto. Cazma trans ih je koristila, ali jos nisam imao priliku ama bas nijednog TAM-ovog tegljaca uzivo da vidim. Inace, veliki sam ljubitelj TAM-a, posto izgledaju izuzetno robusno i sto bih ja rekao kao prave "kamioncine". Dajc je to

Pa da pocnemo, ako nemate nista protiv

Comment