Mesto za druženje i razmenu mišljenja [Arhiva]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Znaš li ti koliki je most u Bratislavi, tamo stane dva batoljona ispod
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Ljudi stvar je hitna i zahebana....malopre sam vam rekao da sam ostao bez grejanja.To je tacno ali isto tako mi u isto vreme ne rade ni brisaci a ni svetla.Znaci sve je isto.Dok je kombi upaljen, ne rade ni farovi, ni brisaci, ni grejanje.Kada ga ugasim a ostavim na kontaktu sve to radi ok.

Sta da radim sad?

Driver sta mislis da li i dalje da pokusam ono sto si mi predlozio?
      You can run, but you can't hide.

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Svi noviji auti imaju opciju da kad pali auto pogasi sve što ne treba a to su svetla, grejanje itd.. možda tu u zeki leži grm,...

https.autogas.rs

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Evo ljudi moji....kao prvo da vam zahvalim svima sto ste se trudili zbog mene.
          Hvala vam mnogo.

Problem je resen.
          Cuo sam se sa jednim majstorom (naravno iz Srbije ) i rekao mi je da je u pitanju kontakt brava.
          Citiram ga..."
          "Kada je kombi upaljen, pokusaj da okrenes kljuc malo na levo, ali pazi da ti se ne ugasi"
          To sam uradio i sve je u momentu proradilo...i farovi, i brisaci i ventilator.

Ljudi, jos jednom, mnogho hvala.

I naravno nastavljamo tamo gde smo stali.....a stali smo kod mosta.

Dora...a zasto se ti toliko interesujes oko mosta u Bratislavi....sumnjiv si ti meni....a i onaj tvoj pajtos Siera.
          Nesto nameravate....priznaj

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Sad više ne, ali sam nekad davno dosta puta prelazio preko njega pa se sećam

https.autogas.rs

Comment

• driverxl
              CBC Senator XXL
              • 03.06.2011
              • 560
              • Srbija
              • karuce

Originally posted by Pro FX-Sniper View Post
              Ljudi stvar je hitna i zahebana....malopre sam vam rekao da sam ostao bez grejanja.To je tacno ali isto tako mi u isto vreme ne rade ni brisaci a ni svetla.Znaci sve je isto.Dok je kombi upaljen, ne rade ni farovi, ni brisaci, ni grejanje.Kada ga ugasim a ostavim na kontaktu sve to radi ok.

Sta da radim sad?

Driver sta mislis da li i dalje da pokusam ono sto si mi predlozio?
              ...e brate izvini molim te, tek sam sada video poruku i vidim da si resio problem i da je ipak dobro detektovan problem.Svakako,zbog nekih buducih zezalica,probaj i onu varijantu,to ti je barem lako,nista ne mozes izgubiti ali ces dobiti iskustvo vise koje ce tebi ili nekome drugome,mozda opet zatrebati a licno mislim da ce i na tu varijantu raditi dobro jer eliminises bravu,` a tako i problem koji ti se javlja.Sutra drug moj kod majstora i menjaj to,nije neki trosak a moze da ti napravi belaj.Srecno ti bilo i laku noc sniperu.

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Driver mnogo ti hvala.
                Laku noc.

Comment

• Siera
                  Cbc Senator
                  • 09.11.2009
                  • 1365
                  • Čačak
                  • Stralis

Originally posted by Pro FX-Sniper View Post
                  Gde ste ljudi sta se radi?
                  Evo me i dalje sam u Bratislavi i imam jedan problem...meni cak sta vise i smesan.Pre dva sata upalim kombi i ukljucim grejanje kad ono nista.Kada iskljucim kombi i kada je na kontaktu onda ventilator duva, ali cim upalim kombi ventilator prestane.Zna li iko sta se desava.Nesto je do struje, ali sta.

Posmrzavase mi se ove devojke nazad u teretnom delu...celu noc sam ih grejao ali jbg....ko ce vise
                  Pretpostavio sam da brava ima udela u tome ali prvobitno nisi pominjao svetla,brisače. Pomenuo si devojke i grejanje pa sad ne znam....
                  Red Bull daje krila al zato rakija daje quatrro

Comment

• Franjo
                    Banovan
                    • 14.08.2009
                    • 2831
                    • Inđija - Beograd
                    • Renault megan II res

Originally posted by driverxl View Post
                    ... Svakako,zbog nekih buducih zezalica, probaj i onu varijantu, to ti je barem lako, nista ne mozes izgubiti, ali ces dobiti iskustvo vise, koje ce tebi ili nekome drugome,mozda opet zatrebati, a licno mislim, da ce i na tu varijantu raditi dobro, jer eliminises bravu, a tako i problem koji ti se javlja.
                    To mi liči, na ONAJ vic, o ONOM, u vezi ONE stvari... Kako će ONA VARIJANTA koristiti drugome, kad si je javio na PP?

I mene je prevarilo, što u prvom postu nije radio ventilator! Ipak je stvar u lošem kontaktu u bravici. Moguće je, da je samo olabavio neki zavrtanj, usled potresa i duge upotrebe.

Comment

• driverxl
                      CBC Senator XXL
                      • 03.06.2011
                      • 560
                      • Srbija
                      • karuce

.....da malo pojasnim u vezi ONA VARIJANTA,ONO,OVO ,naime,sniperu sam se javio putem sms i rakao sta ja mislim da jeste problem,a onda i pokusao da mu objasnim sta mu valja ciniti i probati da bi znao i bio sigurica da je brava u pitanju ali i da mu to proradi.Uradio sam na taj sms nacin jer iako to jeste vrlo prosto odraditi narocito odavde iz tople sobe,ipak sam mu ja na siroko i na dugacko objasnio kako i sta da uradi i pokusa da resi problem.Nista vise i nista manje od toga jer je muka kad' si sam,u kombiju, negde u p.m.i to u sred zime,kad' su mrazevi, a ti imas problem.Nije lako ali je sve dobro kad' se dobro zavrsi i izvinjavam se svima ako sam nesto ili negde pogresio.

Comment

• driverxl
                        CBC Senator XXL
                        • 03.06.2011
                        • 560
                        • Srbija
                        • karuce

......da ne bude nedoumica,vrlo prosto sam coveku rekao da prema onom sto je napisao (ventilator grejaca radi na kontaktu,ne radi kada se startuje motor), da je verovatno brava u pitanju i da to proveri laicki na sledeci nacinosto auto pali,neka ga startuje i zaleti negde i da tako pod tim nekim manjim zaletom,ugasi motor,ponovo da kontakt,ukljuci ventilator a vozilo dalje upali kao na gurku, bez diranja kontakt brave.Kvacilo,druga ili treca ,auto upali i ako ventilator i dalje radi,ostaviti tako da se greje,a to onda znaci da je sigurno riknula brava ,te da pod hitno istu treba zameniti da mu ne napravi neki veci i gori belaj.Ende.

Comment

• Franjo
                          Banovan
                          • 14.08.2009
                          • 2831
                          • Inđija - Beograd
                          • Renault megan II res

Originally posted by driverxl View Post
                          ... ali je sve dobro kad' se dobro zavrsi.
                          I, nisi nigde pogrešio! Veoma promućurno, al` da je bravica zaista riknula, ne bi ni ta caka funkcionisala, jer je u pitanju napajanje kompletne elektronike i elektrike. Dobro, malo razbibrige i da ne smaram veselo društvo. Ciao!

Comment

• driverxl
                            CBC Senator XXL
                            • 03.06.2011
                            • 560
                            • Srbija
                            • karuce

...pa porazmisli malo u vezi te tvoje tvrdnje jer,nije bio prekid u napajanju bravice obzirom da je auto palio preko bravice a ostalo ostavljam tebi da porazmislis, koliko jesi ili mozda, koliko nisi u pravu.Mislim da nisi dobro citao prethodne postove i da unapred donosis pogresne zakljucke,ali nije problem,na ovoj su strani su svi postovi .Ajd'

Comment

• Franjo
                              Banovan
                              • 14.08.2009
                              • 2831
                              • Inđija - Beograd
                              • Renault megan II res

Ako startuje na ključ, to je jedna pozicija u kojoj periferni uređaji nemaju nikakvu ulogu. Tek, nakon starta, dobijaju releji napon, prema shemi el. instalacije: svetla, brisači, ventilatori i ostalo. To je pozicija, kad se da kontakt. Šta je rešilo problem? Malo pomeranje ključa, jer je negde slab kontakt. Slične kvarove sam popravljao, pa znam o čemu govorim. Kad se priđe bravici i konektorima, videt će o čemu se radi.

Ne kažem, da je bravica 100% ispravna, ali ponekad je problem i u ključu. Ako imate drugi (rezervni) ključ, manje pohaban, probajte sa njim.

Comment

• driverxl
                                CBC Senator XXL
                                • 03.06.2011
                                • 560
                                • Srbija
                                • karuce

....zaista ne sumnjam u tvoju strucnost ali mi tvoje tri prve recince kao laiku,nisu bas najjasnije i cini mi se da si bespotrebno zakomplikovao i komplikujes potpuno prostu stvar koja je vecini koji su makar jednom rasturili neku kontakt bravu, nesto malo jasnija ali dovoljno da shodno i takvom laickom znanju, pokusaju da pomognu coveku u nevolji.Tvoje naknadno delenje lekcija i pokusaj "solenja" pameti,po mom dubokom ubedjenju, nikako ne spada u deo onih dobrih namera i saveta za koje se kroz postove,makar deklarativno zalazes.Ako znas tu materiju, onda pomozi onda kada treba ili nam kao strucnjak iz te oblasti,objasni za kasnije sve moguce uzroke takvog problema, naravno i nacine na koji cemo isti otkloniti ako jos nekoga nesto slicno zadesi na putu.Ovako,sa ovim delenjem packi,neces daleko dogurati ni ti a niti mi sa tobom,cak ni deklarativno. Nemam ni nameru ni razloge za bilo kakvo pravdanje bilo kome,ali nas nekoliko smo se odmah odazvali da pomognemo coveku u nevolji,ovako na daljinu shodno nekom svom znanju i iskustvu bez ikakve zelje za nekim pametovanjem,dokazivanjem i pokazivanjem.Njavznije je da se i u tom problemu,on nije osecao samim negde tamo u tudjini i da je znao da ima kolega koji su tu spremni da pomognu koliko mogu,znaju i umeju.Hvala Bogu,jedan od tih raznoraznih saveta je urodio plodom i problem je pravazidjen a posle toga,zaista najlepse hvala svima takvima na naknadnoj pameti.Nadam se da cemo svi i ubuduce ovako pa i puno bolje saradjivati kada nekome treba pomoci.Sniperu srecan put,laku noc i 'ajd' u zdravlje.

Comment

Working...
                                X