Jos jednom po saobracajnu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Chubbs
    Everybody lies
    • 29.01.2006
    • 5807
    • Novi Sad
    • Audi A6 1.8T

Jos jednom po saobracajnu

Vlasnici automobila kojima u novim saobraćajnim dozvolama nije upisan podatak o maksimalnoj dozvoljenoj masi vozila, moraće zbog administrativne greške da izvade novu saobraćajnu dozvolu. To će ih stajati dodatnih 1,200 dinara.

Vozači koji su među prvima registrovali svoje automobile 2011. godine, sad će morati ponovo da izvade sabraćajnu dozvolu. I to zbog greške za koju nisu krivi.

Na osnovu iskustava naših citalaca, koji su produžili registraciju u januaru 2012, vlasnike vozila koji su nove saobraćajne dozvole dobili početkom 2011. godine, čeka neprijatno iznenađenje.

Naime, njima je pri zahtevu za produženje registracije vozila rečeno da će morati da izvade novu dozvolu jer im u rubrici F.1 nije upisana maksimalna dozvoljena masa vozila, odnosno na tom mestu je upisana “nula”.

Iako nije u pitanju greška vlasnika vozila, on će morati da snosi troškove taksi za novu dozvolu, koje iznose 1,200 dinara.

Kako nam je u razgovoru rekao vlasnik agencije za registraciju vozila “Dokument”, Zoran Ašković, problem je nastao zbog starih registracionih listova za tehničke preglede, u kojima nije postojala rubrika “maksimalna dozvoljena masa vozila”.

Dopis o novim registracionim listovima upućen je firmama koje obavljaju tehnički pregled tek 1. januara 2011. godine. S obzirom da je zakonski rok važenja tehničkog pregleda mesec dana, svim vozačima koji su to uradili u decembru 2010. godine, kada je korišćen stari registracioni list, u novim saobraćajnim dozvolama nije upisana maksimalna dozvoljena masa vozila.

U agenciji "Dokument", ali i u Auto-moto savezu Srbije, koji takođe vrši usluge registracije vozila, rekli su nam da je u tom slučaju jedni način produženja registracije vađenje novog dokumenta.

S obzirom da procedura podrazumeva, najpre dobijanje potvrde sa kojom se vozi do izdavanja saobraćajne dozvole, a zatim čekanje do dobijanja i same dozvole, vozače očekuje i čekanje od petnaestak dana.

Nezvanično smo saznali da je na pojedinim šalterima MUP-a moguće izbeći nove troškove i čekanje, tako što vlasnik automobila potpisuje izjavu u kojoj navodi da ne želi da mu u saobraćajnoj dozvoli bude upisan podatak o maksimalnoj dozvoljenoj masi.

Osim toga, na osnovu dospisa od 15. decembra 2010. godine, u registracionim listovima na tehničkim pregledima promenjena je i šifra boje karoserije, koja se upisuje u čip na novoj saobraćajnoj dozvoli.

To znači da će vlasnici automobila, koji su tehnički pregled obavili do tog datuma, a zatim od 1. januara 2011. registrovali svoje vozilo, morati da u MUP-u isprave ovaj podatak na čipu u saobraćajnoj dozvoli.

U vezi sa ovim problemom kontaktirali smo i MUP Srbije od koga uskoro očekujemo zvaničnu informaciju, koju ćemo objaviti na našem sajtu.

Izvor: B92
    You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
    Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
    Speed's just a question of money. How fast you wanna go?
  • Chubbs
    Everybody lies
    • 29.01.2006
    • 5807
    • Novi Sad
    • Audi A6 1.8T

Re: Jos jednom po saobracajnu

nisam proverao moje saobracajne ali zivo me zanima kako ce me naterati da ih zamenim.
    Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.

Comment

• vulkan
      CBC Veteran
      • 03.09.2011
      • 151
      • sabac
      • mazda nisan

Odg: Jos jednom po saobracajnu

Naravno da se treba buniti protiv ovakvih stvari kao i protiv pretplate RTS-u i kazne koju izrice JKP Parking servis a nije ovlascen za istu. Dokle vise obmana, zasto su vozaci duzni da placaju greske SUP-a ili cije vec?

Comment

• kuzmar
        Moderator
        • 18.12.2009
        • 783
        • Lazarevac
        • Pezo 207 1.6 HDI

Clan 104 tacka 6 Zakona o upravnom postupku(6) Troškove stranke i drugog lica u postupku, prouzrokovane postupkom pokrenutim po službenoj dužnosti ili u javnom interesu, a koje stranka, odnosno drugo lice u postupku nije prouzrokovalo svojim ponašanjem, snosi organ.
        Član 103(1) Posebni izdaci u gotovom novcu organa koji vodi postupak, kao što su: putni troškovi službenih lica, izdaci za svedoke, veštake, tumače, odnosno prevodioce, uviđaj, oglase i sl., a koji su nastali sprovođenjem postupka po nekoj upravnoj stvari, padaju, po pravilu, na teret onoga koji je ceo postupak prouzrokovao.(2) Kad lice koje učestvuje u postupku prouzrokuje svojom krivicom ili obešću troškove pojedinih radnji u postupku, dužno je da snosi te troškove.(3) Kad je postupak koji je pokrenut po službenoj dužnosti završen povoljno za stranku, troškove postupka snosi organ koji je postupak pokrenuo.
        Mislim da bi ovo moglo biti dovoljno. Ko je izazvao odgovoran taj i trab da snosi troskove. U ovom slucaju drzavni organ a ne vozaci. I na tome bi trebalo da isstraju svi koji su se nasli u toj situciji.
        www.paluba.info

Comment

• stevak
          CBC Senator XXL
          • 31.05.2009
          • 1215
          • Zemun
          • Saab 9000 cs 2.0T

Podatak o maksimalnoj dozvoljenoj masi je jako bitan, pogotovo za putničke automobile i pogotovo sada kad na svakom koraku imamo vage za kontrolu iste.
          Nasuprot tome, krajnje je nepotreban podatak o godini proizvodnje koji (na radost prevaranata) nisu ni stavili u saobraćajnu.

p.s. prodajem auto 2002-o godište(!)
          ex SAABotražitelj

Comment

• kuzmar
            Moderator
            • 18.12.2009
            • 783
            • Lazarevac
            • Pezo 207 1.6 HDI

Podatak o godini proizvodnje ipak postoji na cipu. Na uredjaju za ocitavanje saobracajne dozvole se vidi koje je godiste i sve podatke ti mogu odstampati u bilo kojoj agenciji za registraciju vozila.
            www.paluba.info

Comment

• Chubbs
              Everybody lies
              • 29.01.2006
              • 5807
              • Novi Sad
              • Audi A6 1.8T

Re: Jos jednom po saobracajnu

narocito se serviseri raduju kad im dodje auto sa novom saobracajnom, iz koje nista ne vide. opsta pomama za citacima cip kartica.

Comment

• stevak
                CBC Senator XXL
                • 31.05.2009
                • 1215
                • Zemun
                • Saab 9000 cs 2.0T

Pa zar ne može onda i podatak o težini da bude na čipu!?
                Ustvari, mnogo je bitnije da je vidljiv podatak o težini jer, kao što rekoh, nikle vage za kontrolu na svakom ćošku.
                Ili će nas slati na stočnu vagu!? A ličimo...
                ex SAABotražitelj

Comment

• kuzmar
                  Moderator
                  • 18.12.2009
                  • 783
                  • Lazarevac
                  • Pezo 207 1.6 HDI

Pa isto tako je boja na cipu a vrsta goriva ustampana na dozvoli. Jako je bitno da se to upise da neko slucajno ne bi pogresio sta treba da sipa.
                  www.paluba.info

Comment

• stevak
                    CBC Senator XXL
                    • 31.05.2009
                    • 1215
                    • Zemun
                    • Saab 9000 cs 2.0T

Uhhhh....al' sam ja zaostao Lepo mi deca kažu: ćale ne shvataš nove trendove.
                    ex SAABotražitelj

Comment

• kuzmar
                      Moderator
                      • 18.12.2009
                      • 783
                      • Lazarevac
                      • Pezo 207 1.6 HDI

O tome se i radi. Zbuniti neprijatelja ( u ovom slucaju vozace) pa da bude po onoj ``.... lud zbunjenog``. A to nam bas i rade an svakom koraku ko u onom vicu: ``A ima li neki put gde me nece na svako cosku j...i?``
                      www.paluba.info

Comment

• StudentBGD
                        CBC Senator XXL
                        • 18.12.2007
                        • 1027
                        • Beograd

Ja sam jedan od srecnika koji je registrovao auto 4. Januara prosle godine. Upisali su za gorivo da ide na Dizel a ne Ed i nisu upisali masu...
                        Kako su me naterali da uzmem novu?
                        - "Uplatite za novu saobracajnu pa se vratite da registrujete auto, bez toga ne mozete registrovati..."
                        Sa mojih +40.000km godisnje stvarno ne mogu da cekam nekoliko meseci da se oni odluce da je njihova greska i da pristanu da snose troskove...
                        Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• boban1982
                          CBC Senator XXL
                          • 14.03.2010
                          • 1106
                          • Batajnica
                          • SAXO VTS-BIC

Na saobracajnoj dozvoli od bratovog auta kada su upisivali broj sasije stavili greskom jednu crticu izmedju brojeva i kada je isao da produzi registraciju,uvideli tu gresku i rekli mu da sada moze da prodje,a sledece godine mora da vadi novu saobracajnu,naravno o svom trosku!Pa vi vidite kakva smo mi zemlja,saobracajne dozvole nam izgresili,kada treba da vadimo licne karte moramo cekati red dva dana da predamo,posle opet cekamo da podignemo i tako stalno!

Comment

• kuzmar
                            Moderator
                            • 18.12.2009
                            • 783
                            • Lazarevac
                            • Pezo 207 1.6 HDI

Inace ovo da ce morati da ih menjaju vozaci koji su medju prvima registrovali nije tacno. Ja sam saobracajnu dobio krajem juna i meni je u toj rubrici upisana nula.

Inace ne mogu da se seti da li je neophodno i zakonom propisano da se putnickim vozilima upisuje maksimalna nosivost.
                            www.paluba.info

Comment

• boban1982
                              CBC Senator XXL
                              • 14.03.2010
                              • 1106
                              • Batajnica
                              • SAXO VTS-BIC

Meni ta administracija u policiji lici na jedan veliki cirkus,niko ne zna sta treba da radi,svako na svoj nacin tumaci zakon i donosi odredbe.A sto bi se oni i brinuli ako pogrese kad mi sve te greske platimo i cutimo!

Comment

Working...
                              X