Interesuje me jel postoji nova prva pomoc i kako izgleda,posto kad sam isao da uzmem meni uvaljuju i dalje one stare sa pricom da su to nove i da odgovaraju!!!
Nova prva pomoć i novi ZOBS
Collapse
X
-
Tags: auto oprema, galenika, kazna, mbs, mediteks, nova prva pomoć, obavezna, prava, rok trajanja, sadržaj, tosama, u vozilu, zadovoljava, zakon, zobs
-
-
-
Re: Prva pomoc
Neznam za datum,ja sam kupio jer nisam imao skoro nikakvu staru,pola stvari falilo.
Uploaded with ImageShack.us
Comment
-
-
ja sam je video pre par dana u auto delovima,2500 hiljadarke,kao na zlatan krst.al jebiga,galenika napravila biznis,ima licencu,.opet ce neko da mlatne dobar kes zahvaljujuci nekim tamo skolovanim pametnjakovicima!
Comment
-
-
Demir Hadžić, šef Odseka za bezbednost u saobraćaju u Ministarstvu za infrastrukturu, apelovao je na vozače da ne kupuju setove prve pomoći dok ne stupi na snagu novi pravilnik.
- Bolje je da koriste setove koje već imaju. Do septembra 2011. niko neće biti kažnjavan, a ako se desi da i posle stupanja pravilnika na snagu neko od distributera proda vozaču komplet koji ne odgovara standardu, ovaj treba da se obrati tržišnoj inspekciji. Ona će naplatiti kaznu od distributera i obeštetiti vlasnika vozila - objasnio je Hadžić za Press.
Već od oktobra sledeće godine, međutim, vozači koji ne budu imali odgovarajući set prve pomoći neće moći da prođu tehnički pregled ili će biti kažnjavani.
Kontrola na tehničkom
- Kao i danas, kada vozač ode na tehnički pregled, utvrđivaće se da li vozilo ima svu opremu. Ukoliko toga nema, neće se ni sprovesti kontrola tehničke ispravnosti. Takođe, ako policija zatekne u saobraćaju vozilo sa neodgovarajućim setom prve pomoći, naplatiće kaznu od 3.000 dinara - objasnio je Hadžić.
Među četiri distributera koji su dobili dozvolu Agencije za lekove i medicinska sredstva je i „Galenika". Direktor Nenad Ognjenović naglašava da ova firma jedina ima i komplete za A kategoriju.
„Galenika" najjeftinija ... Četiri distributera dobila su dozvolu Agencije za lekove, a najjeftiniji je „Galenikin" komplet, čija je cena 2.400 dinara
- Naši kompleti su usklađeni sa svim standardima. Ono što ih izdvaja jeste da jedini predstavljaju domaću proizvodnju. Čak se i torbice rade u „Galenici". Mi smo izbacili više od milion kompleta za B i 100.000 setova za A kategoriju. Cena kompleta u maloprodaji biće oko 2.400 dinara
Comment
-
-
Члан 115.
Опрема за пружање прве помоћи (комплет прве помоћи величине „А“) која одговара стандарду SRPS Z.B2.001 („Службени гласник РС”, број 6/10), мора постојати тако да се може по потреби користити у моторним возилима врста L осим у возилима врсте L1, L2 и L6 .
У моторним возилима врста М, N, T, C и K5 мора постојати опрема за пружање прве помоћи (комплет прве помоћи величине „Б“) која одговара стандарду SRPS Z.B2.001 („Службени гласник РС”, број 6/10), тако да се може по потреби користити. У возилима врста М2 и М3 која имају више од 22 места за седење мора се налазити две кутије прве помоћи величине „Б“.
Опрема за пружање прве помоћи мора се налазити на доступном месту.
Comment
-
-
Re: Prva pomoc i novi ZOBS
Oni ce svakih godinu dana da menjaju ovaj zakon ili sta?Pa pocetka godine vazi jedan zakon,pa ga posle 9 meseci promene!Prvo je bila dobra i ona prva pomoc,sad mora "neka na kojoj ce drzava uvuc pare preko PDV (jer ce se prodavati u prodavnicama ili nekoj drugoj radnji pa ce preko fiskalnog racuna da dobiju pdv).
Sta od sledece godine cemo morati da kupujemo uze za vucu koje je proizvela neka tajkunska firma pa i da od tog uzmu deo kolaca.
Pa onda jos i sijalice od domacih prozivodjaca (koje ni nemamo)
Izmisljaju toplu vodu g*vna mafijaska na celu sa svim korumpiranim ministrima...
Pitanje za donosioce ovakvih zakona: DOKLE CE TE DA IZMISLJATE "OBAVEZNU OPREMU"? I sTA NAS CEKA 2011 OD ZAKONA,STA LI NECE VALJATI? MOZDA NECEMO MOCI DA IMAMO ORIGINALNU DIZALICU NEGO ONO STO VI KAZETE DA KUPIMO...
E LOPUZE JEDNE....
Narode moj dragi,ovo nema nigde...od cega da stvorim te pare kad mi mesecno ne ostane toliko para...zamrznute plate,dobro znate!
Comment
-
-
Re: Prva pomoc i novi ZOBS
Imam prvu pomoc originalno pakovanje iz BMW-a iz 1981. - ima sve u njoj sto nas zakon trazi pa i vise od toga. Po kojoj logici moram da kupim domacu, da mozda nemacka ne valja, i o kakvom roku trajanja je rec?Long Live CBC!!!
Comment
-
Comment