Putni nalog

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Siera
    Cbc Senator
    • 09.11.2009
    • 1365
    • Čačak
    • Stralis

Re: Putni nalog

Morate imati rešenje odnosno kopiju rešenja od inspektora za saobraćaj, izdaje ga nadležni saobraćajni inspektor za okrug. Kod nas u Čačku je ne moguće registrovati teretno vozilo bez kopije tog rešenja. Saobraćajnu policiju to rešenje uglavnom ne zanima, ali ukoliko naidjete na kontrolu inspekcije za saobraćaj to već može biti problem.
    Red Bull daje krila al zato rakija daje quatrro

Comment

• Chubbs
      Everybody lies
      • 29.01.2006
      • 5807
      • Novi Sad
      • Audi A6 1.8T

to za 10cm mislim da vazi samo za kamione i autobuse, posto mi samo oni dolaze sa zahtevom da naziv firme bude 10cm. za ostala vozila koja su na firmu prave se kakve god nalepnice, samo da ima. Je l' tako samo u novom sadu, ili svuda, ne znam, vidim da ljudi dolaze sa totalno razlicitim zahtevima, a culi su od nekog inspekora da mora tako i tako. isti slucaj i sa radnjama, sta je obavezno a sta ne, niko sa sigurnocu ne zna.
      You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
      Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
      Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Siera
        Cbc Senator
        • 09.11.2009
        • 1365
        • Čačak
        • Stralis

Za radnje ne znam što se tiče vozila min visina 10cm ne bitno da li je kamion taxi ili pik ap.U propisu doslovce piše 10cm

Comment

• kuzmar
          Moderator
          • 18.12.2009
          • 783
          • Lazarevac
          • Pezo 207 1.6 HDI

I sta u tom resenju treba da pise? Cisto da znam, ne mogu otici kod nekoga i reci mu: Daj resenje. A kad me pita: Koje resenje? Sta ja da mu odgovorim.\
          Inace sam pre 2,5 meseca registrovao taj kombi i ama bis nijedan papir mi nisu dodatno trazili (u odnosu na fizicka lica) osim resenja o registraciji firme i kartona deponovanih potpisa (mislim, da je trazen, ali nisam siguran).
          www.paluba.info

Comment

• Chubbs
            Everybody lies
            • 29.01.2006
            • 5807
            • Novi Sad
            • Audi A6 1.8T

@siera

ima li to negde na netu, da odstampam pa kad mu dodje neko da mu pokazem kako i sta mora.
            Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.

Comment

• djukic
              CBC Senator XXL
              • 27.03.2005
              • 2526
              • Beograd

U pravilniku jasno stoji da mora biti overen i uredno popunjen putni nalog. Sta jokalni dahija propisuje to mene stvarno nije briga... Kakav bre saobracajni inspektor, koje su to ******stine fala bogu da lokalni dahija u Beogradu nema takvih aspiracija...
              https://t.me/pump_upp

Comment

• Siera
                Cbc Senator
                • 09.11.2009
                • 1365
                • Čačak
                • Stralis

Originally posted by djukic
                U pravilniku jasno stoji da mora biti overen i uredno popunjen putni nalog. Sta jokalni dahija propisuje to mene stvarno nije briga... Kakav bre saobracajni inspektor, koje su to biiiip! fala bogu da lokalni dahija u Beogradu nema takvih aspiracija...
                Što se mene lično tiče ne morete ni registrovati vozilo kažem šta je mogući potencijalni problem sutra kada budete na putu a ni kazne nisu male. Svak je kovač svoje sreće.

Comment

• Siera
                  Cbc Senator
                  • 09.11.2009
                  • 1365
                  • Čačak
                  • Stralis

Originally posted by Chubbs
                  @siera

ima li to negde na netu, da odstampam pa kad mu dodje neko da mu pokazem kako i sta mora.
                  Imam to negde u kancelariji videću u ponedeljak pa ću postaviti tačno šta je u pitanju.

Comment

• kuzmar
                    Moderator
                    • 18.12.2009
                    • 783
                    • Lazarevac
                    • Pezo 207 1.6 HDI

Ne bih da budem sarkastican ali svi nesto propisuju, naredjuju, donose odluke i mi treba da sve propise poznajemo i da ih se pridrzavamo bez obzira sto gomila propisa nije dostupna za upoznavanje sa njihovim sadrzajem. Konretno sam juce na sajtu skupstine trazio Zakon o prevozu u drumskom saobracaju, ali od njega ima samo Zaokon o izmeni i dopuni zakona o prevozu u drumskom saobracaju. Ako je to vazeci zakon zasto ge nema na sajtu onoga ko ga je usvojio a ne da trazim po ovom ili onom sajtu sa mogucnoscu da je negde neka stara verzija ili mozda predlog koji je tada bio aktuelan. Sta onda ocekivati za lokalne propise?
                    Takodje mi nije jasno zasto su svi strpani u Zakon o drumskom saobracaju. Mnogi i ne znaju da takav zakon postoji a vrse prevoz za sopstvene potrebe, to je ipak zakon koji je neophodan za velike speditere, ASP i slicne i tu je sve jasno.
                    Da li ce nekada u ovoj drzavi jedan privatnik na jednom mestu moci da pronadje sve propise cijim nepridrzavanjem neko moze da ga ojadi. Iz licnog iskustva ja bih trebao da znam Zakon o privrednim drustvima i odgovarajuce podzakonske akte, Zakon o racunovodstvu i reviziji podzakonske akte, Zakon o platnom prometu i podzakonske akte, Zakon o PDV, Zakon o fiskalnim kasama, Zakon o saobracaju, Zakon o prevozu u drumskom saobracaju, Zakon o zastiti na radu, Zakon o menici, Zakon o zastiti potrosaca, Zakon o .... NE ZNAM VISE CEMU i sve izmene, dopune, podzakonske akte, uredbe, pravilnike proistakle iz tih zakona kao i lokalne propise koje donosi Opstina. A kada sam registrovao prvp SZR pa doo nikoga nije interesovalo da li to znam ili ne. I uredu, to mi je jasno da ih nije interesovalo, ali ja ako bih znao sve ovo gore nabrojano ne bih bio privatnik nego neki pravnik da ne kazem advokat (mada i oni dobar deo znaju samo povrsno, a u detalje samo ono sto im je specijalnost). I sad kada pogledamovaj spisak taman da sve ovo nabrojano bude uredu neki magarac koji me zaustavi uvek moze da iscupa neki clan po kome sam ili nisam uradio nesto sto je kaznjivo Uredbom Opstine (tamo neke na cijo su me teritoriji zaustavili) o obelezavanju vozila firmi. Mozda tamo pise da natpis ne sme biti veci od 12,3 cm i da u natpisu ne moze biti koriscena engleska slova.
                    www.paluba.info

Comment

• kuzmar
                      Moderator
                      • 18.12.2009
                      • 783
                      • Lazarevac
                      • Pezo 207 1.6 HDI

Ovo sto sam prethodno napisao je cisto ilustrativno. Ali jedan konkretan primer je da kada sam registrovao radnju nije postojala obaveza da pored imena osnivaca bude napisano PR ili Preduzetnik. u medjuvremenu je to postalo obaveza, a da nisam ni znao, niti mi je iko skrenuo paznju na to ali da mi je naletela inspekcija mogao sam biti kaznjen zbog nepostovanja te obaveze.
                      www.paluba.info

Comment

• Vidan KV
                        CBC Senator XXL
                        • 24.10.2007
                        • 432
                        • Kraljevo
                        • vozim onaj koji trenutno ima više goriva

Jel nađe neko taj famozni deo novog ZOBS-a koji se odnosi na putne naloge?.........

Comment

• kuzmar
                          Moderator
                          • 18.12.2009
                          • 783
                          • Lazarevac
                          • Pezo 207 1.6 HDI

Ja sam trazio u ZOBS-u i putni nalog se nigde ne pominje, ali se zato pominje u Zakonu o prevozu u drumskom saobracaju i tu jos pise da je kazna za neposedovanje naloga ili za neispravana nalog za preduzeca 50.000-200.000 dinara. Nesto su nize kazne za ostale ali su takodje dosta visoke.
                          www.paluba.info

Comment

• Siera
                            Cbc Senator
                            • 09.11.2009
                            • 1365
                            • Čačak
                            • Stralis

Sve što se tiče dokumentacije i opreme vozila regulisano je posebnim pravilnikom.

Comment

• Vidan KV
                              CBC Senator XXL
                              • 24.10.2007
                              • 432
                              • Kraljevo
                              • vozim onaj koji trenutno ima više goriva

Sve je to super al ima li to gde napismeno.......da ja to lepo odštampam i pokažem onome kome treba pošto većina i dalje funkcioniše po principu: "....lako ćemo".........pozdrav!

Comment

• Chubbs
                                Everybody lies
                                • 29.01.2006
                                • 5807
                                • Novi Sad
                                • Audi A6 1.8T

Originally posted by Siera
                                Originally posted by Chubbs
                                @siera

Imam to negde u kancelariji videću u ponedeljak pa ću postaviti tačno šta je u pitanju.

'oce biti nesto od ovoga?

Comment

Working...
                                X