Nova prva pomoć i novi ZOBS

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • little
    CBC Senator XXL
    • 04.10.2004
    • 912
    • BGD
    • Lancia Ypsilon 1.2 8V

Nacionalna organizacija potrošača Srbije je to objavila u februaru. Ovi u martu. Valjda su sve popravili
    "zensko si brate"

Some people are wise and some.. Otherwise..

Comment

• kuzmar
      Moderator
      • 18.12.2009
      • 783
      • Lazarevac
      • Pezo 207 1.6 HDI

To je vec stvar za trzisnu inspekciju. Oni imaju licencu, dozvolu ili sta vec za prodaju tog kompleta i tu bi trebalo da je kraj price sto se tice vozaca. Inace ako bi isli tom logikom secam se da je bilo slicnih prica i za jos 2-3 proizvodjaca-uvoznika sa liste pa onda po tome ne bi trebali ni njihove komplete da kupujemo.
      www.paluba.info

Comment

• Gavra
        CBC Senator XXL
        • 06.03.2008
        • 2031
        • Beograd

Jel stvarno mislite da se velike kuce koje su sad dale razne akcije nisu raspitale i dobro razmislile pre nego su pustile u promet?!

Pa kazna za nemanje prve pomoci je do 600k za pravno lice ....svaka koja se nasla u prodaji je prekontrolisana zvanicnim putem da bi oni bili cisti......marketing je nesto drugo i ciju cete da kupite odlucite sami.........
        Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• [darkside]
          CBC Veteran
          • 19.03.2009
          • 107
          • Beograd

Odg: Prva pomoc i novi ZOBS

...na sve gluposti oko prve pomoći, samo da dodam: Galenikin komplet po novom standardu koji smo kupovali do sada, je u mekanom pakovanju i kao takav ne prolazi u zemljama EU - gde mora da je u tvrdom pakovanju! Dakle ako idete u zemlje EU, KAZNIĆE vas za posedovanje istog, jer nije prema njihovim standardima!!!!!!

ovo što sam naveo je tačno, znam bar jednog čoveka koji je imao neprijatnosti zbog toga. e sada čekam Dačića i njegovu sledeću izjavu...
          od kad sam se vratio u domovinu shvatio sam da je nostalgija mnogo bolje rešenje.....

Comment

• Odg: Prva pomoc i novi ZOBS

A jel su te do sad kažnjavali po Evropi što si imao staru prvu pomoć?

Comment

• Franjo
              Banovan
              • 14.08.2009
              • 2831
              • Inđija - Beograd
              • Renault megan II res

Izvini, što ne verujem, jer sam gledao strane komplete u sličnom pakovanju, a i moj megan je prošle godine stigao iz "D" sa sličnom torbicom, samo malo većom, jer se u njoj nalazi i onaj prsluk, koji je iz nekog razloga totalno propao, jer se svetlo-reflektujući sloj pretvorio u prah. Inače, drži se u za to napravljenoj pregradi uz točak, trougao, uže, dizalicu i još neke sitnice (ključ za točkove, kuka za šlepovanje).

Za mene, neprijatnost bi bila, da platim kaznu zbog neispravnosti, ili nekompletnosti obavezne opreme, kao u MK neposedovanje PP aparata. U svakom slučaju, čuvao bih potvrdu o plaćenoj kazni.

Comment

• JAPANX
                CBC Senator XXL
                • 10.08.2006
                • 2159
                • Beograd

Originally posted by [darkside] View Post
                ...na sve gluposti oko prve pomoći, samo da dodam: Galenikin komplet po novom standardu koji smo kupovali do sada, je u mekanom pakovanju i kao takav ne prolazi u zemljama EU - gde mora da je u tvrdom pakovanju! Dakle ako idete u zemlje EU, KAZNIĆE vas za posedovanje istog, jer nije prema njihovim standardima!!!!!!

ovo što sam naveo je tačno, znam bar jednog čoveka koji je imao neprijatnosti zbog toga. e sada čekam Dačića i njegovu sledeću izjavu...
                da da pazite se.. sve ce da nas kavaju sa tom galenikom.. i facebook pocinje da se naplacuje ako ne stavis tu vest na svoj profil i ikonica ti se pretvori u PLAVO.. bilo u vestima..

Ovo je informacija iz domena ˝Ako lazu mene, i ja lazem vas˝

Comment

• shadow
                  CBC Senator XXL
                  • 23.09.2005
                  • 555
                  • Beograd

Ova Galenika koja je najskuplja, ima opasan marketing. Na sajtu Nacionalne Organizacije Potrosaca, na temu Prve pomoci, stoji samo YOUTUBE link:
                  http://www.youtube.com/embed/X-gH2aTn8L4 (otvara prozor u fullscreen)

Otvara u fullscreen da se ne bi video autor snimka, a nijednog momenta tokom snimka nema informacija KO je pravio snimak. Cilj snimka je jasan, da se pokopaju ostali kompleti koji su po 1000din jeftiniji, jer po snimku, samo galenika valja. Kad se pogleda autor na youtube stoji username "prvapomoc"...koja upucuje na sajt http://prvapomoc.rs. U registru domena, vlasnik domena je zasticen da se ne sazna ko je. Ali iz aviona se vidi da je Galenika. A Nacionalnu Organizaciju Potrosaca nije moguce kontaktirati preko mail-a ili telefona. Moze samo preko zavucenog kontakt linka, koji upucuje na obrazac koji samo sto ne trazi krvnu grupu.

Ako je snimak tacan, agencija za lekove je korumpirana. Ako snimak nije tacan, ovo je materijal za tuzbu protiv galenike.
                  My crew is all fired up
                  Y'all better just wise up

Comment

• jaksa
                    CBC Senator XXL
                    • 23.10.2004
                    • 701
                    • Novi Beograd, SC

Sve je jasno:

Prva pomoć za vozače, Устаничка 64/13, Prva pomoc za vozace, Комерцијална обука из Прве Помоћи, prva pomoc u autu, Прва помоћ – Википедија, Прва помоћ и реалистички приказ повреде, стања и обољења, prvapomoc.org.rs,prva pomoć priručnik, obuka vozaca, auto skole beograd, Prva pomoć, posekotine, prelomi, uganuća, prelomi, rane, opekotine, Obuka iz prve pomoci,prvapomoc,prva pomoc,Crveni krst Srbije, Srbija,Beograd, ck vozdovac,opstina vozdovac, vozdovac,Crveni krst Vozdovac, prvapomoc.rs, Obavezni kompleti prve pomoći,Novi Zakon, pravilnici za polaganje vozačkog ispita,crveni krst vozdovac

0800 broj je njihov, unilekov.

Comment

• shadow
                      CBC Senator XXL
                      • 23.09.2005
                      • 555
                      • Beograd

Odg: Nova prva pomoć i novi ZOBS

Da kazem moje danasnje iskustvo na ovu temu.

Kupio sam danas u Tempu slovenacku prvu pomoc. Uporedio sam je sa Galenikinom i Mediteksovom i iste su, samo je jeftinija 300din. Sadrzaj kutije na video snimku je cista laz. Sve je na srpskom, zavoji su sa rubovima, isti materijal kao i galenikin, marame i komprese nisu od papira, nego od platna istog kao i galenikin. Razlika je sto u ovom slovenackom paketu pise "Made in Norway". A i meni je prakticnija ova plasticna kutija nego ona galenikina torbica, jer ne moram da kopam po nabijenoj torbici, ovde za cas izvucem sta god mi treba.

Mediteksova kutija mi se cini da je mozda malcice cvrsca nego slovenacka, bele je boje, drugacije je upakovana (npr, makaze su u celofanu) i kosta isto kao i Galenikina (1990din).
                      My crew is all fired up
                      Y'all better just wise up

Comment

• IlijaGM
                        CBC Senator XXL
                        • 02.12.2008
                        • 313
                        • Gornji Milanovac

Originally posted by [darkside] View Post

Ja imam neku istu ako galenikinu u mekom pakovanju,dobio sam je uz auto koji sam uvezao iz "D".
                        Originally posted by zoranbg
                        nemci i nemacki automobili postadose ko Čak Noris... sve su oni..

Comment

• Ksenia
                          CBC Početnik
                          • 03.01.2012
                          • 3
                          • Beograd

Problem je svuda - neko radi po zakonu koji jos nije propisan, neko radi kako oces. Lakše da kupiš za 2500 i na 5 godina zaboraviš makar o tome Mnogo teže je kad su u pitanju auto škole, jer testovi za ispit i propisi su po starom zakonu a eto jedva čekamo ovaj novi

Comment

• boban1982
                            CBC Senator XXL
                            • 14.03.2010
                            • 1106
                            • Batajnica
                            • SAXO VTS-BIC

Kod nas ti je sve naopako,da je problem samo prva pomoc sve bi bilo u redu,ima mnogo gorih problema sto se tice novog zakona.Sto se tice prve pomoci,cujem od ljudi da policija uopste ne proverava da li je prva pomoc u gepeku,pricalo se malo o tome i sve je zamrlo!

Comment

• dandy
                              CBC Senator XXL
                              • 09.12.2005
                              • 513
                              • Bijeljina-Beograd Medakovic

Samo znam da je ta je*ena prva pomoc mene kostala do sada 100 evra i 3200 dinara (zadnja soferka i dvije prve pomoci)...pomama opasna je krenula sa lomljenjem zadnjih stakala na kolima i kradjom prve pomoci, prije neki dan, ma samo sto sam je kupio, ko da su znali, rascopana zadnja soferka i uzeta samo prva pomoc iz gepeka, nista drugo, ni sajla, trokut, nista, samo prva pomoc,,,evo u naselju preko 30 auta polupano (medakovic 3), policija ne haje ko i obicno, pa se ljudi poceli organizovati i dezurati na parkinzima.Eh da, i tako ti ja sa polupanim zadnjim staklom idem da ga zamijenim i zaustavljaju me drugovi kerovi i ladno mi objasnjavaju da ja tako ne smijem da vozim auto, i da sam morao prvo nabaviti prvu pomoc na pa onda krenuti a auto slepati do servisa jer ne smije da se vozi auto sa polupanim staklima,,,naravno kad sam ih zvao da naprave uvidjaj kad sam vidio da mi auto polupan, klasika,,,ne izlaze oni za to na uvidjaj, to je sitna kradja i da dodjem ako hocu da prijavim u sup.....ajoj majko mila.....lopovska drzava ti otima na kazne, lopovi koje podrzava drzava unistavaju imovinu, zaista smo dosli do granice kad ne znam sta je sledece...samo cekam zakon po kom ce da nas pretresaju i sve sto nadju preko 200 dinara po dzepovima da uzmu kao extraprofit i porez na imucstvo,,,kad ce vise te revolucija, dopizdilo vise,,,

Comment

• boban1982
                                CBC Senator XXL
                                • 14.03.2010
                                • 1106
                                • Batajnica
                                • SAXO VTS-BIC

Strasno,treba ostati normalan pored svega toga!

Comment

Working...
                                X