Pomoc oko kupovine skutera

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Alekre
    CBC Senator XXL
    • 12.09.2005
    • 780
    • Smederevo

Pomoc oko kupovine skutera

Konacno je doslo vreme da se nabavlja prvi dvotockas za sledecu sezonu i to iskljucivo Piaggio Free. No, imam neka pitanja i nemam nikoga da pitam sem vas

Sto se tice dokumenta, sta treba da ima i sta treba da uzmem pri kupovini?Kako da proverim da li je skuter legalan? Pored toga, skuter sam vozio dva puta i zivotu ukupno 150 metara i stvarno nemam osecaj kako to treba ide. Sta da gledam pri kupovini i kako da utvrdim stanje agregata, varijatora, da li je kriv ram ili sl?
    Sloboda i divljina, nesputanost i zivot van formalnih drustvenih okvira.
  • b_samardzic
    CBC Senator XXL
    • 02.04.2005
    • 1557
    • Smederevo

Re: Pomoc oko kupovine skutera

Sednes na motor i probas ga uz neku duzu uzbrdicu.
    Ako moze da krene bez muke dobro je.
    Onda krenes malo preko rupa i neravnina pa ako ne drnda i ne lupa onda je dobro.
    Vidi kako pali kad je hladan, malo teze izvodljivo ali dobar pokazatelj stanja.

Comment

• Alekre
      CBC Senator XXL
      • 12.09.2005
      • 780
      • Smederevo

Tako nekako, hvala na odgovoru.

Jel zna neko kako ide sa samom kupovinom? Skuter koji kupujem je trajno registrovan ali se ne vodi na tog lika od koga kupujem, sa kim bih trebao da radim kupoprodajni odgovor i sve ostalo oko ovlascenja, sa vlasnikom na kog se vodi predpostavljam?

Comment

• Davor
        CBC Senator XXL
        • 02.03.2005
        • 498
        • Novi Sad

Ako skuter nije na onog od koga kupujes,prvo trazi da ti dovede odmah vlasnika i sa njime u agenciji pravis ugovor(nemoj slucajno da nasednes na pricu kako nije bitan vlasnik na tim "biciklima sa motorom",jer su trajno registrovani,jer ce se menjati uskoro tablice i morace vlasnik da dodje u sup da bi promenio,a ako nema vlasnika ne mozes ni dobiti tablice).

Srecno u pazaru

Comment

• JAPANX
          CBC Senator XXL
          • 10.08.2006
          • 2159
          • Beograd

ako uzimas piaggio free, sacekaj sledecu sezonu(prolece) imas onog tipa iz novog sada, zove se djole(imam njegov broj ako ti treba)

kupi od njega postarski free, lepo ga rasturi u proste cinioce i zameni sve sto se treba zameniti, ofarbaj fa u boju koju hoces i registruj na svoje ime.. ako kupis skuter kod nas, neko je drugi to uradio umesto tebe tako da ces opet morati da menjas te potrosne delove(rolnice, kaiseve, lagere, gume) a skuplje ces platiti

sa postarskim dobijas korpu napred i nazad, vizir koji je u vecini slucajeva izgreban i kofer pozadi, far i migavci su na prednjoj korpi pa ako ti je do vizuelnog utiska, mozes da stavis klasican far i migavce za nekih 35 evra.

i tako..

Comment

• Alekre
            CBC Senator XXL
            • 12.09.2005
            • 780
            • Smederevo

Ajd', ako budem sredio sve to postavacu slike da vidite Hvala na odgovorima.

Comment

• Mikac
              CBC Član
              • 22.04.2010
              • 23
              • sever,kosovo

ljudi,mozete li mi pomoci oko kupovine skutera (novog naravno). posto nisam dovoljno upoznat sa trzistem i kvalitetom pojedinih marki.. Moja zelja je speedfight 3 ..s'obzirom da je to skuter novije proizvodnje,voleo bih da znam nesto vise o njemu.. koliko trosi,da li 2T ili 4T..koliko moze da ide i sl. . .
              Pozz

Comment

• djukic
                CBC Senator XXL
                • 27.03.2005
                • 2526
                • Beograd

Dvotaktni naravno, imas ih sa 50ccm motorima hladjenih vodom ili vazduhom. Trosi uh, 2.5-3.5l zavisno od vozaca.

Glavno pitanje je koliko imas godina, koja ti je tezina i koja ti je namena skutera. Tek s tim podatcima moze se uopste pricati da li ti odgovara ili ne ovaj skuter.

Moja iskustva sa dvojkom su uzasna. Igracka ima vodeno hladjenje a nema ventilator na hladnjaku. Ako si tezi (ja jesam) cim udjes u guzvu pocinje da dize temperaturu...

Ima i boljih skutera...
                https://t.me/pump_upp

Comment

• Mikac
                  CBC Član
                  • 22.04.2010
                  • 23
                  • sever,kosovo

Djukic..pa skuter bih kupio za sebe i za sestre..mada bi i cura cesto dosla u obzir. imam 85kg. a koji bi mi ti preporucio..?naravno-samo do 50 ccm! meni speedfight3 malo podseca na kineza ali dobro izgleda. a imam auto pezo 307 pa ne bi da menjam marku!

Comment

• Mikac
                    CBC Član
                    • 22.04.2010
                    • 23
                    • sever,kosovo

puno njih kaze da skuteri u proseku trose i vise..5-6 litara..izgubim volju za kupovinom..pa to je preterano za 50ccm!!moj auto ne trosi toliko.

Comment

• djukic
                      CBC Senator XXL
                      • 27.03.2005
                      • 2526
                      • Beograd

Makismalna nosivost skutera je oko 120kg mislim da je cak i za puga manja.

Sve odrasle osobe na njemu, tesko mucenje i naravno potrosnja od 5l. Problem sa tim skuterima je sto su registrovani samo za 1 osobu. Nesmeju da se krecu autoputem, sto jeste problem u Beogradu.

Dalje problem je sto kada si tezak, moras stalno da ga forsiras. Time brze strada sve zivo na njemu. Cim ga forsiras ode i potrosnja.
                      Naravno uvek ce biti onih koji ce tvrditi da su sa skuterom od 50ccm isli ko zna koliko km/h.

Realno najveci problem za voznju malih skutera u BGD je gradski saobracaj. Sve sto je brze od GSP-a (autobusa ili trola) je OK. Sa dve osobe, pa cak i sa jednom tezom, standardni speed nemoze da se nosi sa saobracajem. Pocunju da te preticu autobusi, moras da bezis desno, tu pocinjes da udaras u sahtove...

Moras prvo da probas, mozda ti se poklopi, mozda su ti rute kojima ides idealne za skuter. Moj problem je sto stanujem u Zemunu, idem do Hyatta (kancelarija) i cesto prelazim most. Gazela je autoput i problem je, mali most ima sine tramvajske i opet problem. Brankov je OK ali kada se vracas imas problem s prestrojavanjem... I tako.

idealan odnos je 125ccm ili jos bolje 250ccm MAXI skuter: Aprilia Scarabeo, Leonardo, Atlantic, Yamaha majesty pa cak i neki od Pezoa ... Tu ti treba nazalost A ali po novom cinimi se da postoji i kategorizacija unutar A kategorije?!? tako da bi lakse islo i polaganje. I da ovi od 125 i 250 umeju i manje da trose od ovih mucenika od 50ccm

Comment

• Kanarinac
                        CBC Senator XXL
                        • 08.10.2004
                        • 2870
                        • BG,Weedikovac

Ja koliko sm vozio skutere od 50ccm i prelazio preko gazele, niikada mi niko nije rekao da ne smem da se krecem tuda.Zaustavljali su me marsovci vise puta ali u pitanju je bila samo provera.

E sad shto se skutera tiche, ako si resio samo 50ccm da uzimash, onda moj glas ide apriliji sr50. Vozio sam taj skuter do prosle godine i odlican je.Kad se skine fabrichka blokada mozhe da navuuce 80km/h po satu (realnih 75).Ubrzava jako dobro,a mene sa devojkom je sasvim lepo vukao. Ima vodeno hladjenje,ima i ventilator 2t mashina.Potroshnja je bila 4.5L na 100.Trosio 1l na oko 1500km.Ja sam sipao motulov scoot power, pa je to dodatno diazlo cenu na 100km.

4t mashina samo od 125ccm pa preko, 50cm 4t su prespori i nigde neces stici.

Pezoa zaboravi, tesko je djubre.Dakle ili aprilia ili gillera. Ova dva se razlikuju samo po izgledu. Mashina im je ista

I love my

Comment

• djukic
                          CBC Senator XXL
                          • 27.03.2005
                          • 2526
                          • Beograd

Malo su vise ostri od ove sezone. SO (opstinske) tablice i nemoze na auto put i put rezervisan za motorna vozila. 2x su me vec ove godine maltretirali. Moram da izadjem na novosadski iz mog sela da bi dosao do grada...

Comment

• sri98
                            Admin od Trpeze
                            • 24.10.2004
                            • 7262
                            • Republic of Konjarnik
                            • Toyota Corolla E 210

Originally posted by djukic
                            I da ovi od 125 i 250 umeju i manje da trose od ovih mucenika od 50ccm
                            Bas tako, Meni Scarabeo 125 trosi 3.2 lit/100km
                            Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Mikac
                              CBC Član
                              • 22.04.2010
                              • 23
                              • sever,kosovo

uhh,malo ste me zbunili.. Ja sam sve kontao da ce 50ccm da trosi makar za trecinu manje od 125. .a koliko u proseku kostaju novi skuteri od 125ccm ali poznatijeg proizvodjaca-ne kinezi?!

Comment

Working...
                              X