prenos vlasništva

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Singidunum
    CBC Član
    • 02.12.2008
    • 27
    • Beograd

Re: prenos vlasništva

Postovanje.
    Evo i mene sa mojim problemom.Kupio sam auto od lika pre skoro dve godine i jos ga vozim na ovlascenje.Nisam radio kupoprodajni ugovor.Sada mi istice registracija i zbog svih ovih peripetija koje su zamesili nadlezni resio sam i da prevedem auto na sebe(neki kazu da bih i onako to morao uciniti,al to sad nije ni bitno).U opstini su mi rekli da ovlascenje vazi godinu dana,i da sad moram da vadim novo,tj da ponovo dodjem sa "vlasnikom" vozila.Pre toga su mi u agenciji rekli da ako je u medjuvremenu vlasnik menjao br.licne karte (a verovatno jeste zbog novih dokumenata) onda mi ovlascenje ne vazi.
    Sve to ne bi bio problem da je taj lik jos u zemlji.Sada mi istice registracija,ne mogu registrovati jer na ovlascenju ostaju stare tablice,ne mogu preneti jer je ovlascenje staro vise od godinu dana,ne mogu...Jedino sto mi pada na pamet jeste da ga rasturim i prodam u delovima.Kome trebaju delovi za Boru?

Comment

• sri98
      Admin od Trpeze
      • 24.10.2004
      • 7262
      • Republic of Konjarnik
      • Toyota Corolla E 210

jbg, ustedeo si 100tinak e na manjem porezu, a mozda i izuvuces cenu auta ako ga valjas za delove.

Mada, ako lik nije menjao lk, mozes da radis prenos na sebe, samo si intelektualce u opstini trebao da pitas kojim propisom je vazenje ovlascenja ograniceno. Ako ti nadju taj propis, onda ih treba predloziti za nobela jer vazenje ovlascenja nije ograniceno nikakvim zakonom, uredbom, pravilnikom ili bilo kojim pravnim aktom.

dalje, ako odbiju da obracunaju porez na prenos aposlutnih prava sa obrazlozenjem da je ovlascenje "isteklo", uljudno ih zamoli da ti za to napisu resenje, da se obija obracunavanje poreza iz razloga isteklog ovalscenja.
      Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• dintel011
        CBC Senator XXL
        • 12.03.2005
        • 348
        • Beograd, Vidikovac

Moje ovlascenje bilo iz 2007. zato idi lepo u drugu opstinu da uradis ugovor.

Comment

• Singidunum
          CBC Član
          • 02.12.2008
          • 27
          • Beograd

Zavrsio sam kupoprodajni ugovor u opstini Novi Beograd,a sutra idem u Zemun da platim porez na prenos.S'obzirom da im DAJEM pare,verujem da nece biti problema.U medjuvremenu sam proverio broj licne karte bivseg vlasnika i jos uvek je vazeca,sto znaci i da je ovlascenje takodje vazece.Mada,nije mi jasno zasto se vezuju za broj licne karte,kada postoje i drugi,nepromenjivi podaci u istoj(poput maticnog broja).U stvari znam,sve je to birokratija,nacin da ti otmu jos koji dinar.
          A sto se duzine vazenja ovlascenja tice,na samom ovlascenju bi trebao stajati datum isteka.A posto ga nema,ovlascenje bi trebalo vaziti do...Ali ovo je Srbija,zakoni su takvi da ih svaka salterusa cita ili ovako ili onako.Ovde je sve kao na pijaci.

Comment

• mistermobil
            CBC Senator XXL
            • 09.11.2008
            • 469
            • pecinci

U kom delu zakona pise da ovlascenje vise ne vazi ako je licna karta davaoca ovlascenja istekla?ja mislim da je jedini problem ako davaoc ovlascenja nije vise medju zivima,onda krece problem,mada je i to bez veze.Zanima me kakva je procedura po novom prilikom odjave vozila u MUP-u,ako bi kupac dosao da odjavi auto sa overenim(u sudu ili opstini) kup.ugovorom,da li je potrebno i prisustvo vlasnika(ili ovlascenog lica) iza odjavu?
            Ko leti,vrijedi
            Ko vrijedi,leti
            Ko ne leti,ne vrijedi..
            (Grunf,TNT..)

Comment

• sri98
              Admin od Trpeze
              • 24.10.2004
              • 7262
              • Republic of Konjarnik
              • Toyota Corolla E 210

ne vazi ako u trenutku radnje nema vazece lk ili ako je lk zamenjena jer se davalac ovlascenja legitimise dokumentom koji mora da bude vazeci ili da se poklapaju brojevi dokumenta.

nece ni u banci da ti daju pare ako ti je istekla lk ili kartica.

Comment

• bucke1
                CBC Član
                • 31.01.2009
                • 13
                • bgd

Originally posted by mistermobil
                U kom delu zakona pise da ovlascenje vise ne vazi ako je licna karta davaoca ovlascenja istekla?ja mislim da je jedini problem ako davaoc ovlascenja nije vise medju zivima,onda krece problem,mada je i to bez veze.Zanima me kakva je procedura po novom prilikom odjave vozila u MUP-u,ako bi kupac dosao da odjavi auto sa overenim(u sudu ili opstini) kup.ugovorom,da li je potrebno i prisustvo vlasnika(ili ovlascenog lica) iza odjavu?
                Nedavno sam imao transakciju sa kolima i ono sto je sigurno da vlasnik vozila mora da odjavi svoje vozilo,bez obzira sto je ovlastio urednim ovlascenjem drugo lice - desavanje u SUP-u u Ljermontovoj

Comment

• cici_ban
                  CBC Početnik
                  • 19.02.2011
                  • 6
                  • Irig

Pri prenosu vlasništva vozila sa jednog na drugo lice, ne menjaju se reg.tablice, već samo nova saobraćajna.

Pitanje:
                  ako je vozilo registrovano 2010. (novembar) tj. ima stare table,
                  da li sada, ako prevodim auto na sebe, moraju da se menjaju i tablice?
                  Ili, daleko bilo, da moram kompletno novu registraciju?

Comment

• kuzmar
                    Moderator
                    • 18.12.2009
                    • 783
                    • Lazarevac
                    • Pezo 207 1.6 HDI

Kada je automobil registrovan pre 01.01.2011. i ukoliko se ne menja registraciono podrucje izdaje se stara saobracajna dozvola i naravno registracija vazi do njenog isteka. To je trenutno moj slucaj. A ako se menja registraciono podrucje ne bih znao da li se menjaju i tablice (mozda imaju neku kolicinu starih tablica koje se u tom slucaju izdaju do isteka registracije).
                    www.paluba.info

Comment

• sri98
                      Admin od Trpeze
                      • 24.10.2004
                      • 7262
                      • Republic of Konjarnik
                      • Toyota Corolla E 210

Tada se menjaju i tablice

Comment

• kuzmar
                        Moderator
                        • 18.12.2009
                        • 783
                        • Lazarevac
                        • Pezo 207 1.6 HDI

Jeste Sri, ali je ovde rec da li se dobijaju nove tablice ili ne. Kako su mi objasnili u MUP-u, ja sam shvatio da postoji odredjena kolicina starih obrazaca saobracajnih dozvola i tablica koje se izdaju u takvim slucajevima. Za dozvole sam siguran ali za tablice nisam.
                        www.paluba.info

Comment

• ZuleGSI
                          CBC Član
                          • 02.07.2007
                          • 38
                          • Beograd - Karaburma
                          • Calibra Turbo

Drugari treba mi vas savet za sledeci problem.

Kupio sam auto u decembru, napravio standardni kupoprodajni ugovor u agenciji, uradio odmah prenos vlasnistva (platio porez i ostalo), samo nisam hteo da menjam tablice jer je registracija vazila jos 3 meseca i hteo sam da sacekam nove tablice.

Posto nisam bio upoznat sa ovim promenama, odem u agenciju da odjavim tablice i uradim registraciju, a oni mi kazu da ja ne mogu da odjavim tablice moze samo vlasnik. Kako je to moguce, ja sam defakto vlasnik vozila samo sto to ne pise u saobracajnoj. I kazu da agencijski ugovori vise ne vaze.

Da li je to zaista tako? Zar ja treba ponovo da jurim starog vlasnika, da ponovo pravimo kupoprodajni ugovor i ponovo placam porez za prenos vlasnistva i ostalo?

Comment

• Pandur1
                            Banovan
                            • 28.02.2011
                            • 39
                            • Pecinci BG

Zaista je tako! Ustvari i ranije je bilo isto, samo se moglo izvrdati. Nema potrebe za novi ugovor. Samo neka vlasnik odjavi vozilo i preda ti saobracajnu u kojoj ce MUP overiti da je vozilo odjavljeno. Sa zahtevom za promenu podataka o vlasnistvu i saobracajnom dozvolom ponovo licno, ili preko agencije, kojoj das ovlascenje overeno u sudu, obavis posao. Nadam se, da ce ti oprostiti ucinjeni prekrsaj, sto to nisi uradio u zakonskom roku.
                            Sa srecom!

Comment

• ZuleGSI
                              CBC Član
                              • 02.07.2007
                              • 38
                              • Beograd - Karaburma
                              • Calibra Turbo

@Pandur1
                              Hvala na informacijama.
                              Kakav je to zahtev za promenu podataka o vlasnistvu, ja to dosad nisam sreo?

Comment

• Pandur1
                                Banovan
                                • 28.02.2011
                                • 39
                                • Pecinci BG

To je zahtev za registraciju na tvoje ime. Nista se vise ne prilaze, jer je vozilo registrovano na ranijeg vlasnika. Kad registracija istekne, mora se uraditi sve: tehn. pregled, osiguranje i sve sto ide uz to. I polisa osiguranja vazi do datuma u njoj bez obzira sto glasi na prethodnog vlasnika.

Comment

Working...
                                X