CPI skuter ili nesto drugo?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ToNcA
    CBC Senator XXL
    • 31.01.2006
    • 868
    • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
    • Mazda 6 2.0d

CPI skuter ili nesto drugo?

Razmisljam o kupovini neke zujalice (naravno ne sada vec na prolece, kad otopli a mozda uspem i da uhvatim neki popust na sajmu).

Najozbiljnije razmisljam o ovom modelu:

Simpaticno izgleda, ima 50ccm (mrzi me da polazem), nije suvise brz tako da mogu da ga dam bratu ili devojci bez bojazni da ce da naprave neko veliko s***e (bar ne svojom krivicom).

Sta mislite o njemu i ima li neko drugu ideju?

Da napomenem, radim u centru tako da bi mi samo placanje prakinga ustedelo vise od rate za motorcic a njega imam gde da parkiram.

I jos jedna napomena - na posao idem u odelu tako da je ovo "najsportskije" sto dolazi u obzir.

Druga stvar o kojoj razmisljam (kolega me lozi ali meni nikako da se dopadne) je Vespa - klasicna od 50ccm. Mada - to mi je ipak suvise retro.

I trece neki Kymco od onih koji lice na maxi skutere.

Najbitnije - budzet je tih 2500 koliko kosta ovaj CPI GTR.

Jel ima neko neku ideju?
    Kakva su vasa iskustva sa skuterima?

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...
  • little
    CBC Senator XXL
    • 04.10.2004
    • 912
    • BGD
    • Lancia Ypsilon 1.2 8V

meni se dopada gilera DNA, slicni su po karakteristikama, a imala sam prilike da vidim uzivo i odusevio me je ovaj model.

cena je 2.600 evra, kod ovlascenog dilera, ali prvo moras da proveris da li ih imaju ili ces morati da narucis..

Inace, na sajtu ovlascenog nije ni prikazan ovaj model...

karakteristike i izgled
    The 2005 Gilera DNA 50 and all other motorcycles made 1894-2025. Specifications. Pictures. Rating. Discussions.

evo i nekih poredjenja
    Specifications of 40 000 motorcycles made 1894-2025. Pictures. Rider comments.
    "zensko si brate"

Some people are wise and some.. Otherwise..

Comment

• sri98
      Admin od Trpeze
      • 24.10.2004
      • 7262
      • Republic of Konjarnik
      • Toyota Corolla E 210

Re: CPI skuter ili nesto drugo?

Originally posted by ToNcA
      I jos jedna napomena - na posao idem u odelu tako da je ovo "najsportskije" sto dolazi u obzir.

Druga stvar o kojoj razmisljam (kolega me lozi ali meni nikako da se dopadne) je Vespa - klasicna od 50ccm. Mada - to mi je ipak suvise retro.

Najbitnije - budzet je tih 2500 koliko kosta ovaj CPI GTR.

Jel ima neko neku ideju?
      Kakva su vasa iskustva sa skuterima?
      Za voznju u odelu se najvise uklapaju Beverly, Vespa i Scarabeo, ovaj CPI GTR mi nikako ne ide uz to.

Ja sam letos ustedeo gomilu vremena kroz guzve, nisam razmisljao o parkiranju (zanemarimo placanje - dovoljno je da mesta ima uvek i da nije limitirano vremenski), smanjio troskove prevoza itd, itd.

Za A ti je potrebno max mesec dana i oko 200e, a mnogo je jednostavnije jer ides na samoobucavanje. Za BG je 50ccm malo jer ce skuter da umre po uzbrdicama, a ti od dosade dok se popnes .

U celoj prici, vozim Scarabeo 125, pravi je odmor od saobracajnih cirkusa, a verovatno cu da predjem na nesto od 250ccm.

Za 2500 se moze naci i nesto od 125, jes' da su uglavnom polovni, ali je gomila ubila malu kilometrazu.
      Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• ToNcA
        CBC Senator XXL
        • 31.01.2006
        • 868
        • Mazda 6 2.0d

Koja je otprilike cena registracije motora od 125ccm?

Mada su mi ovi italijani ipak suvise "retro".

Jel ima neko iskustva sa Kymco skuterima? (naravno njih bi gledao da uzmem nove jer ipak im ne verujem kao Japancima i Evropljanima)

Kako ti se cine ovi:

Ipak nisu suvise sportski a nisu ni onako retro kao Piaggio i Aprillia (mada ne poricem kvalutet Italijana, ipak su oni izmislili skutere).

I kad smo vec tu - koja je procedura za polaganje za "A" kategoriju?

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• sri98
          Admin od Trpeze
          • 24.10.2004
          • 7262
          • Republic of Konjarnik
          • Toyota Corolla E 210

Registracija je 50-60e, tako nesto.
          Fino ovi izgledaju, ali ce italijan imati bolju cenu kao polovan.
          Jos jedna stvar koja moze biti bitna je to da su Beverly i Scarabeo na 17icama, a to mnogo znaci za prelazak preko rupa, sina itd.
          Odes u Ljermonotvu, uzmes L tablicu, vozas se 15 dana i prijavis polaganje ispita. Eto procedure.
          Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• little
            CBC Senator XXL
            • 04.10.2004
            • 912
            • BGD
            • Lancia Ypsilon 1.2 8V

Moras da imas polozno za B ili bar PSP, treba ti novo lekarsko uverenje za A kategoruiju.
            Potrebna ti je saobracajna od motora, ili ovlascenje na tvoje ime.
            Sa tim papirima u MUP odes po zahtev za L tablice i potvrdu na koriscenje na 15 dana. Posle 15 dana vratis tablice i dobijes potvrdu da si ih koristio - sto ti je ustvari obuka. Sa tom potvrdom odes u auto-skolu i prijavis polaganje testa, a zatim i voznje.

Najvaznije> motor mora imati preko 50 kubika i MANUELNI menjac. Potvrdu za obuku mozes da uzmes i za motor sa automatskim menjacem, ali polaganje morabiti na manuelnom.
            "zensko si brate"

Comment

• ToNcA
              CBC Senator XXL
              • 31.01.2006
              • 868
              • Mazda 6 2.0d

A gde da nadjem motor sa manuelnim menjacem za polaganje?

Skuteri uglavnom imaju automatik.

Comment

• little
                CBC Senator XXL
                • 04.10.2004
                • 912
                • BGD
                • Lancia Ypsilon 1.2 8V

Kao sto rekoh, za dobijanje potvrde mozes da doneses i ovlascenje ili saobracajnu od motora sa automatskim menjacem, a auto-skola kod koje budes uplatio ispite moze da ti obezbedi motor sa manuelnim menjacem, pitanje je samo kako ces se snaci
                "zensko si brate"

Comment

• G_Unit
                  CBC Član
                  • 21.02.2006
                  • 35
                  • NbG BLock

Auto Skole na kojima pise da imaju A kategoriu bi uglavnom trebale da imaju svoj motor, imas u Bgd par njih.
                  Lada Samara

Comment

Working...
                  X