Malo se prica o tome po netu, uglavnom su to konverzije tomos-a 4 uz pomoc kucne butan boce i karburatora + uljne pumpe sa nekog tomosovog "auto-lube" motorica...
Ono sto bi sigurno bilo interesantno posebno za vozace 2-taktnih motora koji po obicaju dosta piju, a usput retko koji ima automatsko podmazivanje...
trebalo bi resiti po meni par bitnijih prepreka:
1. isparavanje gasa, tj resavanje termickih problema isparivaca ili cega vec.
2. podmazivanje tj ubacivanje ulja u motor tj gas
3. nalazenje tanka pogodnog za all-day izlaganje suncu kao i ventila za lako rasklapanje i demontiranje, tj kasnije punjenje na gasnim stanicama...
Ako sam nesto zaboravio dodajte, ja vec imam nekoliko ideja za svaki problem posebno, ali zelim da cujem, mozda neko ima vec oprobano resenje
Ono sto bi sigurno bilo interesantno posebno za vozace 2-taktnih motora koji po obicaju dosta piju, a usput retko koji ima automatsko podmazivanje...
trebalo bi resiti po meni par bitnijih prepreka:
1. isparavanje gasa, tj resavanje termickih problema isparivaca ili cega vec.
2. podmazivanje tj ubacivanje ulja u motor tj gas
3. nalazenje tanka pogodnog za all-day izlaganje suncu kao i ventila za lako rasklapanje i demontiranje, tj kasnije punjenje na gasnim stanicama...
Ako sam nesto zaboravio dodajte, ja vec imam nekoliko ideja za svaki problem posebno, ali zelim da cujem, mozda neko ima vec oprobano resenje

Comment