Mesto za druženje i razmenu mišljenja [Arhiva]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Milorad90
    CBC Senator XXL
    • 26.07.2007
    • 975
    • Beograd

Odg: Mesto za druzenje i razmenu misljenja

Da, da, vidjam ih cesto po Vojvodini, danas u Beloj Crkvi jedno 6-7 komada, crveni manovi sa manjom kabinom, klotare od kamiona i par tgx xxl kabina. Ima ih i u Celarevu, tovare voce, voze za Rusiju.

Nasi ce tek stojati. Gledam euro 5 kamione voze repu, nase tablice, daj sta das, samo da plate ratu za kamion. Isto tako vidjam i hrvate sa bivsim pevecovim volvoima, voze repu, akaju te kamione po njivama, tuga...

Comment

• saulin
      CBC Veteran
      • 25.10.2009
      • 180
      • srbistan

ta ruska firma ima kazu na hiljade kamiona imaju otvorene firme i u ukraini a otvorice i kod nas sediste,dobro placaju a bice onda posla za nase vozace.ovcica

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Nadam se da gresim, ali tesko da ce Rus nekom drugom dobro da plati.Ne placaju ni hjihove vozace nesto posebno a kamoli nase.Jos jednom kazem....verovatno gresim, ali...
        You can run, but you can't hide.

Comment

• Milorad90
          CBC Senator XXL
          • 26.07.2007
          • 975
          • Beograd

Normalno da nece, znaju oni vrlo dobro kolike su ovde plate, niko nije lud da te plati vise.

Comment

• saulin
            CBC Veteran
            • 25.10.2009
            • 180
            • srbistan

magnit je firma od 7.000 kamiona,na granicnim prelazima nema vise maltene nasih hladnjaca vise samo rusi voze,nema vise ni mišpedovih hladnjaca ni ostalih,znaci uzeli su sav posao za prevoz iz srbije za rusiju a otvaraju firmu sa 100kamiona i kod nas za pocetak tako mi je rekao njihov vozac kada smo pricali,a i dobro placaju jer se njihovi vozaci ne zale,bice posla i za nas vozace onda malo vise jer imaju samo nove novcate manove kamione,a daj boze da otvaraju kod nas sa najmanje 1000kamiona jer bi svi vozaci nasi presli da voze za njih.

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Da li ste videli Ruske vozace na sta lice kad izadju iz kamiona???
              Kakva je odeca na njima?
              Kakva im je unutrasnjost kamiona?
              Kakvi su oni kao ljudi.....mozda "Turobni i mracni" (citat iz jednog dela filma "Transporter")?

Rus nikada nije dobro placao, niti ce.Njihovi vozaci imaju sasvim sigurno malo vece plate, ali ovde kod nas...taj novac je ispod nasih zarada.

Mnogi se grdno varaju ako misle da ce od Rusa biti bolje.Ovde u Srbiji, ima mnogo jacih, vecih i boljih (stranih) transportnih firmi pa i dalje nije tako idealno.

Mozda ja gresim, ali procitajte sta je Siera napisao....koliko se zadnji put zadrzao u Rusiji (u pitanju je sajt "Teretna vozila.com").
              Gospodo vozaci....24 dana.I upitajte Sieru, koji ima svoje kamione, koja mu je zarada.A onda se sracunajte pa vidite koliko bi nas vozac zaradio na toj turi...a opet...koliko zaradjuju Rusi.

Pre mozda godinu dana je ovde bilo price o sindikatu, sta bi trebalo da se uradi da svi zivimo kako treba ali to nije zazivelo.Kada ce nam biti bolje, to jedino Bog zna.Kako cemo se izvuci iz svega ovoga, opet "ovaj gore" zna.

Ali sasvim sigurno, Rusi nas nece izvuci iz ovog sranja.Oni su u mnogo vecem.

Comment

• Milorad90
                CBC Senator XXL
                • 26.07.2007
                • 975
                • Beograd

Sto se tice sindikata, uzeo sam letak na jednom istovaru, ima i broj telefona. Mislim da mi je jos u kamionu pa cu vam napisati broj ili slikati taj papir pa da vidite o cemu se radi. Uglavnom neko je vec krenuo u tu pricu.

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Odlicno Milorade.
                  E sad, pitanje je kako ce vozaci reaogovati na sve to.S' obzirom da je ovo Srbija, bojim se da godisnje clanarine ne budu previsoke....i sta ce sve obuhvatati, tj. kakve ce beneficije vozaci imato od toga.

Ali dobro, da se makar nesto malo preokrene.

Comment

• Siera
                    Cbc Senator
                    • 09.11.2009
                    • 1365
                    • Čačak
                    • Stralis

Možda znam Ja malo više, priča da će Magnit otvoriti firmu je ne buloza to je jedna od priči koje kruže godinama na ovim prostorima te dolazi Wili Betz pa dolazi Pevec pa dolazi Arceze pa dolezi ne znam ni sam više ko ispalo je da niko nije došao. Od firmi koje imaju neke veze sa inostranstvom bio je Viator zna se šta je bilo sa njima, Messer oni ljudi rade neki sasvim drugi vid transporta, Hoyer opet ništa značajno, Hodlmayer ima par kamiona a bila je uka buka stotine kamiona itd tako da ne nasedajte na priče a osim toga nisu nam ni potrebni na ovim prostorima sasvim je dosta makedonaca, slovenaca Magnita, Kiselnikova itd. Od svega je tačno da su kupili 1700 Manova i ne znam koliko Schmitz hladnjača i nešto Volva
                    Red Bull daje krila al zato rakija daje quatrro

Comment

• saulin
                      CBC Veteran
                      • 25.10.2009
                      • 180
                      • srbistan

na vatinu nema skoro ni jedna hladnjaca nasa sve MAGNIT voze,spustili su cena prevoza i samo voze to je prava istina,kazu to je putinova firma a srecem ih svugde na nasim putevima i na skoro svim terminalima gde idem a to je prava istina

Comment

• Milorad90
                        CBC Senator XXL
                        • 26.07.2007
                        • 975
                        • Beograd

Neka spustaju, samo napred, dok ceo transport ne ode u tri lepe, a nadam se da ce to biti sto pre. Muka mi je vise ovih prica i ovih smesnih cena prevoza. Samo obaraju cene a gorivo ide gore, a posao je takav da ti uvek treba sto novije i bolje vozilo, sve manje i manje ostaje gazdama, automatski i vozacima...Dokle ce ovako biti ja ne znam.

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Pa bice ovako dok (kao sto si rekao) ne ode sve u tri lepe...a onda, videcemo.
                          Sad je problem sto jos nismo na dnu....jer kad odes na dno, vise nemas gde osim gore... na vrh.
                          Mada je u ovoj nasoj Srbiji sve moguce.

Comment

• Siera
                            Cbc Senator
                            • 09.11.2009
                            • 1365
                            • Čačak
                            • Stralis

Originally posted by saulin View Post
                            na vatinu nema skoro ni jedna hladnjaca nasa sve MAGNIT voze,spustili su cena prevoza i samo voze to je prava istina,kazu to je putinova firma a srecem ih svugde na nasim putevima i na skoro svim terminalima gde idem a to je prava istina
                            Ne pricaj gluposti mada na forumu moze da se pise sta hoces osim psovki vredjanja itd. Toj firmi transport uopste nije osnovna delatnost. Njihova osnovna delatnost je trgovina i osim toga oni voze svoju robu koju su kupili ovde u Srbiji pa stoga imaju pravo da to i rade. Ne znam jel naj uputnije pominjati necije vlasnistvo. Pisi sto tacno znas. Tacno je da ovde dolaze i voze svoju robu. To sto pricas o nekom granicama i da nema nasih kamiona je obicna prica rekla-kazala
                            Red Bull daje krila al zato rakija daje quatrro

Comment

• saulin
                              CBC Veteran
                              • 25.10.2009
                              • 180
                              • srbistan

pa i nije rekla kazala nego je prava istina,tamo sam maltene svaki dan i znam da milšped i svi ostakli koji voze za rusiju vriste,MAGNIT je kompletan posao preuzeo i tako i treba i za tim sto pisem i stojim svidelo se nekom ili se nesvidelo,ziva istina

Comment

• saulin
                                CBC Veteran
                                • 25.10.2009
                                • 180
                                • srbistan

Originally posted by Siera View Post
                                Ne pricaj gluposti mada na forumu moze da se pise sta hoces osim psovki vredjanja itd. Toj firmi transport uopste nije osnovna delatnost. Njihova osnovna delatnost je trgovina i osim toga oni voze svoju robu koju su kupili ovde u Srbiji pa stoga imaju pravo da to i rade. Ne znam jel naj uputnije pominjati necije vlasnistvo. Pisi sto tacno znas. Tacno je da ovde dolaze i voze svoju robu. To sto pricas o nekom granicama i da nema nasih kamiona je obicna prica rekla-kazala
                                sada me jos i vredjas da pricam gluposti to nije lepo jer ja tebi to nisam rekao,ali nema veze.

Comment

Working...
                                X