Transpotne firme - Crna lista

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Shicky
    CBC Član
    • 06.02.2008
    • 81
    • Ralja-BGD

Ma te kompezacije su najjače,"tante za kukuriku",imao sam i ja sličnih iskustava tipa freze i malolitražne neke motore.Šta da radim sa tim,nedelja ujutru i oteram frezu u B.potok .Jesi li ih tužio ili je pretnja upalila?Jedino čovek da ih zakači za branik vuče kroz grad za primer
    Dobro vozim,kupio sam dozvolu za devize:-)

Comment

• ac1d
      CBC Veteran
      • 22.02.2008
      • 124
      • Velika Plana

Ma pretio sam, kukao sam, molio sam... na kraju me je čovek pozvao i rekao mi je da su navodno dva njegova najbolja prijatelja advokati i da su baš u tom trenutku pored njega i još se ljuti što sam ja pretio tužbom. Ja mu onda kažem da ja radim pošteno i zbog toga se okružujem umetnicima umesto advokatima i lupim slušku. Posle dva dana su počeli da uplaćuju...
      "Finishing second means you are the first person to lose" - Gilles Villeneuve.

Comment

• Shicky
        CBC Član
        • 06.02.2008
        • 81
        • Ralja-BGD

Danas je bio razgovor sa gore pomenutim dužnicima i bilo je kao u fazonu "nećeš valjda da nas tužiš" ,ne neću,oprostiću vam.Za ujutru je zakazan razgovor sa advokatom,pa vam javljam kako je prošlo i šta je dogovoreno.Nadam se da niko neće imati potrebe da se uči na mojim greškama
        Dobro vozim,kupio sam dozvolu za devize:-)

Comment

• dfast
          CBC Senator XXL
          • 26.05.2005
          • 1302
          • Hoofddorp NL /Bgd

Ja sam imao slicne muke sa mojim klijentima, ima ljudi koji zaokruze ceo posao a transport im je poslednja stavka, i naravno poslednja koja se placa. Bio sam mladji i tolerantniji, nije mi bilo tesko da svracam u firme, da pitam ima li para, radio sam u vreme najgorih devedesetih. Imao sam jednog lika koji mi je uvek dugovao jednu voznju. Kada mu odradim, on plati pretposlednju i tako u krug ali je ostao dosledan. Bilo je ljudi kojima posle izvesnog perioda nisam vise ni trazio novac, propadne im biznis, sve to ide rok sluzbe. Ali za jednog mi je krivo, svajcarac u toku prve dve nedelje bombardovanja, preselim ga ja Beograd - Segedin. Taksisti su naplacivali tu relaciju 300dm tada, ja se pogodim za 400dm rekoh taman da ga natankiram u madjarskoj. Covek pristojan stariji, zena crnkinja, deca sarena , voze mecku rekoh nece biti problema. Kad na granici, ja vojni obaveznik ne mogu da izadjem, vanredno stanje. Covek ima kategorije, pita me da on preveze kamion i odmah se vraca, ostavlja mi njegov auto sa nase strane placa mi 300dm ja mu objasnim da mi natankira u madjarskoj i sve ok. Vraca se on posle 5-6 sati peske, ja kapiram neki problemi. Kaze terminal na granici prebukiran, prebacili ga na neki u samom gradu, mora da saceka do sutradan, dosao po auto, mene ce da prebaci do prvog hotela. Odvedem ga ja do Kanjize, lepo se ja tamo smestim, i tako provedoh ti ja na grani tamo dobrih 5 dana cekajuci moje kamionce i grickajuci nokte. Kasno popodne petog dana vidim ja plavi se nesto u koloni kamiona, kad moj kamion zakacen na stanglu. Prilazim ja kako je presao, kaze blokirao menjac ostao zaglavljen u 5-toj akumulator prazan ne znam ni kako slepuje ga sa stisnutim kvacilom. Ja sve to gutam u glavi razmisljam sta je mogao da za****, poznajem auto ko svoj dzep, rekoh nije to nista sredice se. Ocekujem isplatu za moje muke i nedace kad baja slaze pricu. Uzeli mu 5000 na terminalu za carinu jer nije imao sve regularno osim neke potvrde iz ambasade, kaze nema kesa trenutno ali da dolazi u Bgd-u za tri nedelje i da ce sve da mi nadoknadi. E sad poenta, preporuka, to je kada te neko preporuci klijentu i ti racunas da su ti ljudi takodje u nekim relacijama najmanje poslovnim. Ovog lika je meni preporicila stalna musterija s kojom sam ja imao odlicne odsnose i ne racunas generalno na bilo kakve poteskoce narocito materijalne prirode, u poredjenju kada za nekoga radis prvi put koji te je nasao ne znam kako. Gledam ga, pokusam da ga procitam kako kazu, ponasa se opusteno ne pravi pitanje oko nicega i nabraja da ce da mi nadoknadi troskove hotela kao i popravnu kamiona jer smatra da nije nista veliko. Ja u glavi imam tog lika koji mi ga je preporucio kao ispravnog i kazem ok. Vidimo se u Bgd-u. Naravno od svega toga nije bilo nista, on i ta moja musterija su samo igrali tenis zajedno i nista vise. Ni kamion mi nije napunio do vrha nego sipao nekih 50-ak litara, ja se ispucao na hotel, i nikom nista, ostala neka sica. Treba nekad ljudima pomoci izaci u susret ali tesko je to iskombinovati sa poslom. Sad kad gledam iz ove perspektive nisu to bile neke pare, ali njemu su bile jos manje pa me opet ispalio. Cuo sam da je i dolazio u Bgd, nasao sam mu i adresu u Segedinu ali me je vec bilo to proslo, rekoh neko gore sve to gleda. Sada kada sve to gledam iz ove perspektive, voznja, naplate, zezanje po prelazima, sa policijom, neki put dobro prodjes neki put lose , bude para pa onda nema posla, dosta stresa.. nije to lako. Lepo je kad se sve poklopi, dobar kamion i dobra kinta ali dok covek ima zivaca i motivacije.
          Moj prvi post u kamiondzijama, pozdrav profesionalcima.

Poruku izmenio: ada

Comment

• VLADA MIRKO ALFA
            CBC Član
            • 02.05.2008
            • 99
            • beograd bolec

Unitrag Pizon beograd kad kod njega pocnes da radis naravno na procenat prve pare koje si zaradio tek stignu po uplati te ture a to znaci posle otprilike dva meseca i naravno povrh svega toga razni odbitci a njcesce pdva kad uzimas neki tepihcic za kamion ili tako nesto slicno sitnicarenje

Comment

• ac1d
              CBC Veteran
              • 22.02.2008
              • 124
              • Velika Plana

Jbg! Ispao sam šaran!

Nema me već neko vreme ovde, a razlog je sledeći: ISPAO SAM ŠARAN!
              ili som, kako ko već voli da gleda na te stvari.

Pre otprilike tri meseca mi se javio čovek iz Beograda, po preporuci mog dobrog klijenta (čoveka sa kojim sam odradio 50 prevoza i koji plaća u dan). Lik ima firmu koja se bavi izradom stolarije (vrata, prozori i sl.) i tražio je kamione za izvoz ka Norveškoj. Čoveka sam upoznao i lično, jednom u kafani (naravski , a više puta je bio u mojoj firmi + solidna preporuka po kojoj je i došao do mene mi nije davala nikakvog osnova za sumnju. Posao smo pogodili, mali kamion (do 3t) relacija Beograd- Oslo. Vozač koga sam angažovao je odradio posao bez greške. Fakturisanje i sve ostalo po redu i naravno odmah kreću ponude za još posla. Srećom što sam stekao dobru naviku da kad radim sa nekim prvi put uvek sačekam uplatu pa onda možemo dalje da radimo. U međuvremenu je prošlo tri meseca (valuta je 7 dana). Čovek se ne javlja na telefone (svi fiksni rade, mobilni nisu dostupni) sve do pre dvadesetak dana kad mi se na fiksni telefon javlja devojka koja kaže da zna čoveka o kome pričam, ali da on više ne živi tu već je njena porodica od njega kupila taj stan (informacija proverena). Uspeo sam da "uđem u trag" čoveku i šta sam saznao. Lik je "'ladno" naplatio Norvežanima čitav posao unapred (cca 300 k evrića), zavrnuo mene za 2000 siće i zbrisao na obalu Lozovače. Opcije su mi naravno, kao i za sve u našoj zemlji orgraničene, mogu da ga tužim (ne isplati mi se da ga robijam za 2000) što će naravno da potraje i da košta... i uglavnom to je to...

Ovo je malo upozorenje kolegama koji su u ovom poslu:
              Kompanija preko koje posluje čovek se zove Zoniks Inžinjering d.o.o.
              Vlasnici kompanije su Nikola Jovanović (gore pomenuti) i Zoran Simić.
              Bio bih zahvalan za bilo kakve informacije koje imate o mogućem kontaktu sa ovom gospodom, isto tako preporučujem da izbegavate bilo kakve poslovne aranžmane sa njima.

Izvinjavam se što sam smorio k'o Carska Rusija, ali muka je to...
              "Finishing second means you are the first person to lose" - Gilles Villeneuve.

Comment

• MandariX
                CBC Član
                • 22.01.2008
                • 63
                • Beograd-Vozdovac

Samo da dodam: NELT Co.
                Duh koji vozi........

Comment

• Belgrade
                  CBC Početnik
                  • 10.08.2008
                  • 1
                  • Srbija

SNUPEX - BTU LOGISTIC

U beogradu sa prevoz contejnera u medj.saobracaju je najgori SNUPEX D.O.O ili BTU-LOGISTIC ( posto covek ima dve firme za prevare ).
                  Duguju Bogu i narodu, posto koriste usluge i drugih prevoznika, a isto tako za delove, gorivo itd.
                  Cujem da su vise u blokadi sa racunima nego sto rade. Skoro su ga napustila i dva vodeca radnika, i to za 10-tak dana oboje, tako da se tek sada biti u k...u.
                  Ako, i neka, takvi prevaranti ne zasluzuju da rade, i trebaji zatvoriti.

U koliko se ne predstavite u roku od 48 sati vaš post će biti obrisan.

Poruku izmenio: ada

Comment

• nikola_VUK
                    CBC Senator XXL
                    • 20.09.2005
                    • 317
                    • Podgorica - Novi Sad
                    • Mercedes vaneo 1.7

Ima jedna dobra prica za mog druga ovde u PG kojem su neki niksicani dugovali oko 20.000 eura, i maltretirao se sa njima 2-3 meseca i vidi nema veba od toga, popizdi jedan dan i nazove ih i kaze u fazonu: Ja sam moje pare naplatio kod "nekih" momaka ovde u PG pa cisto da vam javim ako vam se budu javljali da znate o cemu se radi dovidjena i spusti slusalicu, posle 2 minuta zvoni telefon: pa sto je to, pa ajde da se dovogovorimo ovo ono, moj drug: nema potrebe mene da zovete ja sam pare uzeo tako da je sve ok sto se mene tice. Posle pola sata opet telefon ajde da se vidimo, imamo mi pare da damo nisi trebao tako daj da se dogovorimo.

Epilog je da su vratili 20.000 to vece + 5.000 momcima za maltretiranje...

Comment

• FAP 13
                      CBC Početnik
                      • 13.02.2011
                      • 2
                      • Beograd

Re: Transpotne firme - Crna lista

Pozdrav ljudi. Nov sam na forumu a svega 5 god. u ovom poslu. Vozim u istoj firmi sve vreme tako da nemam iskustva sa ostalim. Ali evo da iznesem poslednje iskustvo mog caleta koji 30god. vozi medjunarodnu. Radio je neko vreme u CONCORDTRANS-u. To je firma kojoj je vozac ostavio Scaniu sa vodom umesto antifriza u Moskvi na -25c. Mozete zamisliti kakav odnos sa poslodavcem mora biti da bi uradili tako nesto. Inace znam za bar jos 6 slucajeva da su im ljudi ostavljali kamione po Rusiji , Ukrajini, Rumuniji... Ako ne morate, izbegavajte

Comment

• sNIp
                        CBC Član
                        • 01.01.2011
                        • 54
                        • sm

E ovako,sto se tice srboexporta.. Covek je krenuo za Rusiju sa tovarom,nesto novca i izgovorom da ima kredita za elektronsku naplatu putarine,i dovoljno goriva do rusije i nazad. Kada je stigao u Rusiju,posle nekog vremena skoro mu nestane goriva( nije curelo,nego nisu nasuli dovljno). Nasao se usred nedodjije bez ikakve pomoci. Prodavao je ulje iz kamiona i preostalo gorivo( nekih 50l ) da bi kupio kartu za autobus i da se vrati u Srbiju.

Info je pouzdan,nisam siguran za kolicinu goriva koju je prodao,ali vise od ovoga nije. Sram ih bilo.

Comment

• saulin
                          CBC Veteran
                          • 25.10.2009
                          • 180
                          • srbistan

Originally posted by sNIp
                          E ovako,sto se tice srboexporta.. Covek je krenuo za Rusiju sa tovarom,nesto novca i izgovorom da ima kredita za elektronsku naplatu putarine,i dovoljno goriva do rusije i nazad. Kada je stigao u Rusiju,posle nekog vremena skoro mu nestane goriva( nije curelo,nego nisu nasuli dovljno). Nasao se usred nedodjije bez ikakve pomoci. Prodavao je ulje iz kamiona i preostalo gorivo( nekih 50l ) da bi kupio kartu za autobus i da se vrati u Srbiju.

Info je pouzdan,nisam siguran za kolicinu goriva koju je prodao,ali vise od ovoga nije. Sram ih bilo.
                          U pravu milion posto,ja sam tamo vozio i bilo je toga da cekaš po 5 dana u drugoj drzavi da ti drugi srboexportov kamion donese pare jer nisu dali dovoljno novca za put ili troškove kamiona,ili ceks na granici CEMT koji stize iz drug drzave(znaci kolega se vrca u srbiju a ti cekas dva dana na granici taj cemt da bi presao graicu) a to ti niko ne placa,ili kolega je isao za rusiju pa se tamo razboli u kamion i pozli mu pa ga odvedu 7 dana u bolnicu rusi a niko nije znao od glavonja u firmi ili u stvari ih nije zanimalo,pa slucajno je prosao tuda drugi firmin kamion i raspita se o kolegi i kazu mu da je u bolnici,a dispecer nije ni znao za sofera da je u bolnici(ne zanima ih sta da vam kazem).pa onda cekas utovar a mora da se plati taj parking i dobijes priznanicu a oni ti ne priznaju te pare sto si dao kazu sto nisi parkirao kamion u neku njivu.to se radi tamo a njima odgovara covek odradi turu dve i ne dobije pare pa napusti pa dode drugi i tako u krug ali na kraju dođe bog po svoje u to sam siguran,i onda kradu vozace na merenje nafte u firmu,oni ne racunaju kada krenes na put pa normalno napunis i kada se vracas opet napuniš pa puta kilometraza i eto potrosnje kamiona Nego kada se vracas sa ture mere gorivo nekim lenirima a kamion nikad ne stoji ravno pa te na to pokradu brate mili,i onda kazu sofer ima veliku potrosnju,a nije to taj te najmanje sa tim lenirom pokrade za 50lit pa svaki kamion pa imaju para kolko hoces i sefovi i ovi sto mere,mogao bi knjigu o tome pisati al za sada je dosta,pozdrav svima.

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

Odg: Transpotne firme - Crna lista

Tehno Coop

Da ne duzimo previse.Evo i odgovora....

"Trebalo bi ih staviti na neku crnu listu,da si cuo samo taj razgovor sa njima,kao sve mi je obezbedjeno,akontacija odmah na racun,dobijam mana automatika a kad stignu u martu skanije nove moja je jedna,da dodjem odmah imam turu za francusku,strasno".
                            You can run, but you can't hide.

Comment

• qicha77
                              CBC Član
                              • 21.09.2010
                              • 36
                              • Australia,Sydney
                              • Scania,Mercedes Benz

Pa,sta je tu lose..?
                              Originally posted by Pro FX-Sniper View Post
                              Tehno Coop

Da ne duzimo previse.Evo i odgovora....

"Trebalo bi ih staviti na neku crnu listu,da si cuo samo taj razgovor sa njima,kao sve mi je obezbedjeno,akontacija odmah na racun,dobijam mana automatika a kad stignu u martu skanije nove moja je jedna,da dodjem odmah imam turu za francusku,strasno".
                              Pare ljude kvare!!! Ali,lece zivce..))

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Haaa....do bijesa.......uvek bilo i bice
                                You can run, but you can't hide.

Comment

Working...