Ma te kompezacije su najjače,"tante za kukuriku",imao sam i ja sličnih iskustava tipa freze i malolitražne neke motore.Šta da radim sa tim,nedelja ujutru i oteram frezu u B.potok
.Jesi li ih tužio ili je pretnja upalila?Jedino čovek da ih zakači za branik vuče kroz grad za primer
.Jesi li ih tužio ili je pretnja upalila?Jedino čovek da ih zakači za branik vuče kroz grad za primer
,ne neću,oprostiću vam.Za ujutru je zakazan razgovor sa advokatom,pa vam javljam kako je prošlo i šta je dogovoreno.Nadam se da niko neće imati potrebe da se uči na mojim greškama
, a više puta je bio u mojoj firmi + solidna preporuka po kojoj je i došao do mene mi nije davala nikakvog osnova za sumnju. Posao smo pogodili, mali kamion (do 3t) relacija Beograd- Oslo. Vozač koga sam angažovao je odradio posao bez greške. Fakturisanje i sve ostalo po redu i naravno odmah kreću ponude za još posla. Srećom što sam stekao dobru naviku da kad radim sa nekim prvi put uvek sačekam uplatu pa onda možemo dalje da radimo. U međuvremenu je prošlo tri meseca (valuta je 7 dana). Čovek se ne javlja na telefone (svi fiksni rade, mobilni nisu dostupni) sve do pre dvadesetak dana kad mi se na fiksni telefon javlja devojka koja kaže da zna čoveka o kome pričam, ali da on više ne živi tu već je njena porodica od njega kupila taj stan (informacija proverena). Uspeo sam da "uđem u trag" čoveku i šta sam saznao. Lik je "'ladno" naplatio Norvežanima čitav posao unapred (cca 300 k evrića), zavrnuo mene za 2000 siće i zbrisao na obalu Lozovače. Opcije su mi naravno, kao i za sve u našoj zemlji orgraničene, mogu da ga tužim (ne isplati mi se da ga robijam za 2000) što će naravno da potraje i da košta... i uglavnom to je to...
))
Comment