Za uslove koji treba da se ispune za dobijanje rešenja inspektora za saobraćaj odnosi se član 42 zakona o drumskom saobraćaju ( veličina slova u natpisu, kontrola i potpisivanje tehničke ispravnosti, mesto za parkiranje, fotografije)
Clan 42 se odnosi na javni prevoz a ne na prevoz za sopstvene potrebe.
Član 42
Ministarstvo utvrđuje ispunjenost uslova za otpočinjanje i obavljanje javnog prevoza putnika i stvari iz
čl. 3, 5, 6, 9 i 40 ovog zakona.
Akt kojim se utvrđuje ispunjenost uslova iz stava 1. ovog člana mora se nalaziti u vozilu za vreme
obavljanja prevoza.
Član 42 jeste za javni prevoz a za sve važi
Clan 5
Vozilo kojim se obavlja prevoz u drumskom saobracaju osim putnickih automobila u svojini gradanina
kojim gradanin vrši prevoz za licne potrebe, putnickog automobila kojim se obavlja auto-taksi prevoz i
vozila kojima se obavlja gradski prevoz putnika mora imati na bocnim stranama ispisanu firmu,
odnosno naziv vlasnika vozila.
Na krovu vozila kojim se obavlja prevoz u drumskom saobracaju, osim putnickog automobila kojim se
obavlja auto-taksi prevoz, ne može biti stavljena firma, odnosno naziv vlasnika vozila, niti se mogu
stavljati drugi natpisi.
U vozilu kojim se obavlja prevoz putnika, odnosno lica, osim putnickog automobila kojim se obavlja
auto-taksi prevoz, ne može se nalaziti taksimetar.
Na bocnim stranama vozila iz stava1 ovog clana, osim firme, odnosno naziva vlasnika vozila, ne mogu
se stavljati drugi natpisi.
Firma, odnosno naziv vlasnika vozila moraju biti ispisani slovima visine najmanje 10 cm i bojom koja
se bitno razlikuje od osnovne boje vozila.
Ovo za firmu ispunjavam, i to nije problem. Da rezimiramo na kraju zakljucak je: popunjen uredno nalog uz tehnicku proveru vazi 1 mesec od dana izdavanja? i to je dovoljno u Pikapovima za sopstvene potrebe?
Posto se vec neko vreme pominje neko resenje koje treba da se nalazi u vozilu ja sam clan 42 citirao bas iz tog razloga. Posto se taj akt nigde drugo ne pominje onda bi ovaj clan terebao da znaci da takav papir u vozilu trebaju da imaju samo vozila koja vrse javni prevoz.
Na bocnim stranama vozila iz stava1 ovog clana, osim firme, odnosno naziva vlasnika vozila, ne mogu
se stavljati drugi natpisi.
po ovome ispada da ne sme reklama na vozilu firme, npr autografika. samo naziv.
You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Speed's just a question of money. How fast you wanna go?
You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Speed's just a question of money. How fast you wanna go?
Posto se vec neko vreme pominje neko resenje koje treba da se nalazi u vozilu ja sam clan 42 citirao bas iz tog razloga. Posto se taj akt nigde drugo ne pominje onda bi ovaj clan terebao da znaci da takav papir u vozilu trebaju da imaju samo vozila koja vrse javni pre
Rešenje treba samo za javni prevoz
Sto se mene tice cela zbrka je ispalo oko tumecenja ko treba to resenje da ima.
Apsolutno mi je bilo nelogicno da i fizicko lice i firme (bukvalno svi) koji prevoze za svoje potrebe trebaju da imaju to resenje.
Sada smo to najzad razjasnili pa da teramo dalje.
E ljudi moram ovo da vam ispricam.U subotu tovario ja u Begaljici za Belgiju,i idem na carinu u Smederevo.Kud bi nego smederevcem,kroz zabranu.I naravno,zaustave me na izlazu iz Grocke i pocnu da drze predavanje dva filozofa.Toliko su srali,da sam ih na kraju ubedio da je CMR ustvari putni nalog za vozilo u medjunarodnom saobracaju....hehehehehe.....mila majko sto ima nepismenih zandara......
Comment