Ulica Teodora Drajzera (od bolnice Dragisa Misovic, pa na dole prema Milosevom konaku) je ovih dana prometnija nego obicno zbog radova na nadvoznjaku kod Hipodroma i u Pozeskoj. Danas oko 16.30 guzva sve do vrha. I naravno, nervozna ekipa u uglavnom Audijima, BMW, i poneki taxi pretice sve, jure levom stranom nizbrdo. I kad neko naidje odozdo, oni se popnu na trotoar i posle nastave.
Taman kad sam stigao do semafora vidim u retrovizoru beli Audi A6 potpuno nov pici pored svih, unutra dva celava majmuna i pravo ispred mene. Malo je trebalo da ih udari lik sa Kadetom odozdo, a kunem se, da sam bio sluzbenim autom, odnosno da mi nije zao moje Alfe, slatko bi se zakucao u ovu stoku sitnog zuba...
Misljenja sam da je novi ZOBS nakaradan i uopste ne podrzavam nacin na koi je donet, ali za ovakve barabe drugog leka izgleda nema.
Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.
Pa malo glupo razmisljanje, po meni. Sta je poenta, da idem okolo trazeci kavgu, pa da budem sretan ako "pobedim"?
Ok...ali malo me plasi sta ce da se desi ako naletim na nekog seljobera koji ce da me posalje u bolnicu jer za njega "pobeda" ne znaci nista manje do polomljene lobanje.
Nije danas pametno kaciti se sa bilo kim na putu, nikad nije ni bilo, ali ovaj Teksas na ulicama nije bio ni 90-tih...
The difference between men and boys is the price of their toys
Pa malo glupo razmisljanje, po meni. Sta je poenta, da idem okolo trazeci kavgu, pa da budem sretan ako "pobedim"?
Ok...ali malo me plasi sta ce da se desi ako naletim na nekog seljobera koji ce da me posalje u bolnicu jer za njega "pobeda" ne znaci nista manje do polomljene lobanje.
Nije danas pametno kaciti se sa bilo kim na putu, nikad nije ni bilo, ali ovaj Teksas na ulicama nije bio ni 90-tih...
Nisi dobro protumacio moj post, ili se ja nisam dobro izjasnio...U svakom slucaju, imas pravo, ali sta da se radi u takvoj situaciji ako mu lepo upalis sva 4, pokazes mu rukama da ugasi duga ili maglenke i on nista. Nisam ja rekao da ides po putu i trazis kavgu. Mozda bi na taj nacin seljober shvatio kako smeta drugim ucesnicima u saobracaju? Kao sto rekoh, uvek postoji taj rizik da dopijes malo po picki ali jbg... Mozda se i pojavila tolika bahatost zbog viska tolerancije vecine?
ako nisi spreman da se sibas onda nemoj da mases rukama jer u najboljem slucaju mozes da dobijes batine ili da ti neki tenkre iz jugica a ne A6 olupa auto dizalicom. da ne pricam o tome da klinci od 17god nose gvozdjuriju pa mozes biti i upucan. za nedaj boze uvek je dobro imati onaj kljuc za tockove na izvlacenje pored sedista pa ako steknes prednost tj prvi izdjes iz auta onda na drugoj strani moze da bude bilo ko... nema nikakve sanse. generalno, takve situacije treba izbegavati pogotovo ako niste sami u autu.
Pa i zbog viska tolerancije, izmedju ostalog, verovatno je tako. Neki imaju visak tolerancije, neki manjak tolerancije a visak bezobrazluka i sile. Jasno je seljoberu da ti smeta, ali njega to ne interesuje jer to radi namerno, on trazi nekog da malo leci komplekse, preti, hrani ego, ispada baja, sta god. I ne mozes da uradis nista u takvoj situaciji, cutis i pustis kraju...
To ti je kao ona fora - svidja li ti se moja devojka? Pa svidja...Aaa, svidja ti se moja devojka? Ne, mislim ne svidja...Aaaa, ne svidja ti se, sta joj fali?
Gvozdena i drugare danas sa sobom vodi svaka ******, a to normalni ljudi sa sobom ne nose osim ako nisu spremni da ga upotrebe. Ovi drugi, nenormalni, uopste ne razmisljaju o tome nego bude nisam hteo ali desilo se, a ti mirises ljubicice odozdo. A za te kljuceve i ostalo...pa kreni kljucem na pistolj, ili na nekog za koga mislis da je goloruk, pa naletis ili na metak ili na njegov kljuc Sta ako ne steknes prednost?
U takvim situacijama gas i paljba na drugu stranu. Glupo zvuci ali je provereno najbolje resenje.
The difference between men and boys is the price of their toys
Ume da mi se desi da vozaći po provinciji burno reaguju na moj "beogradski" način vožnje pa im mašem u ime izvinjenja ... Yebiga, ako uletiš na 5m ispred čoveka (što je u Bg-u dovoljno za dva auta a ne za jedan) osete se ugroženim pa se ljute ...
Iz razloga koje ste svi naveli odavno ne idem u grad kolima a ako baš moram kolima - onda ne idem u špicu ... čuvam i živce i auto ...
@206, imas pravo...
Jednom sam dobio postene batine ali sam ih i dao par puta sa valjanim razlogom... Ja uvek izbegavam svadju i gledam da resim sve na lep nacin, imao sam i situacija kad je lik izvadio gvozdjuriju na semaforu i ono kao "S`a je bilo"? Jbg, podvio sam rep i rekao "jbg, pojeo sam *****" na sta se on nasmejao i produzio misleci da je ispao baja i smeker...Kompleksas... Nisam pametan, necu da dozvolim da me neko pravi debilom u saobracaju, ali isto toliko necu da lezim 5m ispod. Kako ispasti pametan i uraditi pravu stvar? Nikako, ako se peglas, mozes da se s****s, a ako mu dopustis ispadas boodala,ne?
ne treba se opterecivati takvim stvarima. vozis svoju voznju i sto kaze propupali, "izvini i po 100 puta izvini" ma on tebi i majku i oca i sve a ti opet" izvinnnii" i cao bre... odavno sam prestao da obracam paznju na "prst" na psovke i sirene... nego sad mi pade na pamet, vec dva dana mi se desava da vidjam teget G4, riba vozi a pored nje "ckode". juce ujutru riba ide iz pravca mostara ka savskoj. ja idem sa sajma i skrecem desno u sarajvesku. meni zeleno njoj uslov za desno. riba ladno ide pravo u savsku i jos mi svira kao alo.... danas, idem iz Dz.Vasingtona ka Dusanovoj. na raskrsnici sa francuskom stajem levo i cekam ove koji idu pravo. ista riba ide iz suprotnog pravca prestrojena za levo i naravno op, da je bar migavac dala... kakvi, opali pravo kao da nikog nema sa desne strane. zgranuo sam se...
Meni u poslednje vreme nešto i ne smeta ništa... kad vidim tako neke stvari koje su me generalno nervirale (a to je uglavnom neznanje drugih) samo se nasmejem i prođem dalje... i dalje me pomalo izbacuju iz takta likovi koji neće da se sklone iz leve trake, ali i to sve uspešnije kuliram...
Čak me ni policija ne zaustavlja (pu pu pu da ne ureknem)... baš ne pamtim kada su me poslednji put zaustavili... a tek što ne pamtim poslednju kaznu...
Doduše, i dalje me isprovocira kad neko nema ispravnu signalizaciju to je stvarno ogroman prekršaj, ali i to rešim tako što zaustavim dotičnog, priđem i kažem da mu ne radi svetlosna grupa, zamolim ga da to reguliše i nastavim dalje... i tako... super mi je
Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.
i dalje me isprovocira kad neko nema ispravnu signalizaciju to je stvarno ogroman prekršaj, ali i to rešim tako što zaustavim dotičnog, priđem i kažem da mu ne radi svetlosna grupa, zamolim ga da to reguliše i nastavim dalje... i tako... super mi je
E sad sam se setio svoje dodovštine
Vozim ja i pored mene se voze dva tjelava u nekom BMW-u i ne rade im ni pozicije ni štopaljke
Stanemo na semaforu jedan pored drugog, otvorim prozor svirnem im, otvore i oni prozor i kažem:"Momci, ne rade vam zadnja svetla, ni pozicije ni štopaljke"
Lik uzvrati namrgođeno "ZNAM" ..."Ok" kažem, zatvorim prozor i krenem dalje ...
Na sledećem semaforu opet stajemo jedan pored drugog ... kad BOOOOMMMmmm ... neka tetka se zakucala u pomenuti BMW jer mu nisu radila nikakva svetla ...
Sahrane, u kojima se sprovod vrši glavnom ulicom naseljenog mesta, inače čest slučaj u vojvođanskim selima.
Obično sprovod ide sa kraja na kraj sela, pa ili se navrat - nanos lomataš okolnim ulicama da ih obiđeš, ili, ako nemaš gde da skreneš, vučeš za njima dokle god oni negde ne skrenu....Naravno, pri tom procesija staje ispred svake druge kuće da popa očita...
Strašno i nedopustivo je to da se zbog lokalnih navika, maltretiraju drugi ljudi. Ipak je 21 vek, prosečan dan prosečnog čoveka je prenatrpan obavezama i manjkom slobodnog vremena. A taj neće nigde zakasniti....
Comment