Veliki točkovi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ada
    CBC Senator XXL
    • 04.06.2005
    • 2375
    • Novi Sad
    • Svasta nesto

je kod kovacica ili kod euro teka ili u ljubljani??? ja sam 12 meseci vozio bizarku pa reci sta te tacno zanima?
    Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
    Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
    Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
    Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• fiki
      CBC Član
      • 31.07.2006
      • 54
      • Pirot

Pa sta bi mogao da pitam kad neznam sta bi bilo pametno/?
      Poslao sam gore njima dokumenta tj.samo dozvolu i rekli su da ce sredjivanje papira ici malo duze tj.oko mesec dana , da im je bitno da covek hoce da radi i da je posten i da se moze zarditi dobro tj.15%, i jima sam rekao kakvo iskustvo imam da nisam vozio preko da nemam bog-zna iskustvo na sleperu voziosam kod nas kamion sa prikolicom i sve ostalo sto sam vozio je kiper-kamion,a i sami znate kakvi su kod nas kamioni ja sam vozio ono sto je najcrnje jedan dan vozis-radi naredna dva popravljas pa u krug--oduzih ga malo.........
      Kazite mi sta bi trebalo da spremim da obratim paznju,da bilo sta vam padne na pamet,ko zna sta moze da bude od koristi

Comment

• fiki
        CBC Član
        • 31.07.2006
        • 54
        • Pirot

Dali treba mozda posebna dozvola za prevoz auta na sleperu pitam zato posto sam stvarno laik a volim kamione,jos nesto kad si na parkingu i odmaras a na kamionu imas10-ak auta uvek postoji verovatnoca da ti neko nesto skine uradi tovaru nesto na zalost,sta tad treba raditi,kako spavati na miru a pritom da ne brines o tome ili postoji neko pravilo na putu, npr.gde se parkirati dal da platis parking,dal stati gde ima vise kamiona ....

Comment

• ada
          CBC Senator XXL
          • 04.06.2005
          • 2375
          • Novi Sad
          • Svasta nesto

15% od cega??? Slovenci rade ili po kilometru + dnevnica + vikend.Treba da upoznas hidrauliku i da znas kako da vezes kola.Nista spektaluarno. svi kamioni su ti tandemi i verovatno vozis evropu. Videces i sam da nije nista zeznuto. Moras da pazis da izmedju gornje platforme i donje ostane najmanje 5 cm mesta zato sto auta rade.mora da znas raspored tovarenja jer nemozes da stavis sta kako ti hoces. Moras da pazis na visinu da nepredjes 4 metra jer ces doci u situaciju da nemozes da prodjes ispod nadvoznjaka. duzina vozila je 17 m a mozes da ga razvuces do 21m ali sve zavisi od drzave u koju vozis. Netreba ti posebna dozvola osim sto ce slovenac morati da ti sredi da polazes za licencu profesionalnoga vozaca.To sto imas 10 auta na kamionu nema veze sa spavanjem. roba mora da je osigurana. Spavas po pumpama ali najvise pazi u italiji znaci obavezno prozori zatvoreni. da ti ne objasnjavam zasto. uzmes jedan spaner i vezes iznutra vrata medjusobno i spavanjac.Izbegavaj da spavas van pumpi prvenstveno zbog svoje sigurnosti i nemoj da te zacudi ali nikada da ujutru ustanes i da ti na kamionu fali: stopovi, retrovizori, farovi, gornji blatobrani sa truka ali je u zadnje vreme i to sve manje. Madjarska i holandija je jako zeznuta u smislu cuvanje robe. u madjarskoj uvek gledaj da stanes na omv ili selovu pumpu jer su kao najsigurnije. u holadiji ces videti da svi na spavanju drze kamione nazad otvorene i ako su puni robe da im nebi ostetili kamion. u italiji, svajcarskoj ces imati neprijatnih problema u smislu da ce te cesto dok pravis pauzu startovati pederi da ti po***se i da ti plate. uvek cuvaj palicu pored sebe osim ako ti netreba dodatni prihod vozi regulu jer kazna zna da predje visinu plate. ne dozvoli da te slovenac prijavi ispod 600€ jer ako to pokusa onda te je prijavio na 4 sata.
          Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!

Comment

• fiki
            CBC Član
            • 31.07.2006
            • 54
            • Pirot

E vidis to ti je pametno oko prijavljivaja i papira neznam nista,15%od vrednosti ture predpostavljam kaze da je plata kad se sve uzme na kraju meseca oko 1500-2000e.
            A to valjda ce da mi pokazu kako se tovare automobili mislim nisu valda tako.... da te vide daju ti kamion i ajd idi tovari
            Mislim ja sam rekao njima da stvarno nemam iskustva ni sa zapadnim saobracajem ni sa voznjom slepera ni ja sam neznam kako cu to odraditi ako mi posalju papire za sloveniju,kaze taj poslodavac iz slo.da moze sredti papire za slo.znaci da se vozi po slo i mozda drzave koje nisu u eu jer mi je spomenuo da se vozi i kosovo,jos me pitao a da se ne uvredim sta sam po nacionalnosti-ja mu kazem da sam SRBIN a on da mu to ne smeta i td td
            jos cu vas smarati ali ajd prvo na ovo sta imate da kazete

Comment

• ada
              CBC Senator XXL
              • 04.06.2005
              • 2375
              • Novi Sad
              • Svasta nesto

iskreno. namestio te je. znaju se uslovi rada preko to jeste u evropi.Kod njih se placa 12centi po kilometru + subota 75€ + nedelja 100€. Znas da je nedeljom zabranjena voznja kroz evropu to jest sve zavisi od drzave do drzave pocinje zabrana subotom od naprimer 20H pa traje do nedelje do 22h.to ti je ustvari ne radni dan. ja licno ne bi prihvatio platu ispod 2200€. kada budes video da ce ti mesecno na hranu odlaziti od 300-500€ i na telefon oko 200€ sve ce ti biti jasno zasto ti pricam sve ovo. Na svake 3 nedelje voznje trebalo bi da budes 7 dana slobodan.Kosovo licno ne bi vozio iz vise razloga. prvo ako ides preko slovenije imas 8 terminala do kosova jer se ide za skoplje pa se radi reexport za kosovo. spremi dobro zivce za terminale posto nije retko da cekas i po 20 sati da uradis papire.realno vreme cekanja sve opet zavisi od prelaza je oko 5 sati.
              Sto se tice utovara nemoj da te zacudi i ako te posalje samoga. on ce ti objasniti kako radi hidraulika kako se tovar, kako se vezuje i to je to. to je jos jedan od razloga zasto ne bi pristao da radim za tu platu. jedino na autotransporteru si ti i utovarivac i vozac i sve. inace na drugim kamionima otovris i ljudi tovarite i jos im kazes kako i gde.
              Nisi mi rekao u koju firmu ides???!!!
              Bolje da si postavio pitanje sta sve da ponesem odavde sta ce mi sve trebati.

Comment

• fiki
                CBC Član
                • 31.07.2006
                • 54
                • Pirot

Firma se zove m&m nalazi se u ljubljani ili pored negde ako sam ga dobro razumeo,onako kroz razgovor bi rekao da nije nesto mnogo zaj...covek samo ga nisam pitao kakve je on nacionalnosti,jer kako mi zvuci mozda je musli.A mozda i ja sam pustam spotove jer me je on prvi pitao za nacionalnost.
                A zvao sam i nekog drugog odozgo koji vozi samo po sloveniji i kod njega je 5e-sat i vikend placa kao sto ti kazes,a plata dodje nekih 1500-1700e
                imam par drugara gore koji voze kod greta pusnik i kazu da zaradjuju tako od 1500-2000e,pa se zato mislim da je kod njih tu negde plata
                a to sta treba ponetim sta uraditi pitacu ako za to dodje vreme

Comment

• Milorad90
                  CBC Senator XXL
                  • 26.07.2007
                  • 975
                  • Beograd

Evo sad ja pitam:

Sta nosite kad idete na put(hrana,pice,odeca,laptop,tv portable itd)?

deluje glupo pitanje ali me bas zanima sta sve imate u kamionima?

Comment

• ada
                    CBC Senator XXL
                    • 04.06.2005
                    • 2375
                    • Novi Sad
                    • Svasta nesto

Garderobe nikada dosta
                    cebe uvek pa cak i leti
                    papuce
                    jaknu
                    plinsku bocu
                    paket kisele
                    gotova jela
                    papir
                    nozeve

Comment

• fiki
                      CBC Član
                      • 31.07.2006
                      • 54
                      • Pirot

ZVAO SAM MALOPRE GORE I NESTO JE SE ISKOMPLIKOVALO NJEMU TREBAJU TEK DA STIGNU KAMIONI I DA NECE DA DAJE LAZNE INFO JER JE OD PRILIKE I ON SAM ZAJEBAN KAMIONI SU TREBALI DA MU DODJU PRE 7DANA

Comment

• ada
                        CBC Senator XXL
                        • 04.06.2005
                        • 2375
                        • Novi Sad
                        • Svasta nesto

od kada on ima firmu. da bi zaposlio stranca u evropi to jest da bi on mogao da ti sredi radne papire mora da ima registrovanu firmu najmanje 6 meseci!

Comment

• fiki
                          CBC Član
                          • 31.07.2006
                          • 54
                          • Pirot

hm

Comment

• fiki
                            CBC Član
                            • 31.07.2006
                            • 54
                            • Pirot

Pa to nisam pitao ali izgleda da cu morati
                            Kaze da i dalje stoji dog.ali da ne moze dea mi kaze tacno kad ce da bude posto se ne odvija sve onako kako bi trebalo...misliim nema razloga da me zavlaci nije mi trazio pare za sredjivanje papira niti za za bilo sta cak covek i zove sa njegovog tel.ali ajd videcemo sta ce da bude
                            ovako ima puno tih sto traze vozace u slo.ali kad cuju da covek koji zove za posao nema sengen plus da nije vozio gore i plus da je iz srbije onda malo ko ce da ponudi posao treba bas pogoditi onog pravog kom hitno treba vozac
                            Nego trazi li jos neko da radi mozda u slo.mozemo da udruzimo snage

Comment

• ada
                              CBC Senator XXL
                              • 04.06.2005
                              • 2375
                              • Novi Sad
                              • Svasta nesto

pazi. dvojka je najlepsa stvar ali retko ko hoce to i da plati. evo pitaj gazdu i ja cu doci na mesec dva.

Comment

• fiki
                                CBC Član
                                • 31.07.2006
                                • 54
                                • Pirot

Ok,ne mora dvojka ali moze posao da se trazi mislim da nije lose imati nekog u tudjini pa se makar vidjali jednom mesecno
                                Pazi posto sam razumeo da ovaj skim sam u pregovoru planira 5-kamiona mogu pitati koliko mu treba vozaca pa ako treba mozemo probati,karta i nije nesto skupa do slo oko3000din pa ili cemo dorucak sa kafom pa nazad ili cemo radit ja na to tako gledam

Comment

Working...
                                X