prenos vlasništva

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • PanduR
    CBC Veteran
    • 18.11.2010
    • 133
    • Pecinci

Re: prenos vlasništva

Koliko se secam, u maju prilikom produzenja registracije taj porez nisam platio, ili mozda jesam? Servis gde radim tehnicki pregled ovlascen je i za te poslove registracije. Samo mi kazu ukupnu cifru i odrade sve.

Od kada se porez placa, kada je propis stupio na snagu?

Comment

• kuzmar
      Moderator
      • 18.12.2009
      • 783
      • Lazarevac
      • Pezo 207 1.6 HDI

Porez na upotrebu motornog vozila se placa oduvek. Cisto radi informacije oni koji imaju vozila preko 2500 kubika taj porez zovu i ``porez na luksuz``.

P.S.

@Pandur

Ovo sam rekao i nacelnici za upravni postupak u PS Lazarevac i recicu bilo kojoj osobi koja radi u policiji:

``Licno nemam nista protiv onih koji rade u policiji (posebno nemam nista protiv onih cestitih, i sam sam bio u uniformi ali kao vojno lice i znam kako to funkcionise). Imam protiv onih koji nakaradno tumace propise i koji od vas zahtevaju da to isto radite. Problem je sto se ti propisi nakaradno tumace samo na stetu gradjana nikako u njihovu korist. Zbog toga cu ovo terati ako treba do ministra onda ce biti do ministra, ako treba na sud ima da ide na sud, ali ne zelim da placam nesto sto po Zakonu nisam obavezan``
      www.paluba.info

Comment

• PanduR
        CBC Veteran
        • 18.11.2010
        • 133
        • Pecinci

Ne mislis da sam ja pandur iako sam Pandur (prezime)?!

Comment

• kuzmar
          Moderator
          • 18.12.2009
          • 783
          • Lazarevac
          • Pezo 207 1.6 HDI

Nemamo pojma, mozda jesi a mozda i nisi, iz ove perspektive ne mogu znati ali na osnovu nekoliko postova dolazim do zakljucka da jesi posto isto nastupas kao i sluzbena lica u PS Lazarevac. Mozda i gresim
          www.paluba.info

Comment

• JAPANX
            CBC Senator XXL
            • 10.08.2006
            • 2159
            • Beograd

Jel mora da se overava u sudu ili moze i u opstini?

hocu reci mesnoj zajednici

Comment

• PanduR
              CBC Veteran
              • 18.11.2010
              • 133
              • Pecinci

Kako gde! U Rumi u opstini.

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Originally posted by PanduR
                Ne mislis da sam ja pandur iako sam Pandur (prezime)?!
                Onda ti je bio neki predak, i to se računa
                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• PanduR
                  CBC Veteran
                  • 18.11.2010
                  • 133
                  • Pecinci

Nije nego! Ali o tome prilikom servisa. A za ostale info Pandur ... Rade Pandur 001

Comment

• kuzmar
                    Moderator
                    • 18.12.2009
                    • 783
                    • Lazarevac
                    • Pezo 207 1.6 HDI

Ajd` da ti verujem na rec.
                    www.paluba.info

Comment

• Gasha
                      CBC Član
                      • 08.06.2007
                      • 33
                      • Beograd

Jedna napomena za one koji kupe auto od prodavca koji je imao ovlašćenje (nije preneo auto na sebe).

Da vas ne bi cimali kao mene, povedite računa da ako prodavac ima ovlašćenje overeno u sudu, onda za overu kupoprodajnog ugovora idite u neki sud, a ako je overeno u opštini onda u opštinu. Iz nekog razloga sud ne priznaje overu iz opštine i obrnuto. NIje mi jasno zbog čega, ali je tako.

Comment

• PanduR
                        CBC Veteran
                        • 18.11.2010
                        • 133
                        • Pecinci

Zbog cestih zloupotreba. Upravo zbog cinjenice da se legitimise u svojstvu prodavca-posrednika, a stvarno je prodavac vlasnik vozila, uvek zahtevati da ugovor potpise vlasnik licno i izvrsi svoje zakonske obaveze. Bez obzira na kauzulu da porez placa kupac, to je zakonska obaveza prodavca, vlasnika vozila i to ce pisati u resenju poreske uprave! Kupac moze samo da plati u ime prodavca sa pozivom na broj resenja.

Overa ugovora u sudu ili opstini, sledi nakon overe poreske uprave.

Comment

• mistermobil
                          CBC Senator XXL
                          • 09.11.2008
                          • 469
                          • pecinci

Originally posted by Gasha
                          Jedna napomena za one koji kupe auto od prodavca koji je imao ovlašćenje (nije preneo auto na sebe).

Da vas ne bi cimali kao mene, povedite računa da ako prodavac ima ovlašćenje overeno u sudu, onda za overu kupoprodajnog ugovora idite u neki sud, a ako je overeno u opštini onda u opštinu. Iz nekog razloga sud ne priznaje overu iz opštine i obrnuto. NIje mi jasno zbog čega, ali je tako.
                          To je zato sto lesinare za tih 500din koliko kosta overa,tj ako pare uplatis za overu u sudu,ostaje uskracena lokalna samouprava za taj novac i obrnuto.
                          Ko leti,vrijedi
                          Ko vrijedi,leti
                          Ko ne leti,ne vrijedi..
                          (Grunf,TNT..)

Comment

• Puzo81
                            CBC Senator XXL
                            • 04.08.2009
                            • 687
                            • Novi Sad/Prijepolje

Ako nekog zanima danas odradih

Postupak Novi Sad.

Prenosenje prava svojine nad vozilom sa tablicama NS

-Skinete primerak kupoprodajnog ugovora i popunite podacima(treba 3komada,ne vise) (odradite sami jer agencije za glupavi ugovor naplacuju 1000-1400din)

-Odete u mesnu zajednicu,opstinu,sud sa vlasnikom vozila (nece nista da rade bez vlasnika vozila sem da ste ushemljeni s njima pa vlasnik i ne treba).Tu dobijete uplatnice sa taksama , 1120din(RAT) i 60din (prihod gradskih organa uprave).Dva primerka ugovora vam vracaju overena dok treci ostaje njima).

-Kupite u knjizari obrazac PPI4 (5din) gde ispunite samo dve tacke PODACIMA PRODAVCA.

-Zatim pravac Poreska uprava na Bul.Mihajla Pupina 14,salteri 22 i 23 ulevo pa pravo do kraja.Sede dve chike i nema guzve,radno vreme od 8-14h.Potrebni dokumenti :Oridji kupoprodajni i kopija istog,kopija saobracajne,PPI4 obrazac.Koja god da je napisana cifra na ugovoru(sem ako ne napisite vecu od one u katalogu,onda se hvata za nju jer je veca) ne uzima se kao validna vec chika vadi amss katalog i razrezuje porez.Uplatnicu vam daje sa sumom poreza.

-Odmah idete u bivsi SDK preko puta Izvrsnog veca i na salteru 13 i14 placate porez(radno vreme od 8-13h)

-Sa kopijom uplatnice se vracate u poresku kod chike koji vam vraca oridji kupoprodajni ugovor,overen i sa pecatom da ste platili porez (odmah dobijete iako pise da se potvrda dobija narednog dana od 10h)

Kako me je savetovao kolega tako i ja vas: Kopiju uplatnice da ste platili porez (onu iz SDK) kopirajte da imate jer nekad k.enjaju u muriji prilikom reg da niste platili porez (glupani,kako bi inace dobili nazad oridji kupoprodajni sa pecatom da ste platili porez,primerak koji vam daju u poreskoj)

Konkretno za moju corsu B 1998.Vrednost po katalogu 1100 000.Umanjenje zbog starosti tj pada trzisne vrednosti ....osnovica 144800x2.5% porez 3700

Comment

• dintel011
                              CBC Senator XXL
                              • 12.03.2005
                              • 348
                              • Beograd, Vidikovac

U Beogradskim opstinama razliciti sluzbenici razlicito tumace Zakon o obligacionim odnosima i ovlascenje koje je vlasnik vozila dao ovlascenom licu. Konkretno u Opstini Vracar nisu hteli da mi overe ugovor u kome se pojavljujem kao prodavac ali i kao kupac (prodajem auto samome sebi) dok su u Opstini Rakovica uredno overili posto u ovlascenju koje mi je vlasnik vozila potpisao stoji i ta mogucnost.
                              Koliko su bili neljubazni na Vracaru, toliko su bili ljubazni u Rakovici al to je za neku drugu temu...

Comment

• mistermobil
                                CBC Senator XXL
                                • 09.11.2008
                                • 469
                                • pecinci

To je najjace sto svako tumaci kako hoce.U Odzacima ne mozes da prevedes auto na sebe ako si ga kupio od nekog ko ima neizmiren porez npr za zemlju ili za kucu,radnju..ne daju u poreskoj tamo da uplatis porez na prenos apsolutnih prava dok vlasnik ne izmiri obaveze.Glupost do OO
                                Ko leti,vrijedi
                                Ko vrijedi,leti
                                Ko ne leti,ne vrijedi..
                                (Grunf,TNT..)

Comment

Working...
                                X