You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Speed's just a question of money. How fast you wanna go?
pretpostavljam "nepotrebno" duplo placanje poreza na upotrebu motornog vozila zbog promene vlasnika u saobracajnoj, koji se svakako placa prilikom redovne registracije?
The best car safety device is a rear-view mirror with a cop in it.
You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Speed's just a question of money. How fast you wanna go?
Od 11.04.2011godine prilikom prenosa vlasništva motornog vozila više se neće plaćati porez na upotrebu motornih vozila.Ovaj porez je bio uveden 2010 godine i bio je obavezan prilikom prenosa apsolutnih prava vozila.
Super informacija, dobro si update-ovan kad se setim koliko sam bio prosle godine kad sam prenosio auto na sebe zbog ovog poreza, zbog neinformisanosti da su uveli tu izmisljotinu izbise mi ako se dobro secam oko 8.000 din i to je bilo otimanje para i totalno destimulativno po ljude koji zele da odmah prenesu auto na sebe.....
Imajuci ovo u vidu onda se definitivno slazem sa Chubss-om tj. ne vidim sta sprecava kupca da odmah prevede automobil na sebe, porez na prenos apsolutnih prava treba racunati kao sastavni deo cene automobila.
The best car safety device is a rear-view mirror with a cop in it.
Kupac nije znan.
Prevod ce pasti u roku od odmah onda
Sta ja treba da uradim kako bi preveli auto?
Pre sam to radio preko agencije, a sada sam cuo da to nije tako izvodljivo.
Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
Konacno i ja imam auto :-)
Kupac nije znan.
Prevod ce pasti u roku od odmah onda
Sta ja treba da uradim kako bi preveli auto?
Pre sam to radio preko agencije, a sada sam cuo da to nije tako izvodljivo.
Odes u agenciju napravite ugovor,onda sa tim ugovorom idete u opstinu platite overu i porez i za 10 min ides kuci sa parama u dzepu.
Obavezno ako se menja registarsko područje! Pošto je vozilo registrovano i osigurano, plati samo probne tablice i vozi Mile!
Postupak je sledeći:
Члан 10.
Власник регистрованог возила може код органа код кога се возило води у евиденцији да одјави возило и пре истека важења регистрације.
Приликом одјављивања возила, саобраћајна дозвола се поништава бушењем, а лицу из става 1. овог члана издаје се потврда у коју се, осим његових личних података и података о возилу, уписују и следећи подаци:
1) датум одјављивања;
2) констатација о поступању са регистарским таблицама (враћене, уништене и др.); 3) име, односно назив новог власника.
Time su ispoštovane i odredbe ZOBS o registraciji motornih vozila i obavezama vlasnika vozila.
Sve u svemu,citajuci ovu temu slazem se sa SRI-evom konstatacijom,ali opet kazem da se kod nas sve besmisleno komplikuje.Kolega mi je pricao kako se to radi u V.Britaniji gde zivi i radi,da ne poverujes koliko je to kod njih ekstra i jednostavno
Ko leti,vrijedi
Ko vrijedi,leti
Ko ne leti,ne vrijedi..
(Grunf,TNT..)
U pravu si, nisam poverovao, da je ekstra i jednostavnije nego kod nas. Kod nas je komplikovano kad se ne radi po propisu, jer se nastoji, da se izbegnu plaćanja poreza i administrativnih taksi u vezi sa promenom vlasnika u saobraćajnoj dozvoli. Promenio sam nekoliko vozila i samo u jednom slučaju sam imao poteškoća, da jurim vlasnika (prodavca), jer sam vozilo kupio u nedelju na pijaci u Prištini, pa nismo mogli da odjavimo vozilo isti dan. Nakon nekoliko dana, bez problema sam na osnovu kupoprodajnog ugovora, sačinjenog u kancelariji AMSS na pijaci, odjavio vozilo u Lipljanu i registrovao na svoje ime u Peći.
Narode, iščitao sam temu, ali ne mogu da skontam šta mi je činiti, tj. nisam 100% siguran u redosled koraka koje treba da obavim, pa pomagajte...
Auto vozim na ovlašćenje pune tri godine, registracija mu ističe 29. maja, pa bih da ga prevedem na sebe.
Tablice su iz Požege (UE), a ja sam sada u Beogradu. Želeo bih da ga prevedem u sklopu registracije. Je l' bolje to da uradim pre datuma isteka ili posle?
Jasno mi je da prvo treba da odem u Požegu, da uradimo kupoprodajni ugovor, da se plati porez, vrate tablice. Ne planiram da idem autom, tablice za odjavu mogu da ponesem sa sobom.
Šta radim nakon toga? Kada radim tehnički pregled? Tj. kako da odem na tehnički pregled nakon što vratim tablice? Ili mogu da uradim tehnički pre kupoprodaje?
Šta se dešava sa uverenjem za korišćenje uređaja na TNG, koje se vodi na starog (aktuelnog) vlasnika, treba li novo i kada...?
Kako mislis da prevedes auto? na nemacki, kineski, francuski?
to sve zavisi gde ces ziveti u trenutku prenosa. sada bi u bg, pa bi trebalo da uradis reg u bg, ali ako se preselis u vlasotince ili ns, onda tamo. tehnicki se uradi pre odjave i posto vazi 30 dana, i nebitno je gde ces ziveti, a gde je auto registrovan. ja radio tehnicki u ns, a zivim u bg.
Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.
Kako mislis da prevedes auto? na nemacki, kineski, francuski?
Uh, izvinjavam se, nisam se elokventno izrazio. Da izvrsim prenos vlasnistva... A, to kada kazem da sam u bg-u znaci sa prebivalistem, a ne da sam se trenutno zadesio...
Znaci, prvo uradim tehnicki pregled u Beogradu (Nema veze sto se auto trenutno nije u mom vlasnistvu? Logicno, ali ''otkud znam''...), pa onda odem i izvrsim prenos vlasnistva, i odjavu u Pozeskoj policiji, pa onda dolazim u Beograd i registrujem na sebe. Jesam li dobro shvatio?
Sta je sa uverenjem za TNG koje se vodi na starog vlasnika, treba li novo, zna li neko?
Comment