Evo da i ja predstavim svog oltimera! U pitanju je colibri t12 iz 1969 godine. Inace motoric koji mi je ostao od dede i trenutno je u fazi resturacije- znaci vracanja u indeticno stanje nikakva budženja. Naime motor je stajao na tavanu deset godina i nije vožen. Inace cepao sam ga kao lud kad sam bio klinac. Skinem ga prošle godine ocistim diznu i upalio i cetvrtog puta. Dimio ko lud dok nije sagoreo i od tad se stalno vozikam sa njim. Rešio sam da ga resturiram i taj projekat traje vec par mececi. Pronašao sam sve original delove tj falilo mi zadnje svetlo, a nabavio sam i blatobran u prvobitnoj verziji i drugi štitinik za noge koji nije ulubljen. Inace obnova ide tako što sam poceo sa poliranjem alu delova. Dosta sporo ide, a kad se ta faza završi na redu je hromiranje propalih delova. Inace hrom na felnama je propao pa je to deda cetkom u crno prešao, a ja sam ih letos preprskao alu sprejem čisto da ih malo zaštitim dok ne dođe vreme za hromiranje. Evo par slicica za pocetak da vidite kakav je bio kad je sišao sa tavana i par ispoliranih delova i tako.Kako šta budem radio kacicu. Imaš još dosta slika ali za početak ovo je dosta. Inače iako ima 40 godina kompletno je ispravan, svaka sajla, kočnice sijalice i sve što postoji na njemu.

Comment