prenos vlasništva

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zeljkonega
    CBC Početnik
    • 01.06.2011
    • 5
    • RU

Re: prenos vlasništva

Originally posted by kuzmar

Korak 1 - overa ugovora u sudu
    korak 2 - Uprava javnih prihoda po mestu prebivalista prodavca i placanje poreza na prenos apsolutnih prava (po zakonu to treba da uradi prodavac u praksi to najcesce radi kupac)
    korak 3 - sa overenim ugovorom kupac odlazi u MUP i zahteva promenu podataka o imaocu vozila (u agenciji mu lepo popune uplatnice za novu saobracajnu i razne takse koje iz toga proizilaze)
    korak 4 - kupac dobija saobracajnu dozvolu u kojoj je on upisan kao vlasnik vozila i u kojoj je upisan datum isteka registracije koji je pisao i na staroj dozvoli

Kod koraka broj 4 ukoliko su kupac i prodavac sa istog registracionog podrucja samo se menja saobracajna, ukoliko su sa razlicitih registracionih podrucja menjaju se i tablice

Prema informacijama koje imam svi oni koji se nadju u takvoj situaciji da im jos nije istekal registracija pa imaju stare tablice i stare saobracajne nece dobijati ove nove nego one koje su izdavane do 31.12.2010.godine. Za te potrebe MUP ima odredjenu kolicinu starih obrazaca dozvola i starih tablica.
    Iz ovog tvog objašnjenja jasno je da čovek treba da plati sve ponovo osim polise osiguranja. Sve takse (osim poreza na upotrebu) i novu saobraćajnu i nove tablice (sa druge teritorije je).
    Kakva glupa država.
    Hvala puno na pomoći, ipak ćemo samo overiti ugovor a pred istek registracije završiti ostalo.

Comment

• kuzmar
      Moderator
      • 18.12.2009
      • 783
      • Lazarevac
      • Pezo 207 1.6 HDI

Originally posted by zeljkonega
      Iz ovog tvog objašnjenja jasno je da čovek treba da plati sve ponovo osim polise osiguranja. Sve takse (osim poreza na upotrebu) i novu saobraćajnu i nove tablice (sa druge teritorije je).
      Kakva glupa država.
      Hvala puno na pomoći, ipak ćemo samo overiti ugovor a pred istek registracije završiti ostalo.
      Prilikom registracije motornog vozila se placaju ove stavke koje se ne placaji prilikom promene vlasnistva:
      -polisa osiguranja
      -tehnicki pregled
      -komunalana taksa
      -drumarina
      -ekoloska taksa
      -porez na upotrebu vozila

Mislim da nisam nista zaboravio. Tako da ne stoji ova kostatacija a izgleda i da ne citas sta sam napisao, ako je vozilo registrovano dobice ne nove nego stare tablice i stari obrazac saobracajne a njihova cena je znatno niza od novih tablica i nove saobracajne (ako se dobro secam ukupno je negde oko 2000 za razliku od novih koje su duplo skuplje)
      www.paluba.info

Comment

• kiki243
        CBC Senator
        • 06.04.2011
        • 201
        • العربية

Novi ZOBS - vaše mišljenje, iskustva...

Drugari -mala pomoc!!!
        Da ne otvaram novu temu -moze i ovde ako moderatori ne misle drugacije.........
        Kupio bih auto sa drugog registracionog podrucja(LE) u odnosu na koje zelim da registrujem(BG)
        Automobilu je istekla registracija.Sve formalnosti(ugovor,porez itd) bih obavio u LE.Tamo bih uradio tehnicki i uplatio novu registraciju.Pitanje glasi:
        Da li mogu da ne podizem tablice i saobracajnu (prilikom registracije u MUP-u) nego da odmah uzmem probne tablice do BG i ovde podignem iste.Imali neko iskustva .Shvatili ste sustinu.Nemogu uzeti probe ako je neregistrovan

Hvala unapred

Comment

• kiki243
          CBC Senator
          • 06.04.2011
          • 201
          • العربية

Hvala moderatorima i izvinjavam se svima na omasci mesta za postavljanje pitanja

Comment

• Franjo
            Banovan
            • 14.08.2009
            • 2831
            • Inđija - Beograd
            • Renault megan II res

Možeš uzeti probne tablice, nakon izvršenog tehničkog pregleda. Pravilnik o registraciji motornih vozila:

Члан 34.
            За новопроизведена, преправљена и оправљена возила којима се у саобраћају на јавним путевима врши пробна вожња ради испитивања или приказивања својстава тих возила; за возила која се крећу од места где су произведена до места дораде, преправке или продаје; за возила која се возе на технички преглед, на сајам или царињење, као и за возила која се крећу од места у коме су преузета до места у коме ће бити регистрована, издају се пробне таблице које служе за привремено означавање тих возила у саобраћају на путевима (цртеж бр. 19).

Comment

• kiki243
              CBC Senator
              • 06.04.2011
              • 201
              • العربية

Pa ti si Franjo kao salter u MUP-u.
              Hvala ti puno drugar

Comment

• shebez
                CBC Član
                • 23.03.2011
                • 30
                • Beograd
                • Skoda oktavia

Procitao sam celu temu ali za svaki slucaj da proverim jos jednom da se nesto nije promenilo.
                Kupio sam auto koje je registrovano do oktobra (stare tablice), Prodavac je iz Beograda i ja sam iz Beograda.
                Da li je ok da sada potpisem i overim kupoprodajni ugovor i platim porez a da promenu dokumenata u SUP uradim kad budem radio registraciju u oktobru, a da do oktobra vozim na ovlascenje.
                Da li ce u oktobru neko da me pita sto nisam auto odma preveo po potpisivanju ugovora i da li postoji mogucnost da mi ugovor istekne?
                Hvala svima na odgovoru.

Comment

• kiki243
                  CBC Senator
                  • 06.04.2011
                  • 201
                  • العربية

Po zakonu si obavezan da platis porez na promet u roku od 15 dana od dana potpisivanja ugovora(ako nisu menjali i to).Sa overenim ugovorom(odnosno placenim porezom na promet,bez obzira sto nemas saobracajnu na svoje ime TI si jedini vlasnik auta.)
                  Sa tog aspekta ti ovlascenje ne treba ali posto nam je zemlja ovakva kakva jeste-ti i to uzmi.
                  Kad dodje registracija(mozes 30 dana ranije) ti sve to upakuj kako treba,ako bi to radio sada imao bi izdatak samo za drugu saobracajnu sto i nije nesto spektakularno(par stotina dinara).Najveca je muka red u MUP-u.Ja bi da sam na tvom mestu,kada me put nanese u neku udaljeniju stanicu milicuje-tipa Mladenovac,Grodska,Sopot itd,to zavrsio bez cekanja u redu.

Comment

• kuzmar
                    Moderator
                    • 18.12.2009
                    • 783
                    • Lazarevac
                    • Pezo 207 1.6 HDI

Sto se tice saobraccajnih dozvola izgleda da prilikom prenosa vise nema starih obrazaca. Pre nekoliko dana sam najzad resio pitanje prenosa svog auta i morao sam da platim nove tablice, novu saobracajnu i registracionu nalepnicu. Navodno objasnjenje u Ljermontovoj da starih obrazaca vise nema te se sada to na ovaj nacin resava. Naravno registracija mi vazi do datuma koji je bio na staroj saobracajnoj.
                    www.paluba.info

Comment

• kiki243
                      CBC Senator
                      • 06.04.2011
                      • 201
                      • العربية

Pa ako je tako onda nek odluci da li ce da ceka do oktobra ili ce odma da se zaleti da to zavrsi.Ako bi to uradio odmah kasnije bi mu izdatak bio manji za nove tablice i saobracajnu i nalepnicu jel ih vec ima-mozda i to nije lose.

Comment

Working...
                      X