Tačno je to da se čovek uči dok je živ, ali posao vozača prema Rusiji i ostalim istočnim zemljama je složeniji i zahtevniji mnogo više nego prema Evropi. Nažalost nije adekvatno plaćen ni posao ni transport pa je tako da smo tu gde smo
Par pitanja za iskusne vozace!
Collapse
X
-
Nemam nista protivsamo tesko da ce biti veca plata...
Evo sad dolazim sa Bubanj potoka upravo, otisao jutros oko 10, zvali nas iz Pressinga i rekli ajde bice para idete na utovar bla bla..CEO dan cekali pare i nista. Eno 4 kamiona natovareni stoje na Bubanj potoku ne mogu ljudi da krenu na put jer nemaju para nisu dobili ni za troskove.. strasno
Comment
-
-
Gde ste ljudi?Sta se radi?
Dal' mogu negde da nadjem nesto vise informacija o papirologiji koja se radijer sam sad imao neki T2L koji ne znam sta je tacno, mada sam se snasao. Jos pitanja, posto nisam na CEMT da li dozvole svake drzave moram da ispunim pre nego sto u drzavu udjem? Odnosno, posto moj ne-jos-dugo-kolega kaze da mi Madjarska dozvola ne treba sve dok se ne vratim iz Poljske pun i slicno. Jel u pravu ili..?
Comment
-
-
Malo si to sve strpao na gomilu pa si se zabunio u tim papirima. Imaš malo više o toj problematici na forumu (biće ti poruka u inboxu) da ne ispadne da se reklamira
T2L ti je carinski papir i služi ti da izadješ iz EU sa njim i ne mešaj ga sa nekim dozvolama i slično. To je dokument koji prati robu.
Dozvole od svih zemalja treba da imaš popunjenu pre prilaganja kontrolnom organu a ako ga nema onda na samoj granici na ulasku u zemlju kojom prolaziš. Ostalo je na tvoj rizik a kazne su do oko 2000€ pa vidi kakoćeš.
Što se tiče Madjarske i ostalih zemalja EU ukoliko tranzitiraš zemljom EU u zemlju koja NIJE ČLANICA EU ne treba ti nikakva dozvola ali vozilo mora da bude u euro standardu. Ukoliko tranzitiraš konkretno Madjarsku ka nekoj EU zemlji za vozilo tipa E5 NE TREBA NIKAKVA dozvola. Ukoliko vozilo nije minimum E5 potrebna ti je odgovarajuća dozvola.
Ovo moraš povezati sa tvojim ranijim pisanjem da si već išao 2 puta ka RUS i da si uglavnom sve savladao. Ogromno je ovo gradivo iz raznih oblasti.Red Bull daje krila al zato rakija daje quatrro
Comment
-
-
....da malo pomognem drugu Titu, T2L jeste carinski papir koji se izdaje vozacu za robu koja iz EU ide u neku clanicu EU ali preko teritorija drzava koje nisu clanice EU .Uprosceno, ako iz Francuske, Nemacke ili neke druge drzave vozis robu recimo za Grcku, na izlazu iz EU dobijas taj T2L papir koji razduzujes na ulazu u drzavu odrednicu tj. na ulazu u Gracku, a za prolazak kroz drzave koje nisu clanice EU ( Hr. Bih, Srbija, Mk.) radis normalno papire dok tranzitiras kroz te drzave.Nista strasno, nista komplikovano, Za dozvole ti je Raade vec objasnio i ista se uvek popunjava pre ulaska u tu drzavu kroz koju nameravas proci ili u koju si se zaputio i naravno ako tranzitiras kroz odredjenu drzavu, u povratku opet pre ulaska u tu drzavu, obavezno popunjavas dozvolu te drzave.To je jedini ispravan nacin a sve drugo su reskirantne kombinacije pojedinaca koji vole da se kockaju sa policijom stranih drzava.
Comment
-
-
Svestan sam da T2L i CEMT nije ista stvar, zapravo i napisao sam "Jos pitanja".
Kamion je MAN TG18.410A XXL koji je EUR3 standarda, tako da imam dozvole koje popunjavam a kako sam razumeo, CEMT se moze dobiti samo za EUR5 vozila? Ja ga, u svakom slucaju, nemam.
Sto se tice toga sto sam rekao, a rekao sam: "od svih ljudi koje sam usput upoznao sam vec naucio skoro sve sto mi treba tako da polako sve dolazi na svoje mesto.." tako da ja se nisam naucen rodio i do sada se nisam susretao sa T2L-om tako da mi nije bilo potrebno da znam sta je, cemu sluzi, kako se radi, i tako dalje. Ucim samo ono sto mi trenutno treba i sto ce mi koristiti i sto mogu odmah i u praksi da isprobam i naucim. A kad dodje vreme pa budem imao puuuuno kilometara onda cu da znam vec i sta treba i sta ne treba a za sada polako ucim ali to sto ucim i zapravo naucim. I ponovio bi se jos jednom, "polako sve dolazi na svoje mesto.." tako da bice sve u redu.
E sad....... bio ja danas kod g. Bugarinovica da pitam za posao i prijavljen sam tamo pa cu prvo u nekoj dvojci pa posle cemo da vidimo vec kako dalje ali ovde nije Rusijaali dobro, sta sad... videcemo kako to bude islo i da li ce ici, jos nisam nista potpisivao..
Comment
-
Comment