Crveni talas(i)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Cvagen
    Banovan
    • 17.04.2010
    • 122
    • Beograd

Re: Crveni talas(i)

Pa kako se onda zaustavljate na vreme, ako zeleno ne trepti, a prolazak kroz zuto se racuna kao kroz crveno ? Na primer, ides 50km/h i 5 metara pred semafor se promeni boja u zutu... Dok ti odreagujes, vec si na pola raskrsnice.

Mozda je bolje pitati gde se zaustavljate i da li se uopste zaustavljate...

Comment

• YUgisa
      CBC Senator XXL
      • 05.06.2008
      • 793
      • Subotica
      • Yugo 1.1 EFI

Pa lepo, nisu panduri na svakoj raskrsnici da pisu, a kad jesu onda se stalno svadjate, prepirete i slicno Zaustavis se ako mozes a ako ne das po gasu Eventualno gledati na semafor za pesake, na vecini se crveno za pesake pali par trenutaka pre nego crveno za vozila
      Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."

Comment

• Stratos
        CBC Senator XXL
        • 10.09.2008
        • 2594
        • Novi Sad

Upravo u automatskom režimu egzistira zeleni talas, a ljudi po potrebi to remete i često izazivaju haos. Isto kao živi saobraćajci na raskrsnicama, pored uključenih semafora.
        Mišljenja sam da i taj automatski režim neko osmišljava i programira (matricu ili kako se već zove).Mada možda i grešim...
        Ponovio bih:
        Inače,tehnika kojom raspolažemo nije kadra da sprovede u delo akcijski plan zelenog talasa,čak kad bi ga neko i napravio.

Comment

• banekg
          CBC Senator XXL
          • 06.09.2010
          • 1274
          • Nis
          • Toyota Carina e 2.0

Pa kako se onda zaustavljate na vreme, ako zeleno ne trepti, a prolazak kroz zuto se racuna kao kroz crveno ? Na primer, ides 50km/h i 5 metara pred semafor se promeni boja u zutu...
          Onaj sa cvikerima, u uniformi, sto stalno nesto prica na vestima, je rekao da zabrana prolaska na zuto, nije primenljiva, dok svi semafori u Srbiji ne dobiju treptajuce zeleno. To je pricao, jos kad je novi ZOBS, stupio na snagu.

Sto se zelenog talasa tice, u Nisu na bul. Lenjina (ne znam kako se sad zove), je godinama odlicno funkcionisao zeleni talas. Ne znam kako je sada.
          Long Live CBC!!!

Comment

• Stratos
            CBC Senator XXL
            • 10.09.2008
            • 2594
            • Novi Sad

Onaj sa cvikerima, u uniformi, sto stalno nesto prica na vestima, je rekao da zabrana prolaska na zuto, nije primenljiva, dok svi semafori u Srbiji ne dobiju treptajuce zeleno. To je pricao, jos kad je novi ZOBS, stupio na snagu.
            Reklo bi se da trepćuće zeleno ne propisuje vladajuća elita nego ZOBS?
            Šta kažu Subotičani?

Comment

• YUgisa
              CBC Senator XXL
              • 05.06.2008
              • 793
              • Subotica
              • Yugo 1.1 EFI

Pa ja mogu samo da dodam da ce cike u plavom uvek naci nacin da naplate kaznu U svakom slucaju, ako idete u SU, znajte, zuto ne postoji i ne pokusavajte u procesu kaznjavanja i sudenja da naglasavate kako ste prosli na zuto a ne na crveno, posto to vam niko nece prihvatiti... Meni je sudija dok je ispisivala moju izjavu izmenila moj iskaz iz zutog u crveno... Sta dalje pricati... Izvinjavam se pokretacu teme sto sam mu malo temu odveo u pogresnom pravcu
              Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."

Comment

• Cvagen
                Banovan
                • 17.04.2010
                • 122
                • Beograd

Od Vukovog spomenika do broja 1 isao sam 60-65km/h, sve vreme kroz stalna zelena svetla. Na broju jedan je bilo crveno. Od 1 do 2 sam ubrzao do 60km/h i video da nije dovoljno, jer je zeleno na broju 2 pocelo "mahnito" da trepti dok sam bio udaljen svega 15-20m. Bukvalno je 1 sekund treptalo, jer 60 km/h = ~17m/s, a bilo je vec zuto dok sam stigao do linije(video sam kroz siber). Samo sam nastavio, jer ni teoretske sanse nije bilo da se bezbedno zaustavim pre pesackog prelaza.

Odmah potom sam usporio na 50km/h i tako isao do broja 3, koji me je zadrzao oko pola minuta.

Sve i da su uskladjeni, samo da mi je znati cemu sluzi ovaj pod brojem 2... Citavu ulicu sam posle prosao sa 60-70km/h, do Autokomande.

Ovde ne trepti zeleno, samo se prebaci u zuto i drzi ga 3-4 sekunde, pa crveno.

Sve u svemu, lud zbunjenog definitivno ne stedi... Ni najmanje.

Comment

• sri98
                  Admin od Trpeze
                  • 24.10.2004
                  • 7262
                  • Republic of Konjarnik
                  • Toyota Corolla E 210

Taj pod br 2 stoji vec 30 i kusur godina, a sluzi za prelazak pesaka koji se pojave na svakih 15 min. Do pre jedno 20ak godina niko nije ni stajao tu u pravcu ka V Ilica jer bi sa fikusima i peglma uspon trajao par minuta u slucaju zaustavljanja.
                  Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Cvagen
                    Banovan
                    • 17.04.2010
                    • 122
                    • Beograd

Valjda se posle 30 godina moze uskladiti nekoliko zelenih svetala. Valjda nam ravnomerno pravolinijsko kretanje nije postalo najekstremniji primer kompleksnosti. Valjda nismo bas toliko operisani.

Valjda je svrha automobila da po asfaltu ide brze nego sto bi neko hodao na rukama... Da ne prelazi 300 metara 5 minuta, a nigde nikoga(ni na nogama, ni na tockovima, ni na rukama - na svu srecu ).

Valjda nema smisla da se i mi mladji dozivotno klatimo kao simpanze samo zato sto ste se vi stariji klatili cele vase zivote i cutali.

Comment

• Stratos
                      CBC Senator XXL
                      • 10.09.2008
                      • 2594
                      • Novi Sad

Još vam je ostalo da uskladite nekoliko crveno-zelenih talasa i biće sve potaman. Ali ne treba odustati!
                      "Srbija nezadrživo srlja u progres!" Kao što reče onaj u filmu.
                      Mene je vreme pregazilo...Kada sam bio mlad,eee mi smo na konj'ma išli i tranzistor oko pasa zadevali...ih...kad se samo setim!
                      Kao na filmu.

Comment

• Franjo
                        Banovan
                        • 14.08.2009
                        • 2831
                        • Inđija - Beograd
                        • Renault megan II res

Ne verujem! Pogledao sam ti u profil i nema godina starosti, ni rođenja. Mora da se šališ!

Juče ponovo istim putem (Ugrinovačkom) i brojim semafore. Još dva sam prebrojao i ista situacija. Verovatno je problem i gust saobraćaj, kamioni i autobuska stajališta tik pred semaforima, a ne možeš da ih obiđeš, pa se vozi oko 30 km/h.
                        Za uspostavljanje zelenog talasa, nije potrebna neka naročita tehnika i problem je u ljudima, koji održavaju tu signalizaciju. Ne znam u čijoj nadležnosti je to u BG, NS i drugim gradovima, a u Inđiji svih dva semafora održava gradsko komunalno. Već godinama, u centru Inđije, u jednom intervalu od 6 sekundi, svi imaju crveno! Nakon toga, pešaci na prelazu u Navosadskoj imaju 4 sekunde zeleno, za koje vreme ne možete normalnim hodom preći na drugu stranu, a već stižu vozila iz Cara Dušana. Na intervencije građana niko ne reaguje.

Comment

• Stratos
                          CBC Senator XXL
                          • 10.09.2008
                          • 2594
                          • Novi Sad

Ne verujem! Pogledao sam ti u profil i nema godina starosti, ni rođenja. Mora da se šališ!
                          Naravno da se šalim! Ali samo za konja i tranzistor.
                          Što se tiče zelenog talasa,tu se nisam šalio. Lepo se izduvajte ovde jer kvalitetnog rešenja još jaaako duuugo neće biti.
                          Bitno je da se ulaže u kamere,one donose profit NJIMA. Zeleni talas bi donosio profit NAMA SVIMA, a njih to nije briga.

Comment

• 206
                            Admin od ispočetka :)
                            • 09.12.2004
                            • 9548
                            • Beograd
                            • 206

Znas sta je Jay Leno rekao Klarksonu kad mu je ovaj rekao da su putevi u UK puni kamera?

"Why don't you just SHOOT them?"
                            The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Stratos
                              CBC Senator XXL
                              • 10.09.2008
                              • 2594
                              • Novi Sad

Ja sam iz neke druge priče.

Comment

• 206
                                Admin od ispočetka :)
                                • 09.12.2004
                                • 9548
                                • Beograd
                                • 206

Ma znam i ja da je lakse iseci kablove nego unosim zabunu da me ne otkriju
                                The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

Working...
                                X